602 2

Белгийски пастор отвори бар в църквата

Практични решения в тежки моменти

Стопкадър: Дойче Веле
Стопкадър: Дойче Веле
Денис Джамбазов

Представете си да живеете в град, в който няма нито едно нощно заведение, в което да му отпуснете края. В подобна позиция попадна пастор, живеещ в белгийското градче Брилен, намиращо се в Западна Фландрия.

Последният пъб затворил врати и изправил хората пред сериозно изпитание на духа. Те се обърнали за отговор към Бог и в крайна сметка решили проблема си – отворили бар в местната църква.

Пасторът в църквата даде зелена светлина за пиене в божия храм, но само в неделните дни. Има и няколко ограничения – музика и танци не са позволени, а заведението затваря в 13:00 часа на обяд.

Един от молещите се в храма заяви, че църковната кръчма ще сближи хората и ще сплоти общността. Друг пък изрази мнение, че Господ би одобрил тази идея.

„Животът тук си беше отишъл, сега си го връщаме отново“, заяви пред „Дойче Веле“ местна жителка, която всяка неделя отива на църква.

Белгия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Содом и Гомор
  Отговор
  1 09:23  08.03.17
  Супер !!В петък в джамията на молитва,а в неделя на кръчма в черквата.Ако заделят и място за интимни контакти ще стане и супер бардак.И после се чудим защо ни нападнаха и ,,скакалците"..
 • Господ би одобрил тази идея
  Отговор
  2 20:01  08.03.17
  Замислям се дали да не предложа да направим в църквите и казино след 23:00ч. - така и така не работят... Ще сложим едни колела на ротативките и неонови реклами дето ще светят само вечер!

Напиши коментар:


Публикувай