6 Март, 2017 15:29 1 525 4

Западните Балкани са изправени пред регионални предизвикателства

  • ес-
  • федерика могерини-
  • западни балкани

Федерика Могерини иска повече подкрепа от ЕС

Западните Балкани са изправени пред регионални предизвикателства - 1
Снимка: БТА/AP

Западните Балкани са изправени пред вътрешни и регионални предизвикателства. Това беше заявено от върховният представител на ЕС по външните работи Федерика Могерини, цитирана от European Western Balkans.

„Ще докладвам на външните министри за ситуацията в региона. После ще го направя и с премиерите. Западните Балкани са изложени на вътрешни и регионални предизвикателства. Този региона обаче има капацитета да реагира на тази ситуация. Важно е да се осигури доверие към процеса по европейска интеграция. По-късно тази седмица Европейският съвет трябва да изрази силна подкрепа за Западните Балкани. Важно е да има перспектива за надеждна интеграция“, заяви Могерини.

През тази седмица Могерини беше на обиколка в Западните Балкани. Тя посети няколко страни в региона.

По време на обиколката си тя призова македонския премиер Георге Иванов да оттегли решението си да не дава мандат на социалдемократите в страната.

Също така тя призова за гранично споразумение между Косово и Черна гора.

Това е условия за свалянето на визовия режим за Косово. Там опозицията не иска да ратифицира споразумението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 димо

    3 0 Отговор
    гладайте сега как Федериака оправя Балканите ...
  • 2 кроко

    5 2 Отговор
    Ами, да, изправени са:
    ти, влачена италианска чанто, заплашваш макетата с етнически конфликт, ако не приемат албанците в паламента;
    онзи афстриския фриц иска да ги напълни с мюсюлмани, щото му се струват мног удобни за пълнене;
    англичаните и американците опипват почвата за нови войни на Балканите, разделяне на Македония;
    натискате Сърбия за проеврогейско правителство, с едната ръка я залъгвате с фондовете, с другата я заплашвате от разследване че щели да правят преврат в Черна Гора;
    албанците сте щяли членове на ЕС зорлем да ги правите, НАТО много разчитало на албания......

    Е, вярно ще си е предизикателство не само западните, ами и целите Балкани да останем мирни, при положение, че толкова много проблеми от всички страни искате да ни тропнете. Още повече че от ЕС гледате да напълните България и Гърция с джангали, а Турция от другата страна все нещо напъва и се репчи! Няма да е мирно у нас!
  • 3 Петър Папазов

    2 0 Отговор
    Велика Албания е стара италианска идея.Нищо чудно че Могерини по терлици я пробутва отново.
  • 4 Ние сме кирпич бетон!

    0 0 Отговор
    С топ не могат на разби! Икономиката е живия труп! Армията е като статисти към Филмова студия Бояна - само за показ и паради ! Банките са в дефицит! Народа е мобилизиран Бойко с апатетично настроение - " Да става каквото ще, да са свърши всичко че кафа секме"! Че от историята знаем че щом Хайманите държат властта, икономиката и парите ферментацията на къса обръчите и хвъркат капаците!
Новини по държави: