773 4

Неонацисти се изправят пред германския съд

Задържаните са на възраст между 19 и 39 години

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Осем германски граждани се изправят пред съда в Дрезден по обвинения в създаването на крайнодясна терористична организация, предаде „Франкфуртер алгемайне цайтунг“.

Властите повдигнаха обвинения на членовете на групата „Фрайтал“, които са атакували центрове за настаняване на бежанци и крайнолеви политически цели.

Групата е кръстена на град Фрайтал в Саксония, където през 2015 година имаше няколко протеста срещу настаняването на мигранти.

Задържаните са на възраст между 19 и 39 години – седем мъже и една жена. Те са обвинени в извършването на пет нападения.

През последните месеци политиката на Ангела Меркел на отворени врати към бежанците бе подложена на остри критики в Германия, което се отрази и на рейтинга на одобрения към управляващата коалиция.

По информация на „Дойче Веле“ през изминалата година са били регистрирани общо 921 нападения срещу центрове за настаняване на бежанци в страната.

Германия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Корни
  Отговор
  1 13:10  07.03.17
  Великият райх се пробужда.
 • Брат ми
  Отговор
  2 14:02  07.03.17
  Германските либерални простотии нямат край...:(
 • Нафарфорий
  Отговор
  3 17:11  07.03.17
  НИЩО, НИЩО ТО НА БРАЙВИК МУ ОСТАНАХА, 12 ГОДИНИ, КАТО ИЗЛЕЗЕ , ДЖАГАЛИТЕ И ЛИБЕРАСТИТЕ МЯСТО НЯМА ДА СИ НАМЕРЯТ!
 • Фюрера
  Отговор
  4 13:07  09.03.17
  Спокойно, рано или късно ще се върнем и тогава ще започне...........прочистването. Не си мислете че спокойствието ще царува идва страшният съд, каквото сме надробили това ще сърбаме. Адолф е в сърцата ни.

Напиши коментар:


Публикувай