Last news in Fakti

6 Март, 2017 17:01 933 0

ЕС с военен щаб за координация

  • ес-
  • щаб-
  • акция

Разширява се акцията в Средиземно море

Министрите на външните работи и отбраната в ЕС постигнаха договорка за създаването на военен щаб за координиране на военните операции, съобщи „Евроюс“.

Предложението беше подкрепено от Германия и Франция. Страните заявиха, че ЕС трябва да прави повече за подсигуряването на собствената си сигурност.

Великобритания дълго време се противопоставяше на подобно решение, но след решението за излизането на страната от ЕС, то стана възможно.

Първоначално командният център ще е за три операции - гражданско-военни тренировъчни мисии в Мали, Централноафриканската република и Сомалия.

В самото начало в щаба ще има персонал от около 30 души. Взето е решение и за разширявана на операция „София“. Тя се провежда в Средиземно море. Тя цели да противодейства на трафикантите на хора. Според Могерини решенията са напредък за ЕС


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: