6 Март, 2017 21:57 1 470 3

Македония протестира

  • македония-
  • правителство-
  • протести

Демонстрации в 20 македонски града

Македония протестира - 1
Снимка: БТА/AP

Масови протести се проведоха в 20 града в Македония, съобщи МКД.

Протестиращите се обявиха срещу обявяването на албанския за втори официален език в страната и поискаха единна Македония.

В Скопие демонстрацията започна от централните части на града и стигна до парламента.

Недоволството започна, след като Социалдемократите сключиха споразумение с албанските сили за формиране на коалиция. Има опасения, че това споразумение може да даде повече власт на албанските фракции в страната.

Това беше осми ден на демонстрации в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Яне голям македонецу

    2 0 Отговор
    Нагли албанци и това е . Работата не отива на добре . Да правят референдум че искат отново да се върнат в България и албанците ще увяхнат .

    Коментиран от #2

  • 2 а ся

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Яне голям македонецу":

    Живял съм с "Македонци" в щатите . Проблема е , че голяма част от тях дори не предполагат , че имат нещо общо с България . Още от ранна детска възраст им се набива в главата теорията за Александър Македонски и братята им Сърби . Дори са ме питали : Защо разбирам тебе на 100% , а брат си сърбин не ? Факт е , че българската държава от 80 години нищо не прави по въпроса .
  • 3 Самуил

    1 0 Отговор
    Македонците май не са запознати със собственатака си история
Новини по държави: