1 047 4

Западните Балкани са изправени пред регионални предизвикателства

Федерика Могерини иска повече подкрепа от ЕС

Снимка: БТА/AP
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

Западните Балкани са изправени пред вътрешни и регионални предизвикателства. Това беше заявено от върховният представител на ЕС по външните работи Федерика Могерини, цитирана от European Western Balkans.

„Ще докладвам на външните министри за ситуацията в региона. После ще го направя и с премиерите. Западните Балкани са изложени на вътрешни и регионални предизвикателства. Този региона обаче има капацитета да реагира на тази ситуация. Важно е да се осигури доверие към процеса по европейска интеграция. По-късно тази седмица Европейският съвет трябва да изрази силна подкрепа за Западните Балкани. Важно е да има перспектива за надеждна интеграция“, заяви Могерини.

През тази седмица Могерини беше на обиколка в Западните Балкани. Тя посети няколко страни в региона.

По време на обиколката си тя призова македонския премиер Георге Иванов да оттегли решението си да не дава мандат на социалдемократите в страната.

Също така тя призова за гранично споразумение между Косово и Черна гора.

Това е условия за свалянето на визовия режим за Косово. Там опозицията не иска да ратифицира споразумението.

Белгия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • димо
  Отговор
  1 15:46  06.03.17
  гладайте сега как Федериака оправя Балканите ...
 • кроко
  Отговор
  2 16:04  06.03.17
  Ами, да, изправени са: ти, влачена италианска чанто, заплашваш макетата с етнически конфликт, ако не приемат албанците в паламента; онзи афстриския фриц иска да ги напълни с мюсюлмани, щото му се струват мног удобни за пълнене; англичаните и американците опипват почвата за нови войни на Балканите, разделяне на Македония; натискате Сърбия за проеврогейско правителство, с едната ръка я залъгвате с фондовете, с другата я заплашвате от разследване че щели да правят преврат в Черна Гора; албанците сте щяли членове на ЕС зорлем да ги правите, НАТО много разчитало на албания...... Е, вярно ще си е предизикателство не само западните, ами и целите Балкани да останем мирни, при положение, че толкова много проблеми от всички страни искате да ни тропнете. Още повече че от ЕС гледате да напълните България и Гърция с джангали, а Турция от другата страна все нещо напъва и се репчи! Няма да е мирно у нас!
 • Петър Папазов
  Отговор
  3 17:12  06.03.17
  Велика Албания е стара италианска идея.Нищо чудно че Могерини по терлици я пробутва отново.
 • Ние сме кирпич бетон!
  Отговор
  4 03:41  07.03.17
  С топ не могат на разби! Икономиката е живия труп! Армията е като статисти към Филмова студия Бояна - само за показ и паради ! Банките са в дефицит! Народа е мобилизиран Бойко с апатетично настроение - " Да става каквото ще, да са свърши всичко че кафа секме"! Че от историята знаем че щом Хайманите държат властта, икономиката и парите ферментацията на къса обръчите и хвъркат капаците!

Напиши коментар:


Публикувай