7 Март, 2017 07:24 2 229 0

Малайзия и Северна Корея на нож! Затвориха границите си

  • малайзия-
  • северна корея-
  • забрани-
  • напрежение-
  • ким чен-нам-
  • граници

Ким Чен-нам беше убит на летището в Куала Лумпур

Малайзия и Северна Корея на нож! Затвориха границите си - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Северна Корея забрани на всички малайзийски граждани, живеещи в страната, да я напускат, съобщи „Ал Джазира“. Мярката идва на фона на растящия дипломатически скандал заради убийството на Ким Чен-нам, полубрат на севернокорейския лидер.

Малайзия отговори мигновено, забранявайки на гражданите на Северна Коря да напускат пределите на страната.

Ким Чен-нам, полубрат на Ким Чен-ун, беше отровен на летището в Куала Лумпур и загина минути по-късно. Разследването продължава.

Въпреки че властите в Малайзия не са обвинили директно правителството в Северна Корея за убийството, то имат подозрения, че именно то стои зад покушението. Двете страни отзоваха и посланиците си на фона на разразилия се скандал.

Севернокорейското външно министерство изрази надежда, че случаят ще бъде разрешен бързо и справедливо, за да не бъдат прекъснати двустранните отношения с Малайзия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА