Last news in Fakti

8 Март, 2017 11:32, обновена 8 Март, 2017 12:00 3 876 19

Мачеревич: Има доказателства, че Русия стои зад катастрофата в Смоленск

  • антони мачеревич-
  • доказателства-
  • смоленск-
  • вина
Мачеревич: Има доказателства, че Русия стои зад катастрофата в Смоленск - 1
Снимка: БТА/АР

Полският министър на отбраната Антони Мачеревич заяви пред местното издание Rzeczpospolita, че "руската вина за авиокатастрофата край Смоленск е напълно доказана".

Самолетът „Ту-154“ на полските военновъздушни сили се разби край руския град Смоленск сутринта на 10 април 2010 г. В резултат на катастрофата загинаха всички 96 души на борда, включително и тогавашният полски президент Лех Качински. Руските експерти пък обявиха за причина за сблъсъка пилотска грешка.

Мачеревич е категоричен, че Варшава има "неопровержими доказателства, че Русия носи отговорност за катастрофата". Военният министър обаче така и не обясни къде са доказателствата и защо Полша не ги разкри в продължение на седем години.

Все пак Мачеревич сподели, че "причините за инцидента скоро ще бъдат публикувани".

В края на миналата година останките от полския президента Лех Качински и съпругата му Мария бяха ексхумирани. Телата на президентската двойка бяха погребани в гробница в кралския замък "Вавел" в Краков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СОС

    36 9 Отговор
    ПРОФЕСИЯ ПОЛЯК
  • 2 кроко

    30 10 Отговор
    Е, те ги оповестяват от поне една година, скоро означава, че ще е в рамките на още една година, а доказателствата ще са като тези за хим. оръжие на Садам. Жалки поляци, все сънуват влакове със злато, хитлериски съкровища в разни замъци, кланета, заплахи... и все някой друг им е виновен.
  • 3 дамммм

    28 10 Отговор
    Те руснаците са толкова тъпи ,че да го свалят на тяхна територия....Имал доказателства-ама 7 години си трае?!!??!?........

    Коментиран от #4

  • 4 Гост

    10 14 Отговор

    До коментар #3 от "дамммм":

    Да, определено са тъпи щом сами си свалиха самолетите на Кузя!
  • 5 independent

    3 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=WIUhk2YH-B8
  • 6 independent

    3 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=K2FXdav8a4c
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ИМА 000

    21 7 Отговор
    има доказателства, че руснаците хакнаха наградите Оскар на холивуд.Путин-враг на купонната система на САЩ и първи враг на бедзомниците в детройт,берлин и столипиново.
  • 9 раптор

    24 8 Отговор
    Тоя същия беше разправял, че Варшавското въстание от ВСВ е най-голямата битка в човешката история и, че един полски полк е достатъчен да се справи с цялата руска армия.
  • 10 tost

    16 9 Отговор
    Шепа продажници искат да напълнят Источна Европа с американски пушкала,като печеливши ша са краварите а сметката ще я платим всички ние,данъкоплатците.
  • 11 Самолети

    3 10 Отговор
    Над САХАЛИН беше свален южнокорейски пътнически самолет.
    Кой го свали ?

    Коментиран от #14

  • 12 Kcaniba

    17 4 Отговор
    Полските мишоци немогат да преглътнат униженията си!!!
    В това, че не могат да се бият - виновни са германците!!
    В това, че не могат да пият - виновни са руснаците!!!
    В това, че не могат да летят - виновен е Путин!!
    Тцтцтцтцц
  • 13 ЪРП

    17 4 Отговор
    ТОВА ПОЛЯЦИТЕ СА ТАКИВА ПОДЛОГИ........АМА ОТ НАЙ-СМРЪДЛИВИТЕ ПОДЛОГИ!!!!!!

    НАСКОРО ИМАШЕ ФИЛМ ПО "НЕШАНЪЛ ДЖИОГРАФИК" - "РАЗСЛЕДВАНЕ НА САМОЛЕТНИ КАТАСТРОФИ" И ТАМ МНОГО ЯСНО АМЕРИКАНЦИТЕ ДОРИ ПРИЗНАХА ,ЧЕ ВИНАТА Е САМО И ЕДИНСТВЕНО НА ПОЛСКИТЕ ПИЛОТИ НА САМОЛЕТА ИМ ,ЗАЩОТО БИЛИ МНОГО ЯСНО ПРЕДУПРЕДЕНИ ОТ АВИОДИСПЕЧАРИТЕ НА РУСИЯ ,ЧЕ НЯМА НИКАКВИ УСЛОВИЯ ЗА БЕЗОПАСНО КАЦАНЕ ПОРАДИ ГЪСТА МЪГЛА!!!

    НО ПОЛСКИТЕ ПИЛОТИ ОТ СТРАХ ДА НЕ БЪДАТ УВОЛНЕНИ ОТ ПРЕЗИДЕНТА ,АКО НЕ МОГАТ ДА КАЦНАТ НА ТОВА ЛЕТИЩЕ ...( ПОНЕЖЕ ПРЕДИ ТОВА ИМАЛИ ПРИ ТЯХ ТАКЪВ СЛУЧАЙ С УВОЛНЕНИЕ НА ПИЛОТИ НА ПРЕЗИДЕНТА)...........ТА, ТАКА И НЕ СЕ ВСЛУШВАТ В ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯТА НА РУСНАЦИТЕ ДА ПРЕНАСОЧАТ САМОЛЕТА КЪМ ДРУГО ЛЕТИЩЕ И ПОЛЯЦИТЕ БУКВАЛНО СЕ САМОУБИВАТ!!!!!!!!!!

    ТА, КАКТО КАЗАХ, ТОВА ПОЛЯЦИТЕ СА ПОДЛОГИ И АНТИРУСКИ МАНИПУЛАТОРИ!!!
  • 14 Самолети

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Самолети":

    А той какво търсеше там?
  • 15 Мачеревич духа , добже, барзо добже!

    11 2 Отговор
    Проше Пана почшебуеш д.па по.бана? А Климкин цо хце? Източна Европа иска защита от САЩ срещу Русия? Магарета! Нима не видяхте и не разбрахте от векове и от историята че - САЩ търси Източна Европа срещу Русия ! Боже защо сме толкоз задръстени? Боже !
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 А Климкин ?

    9 1 Отговор
    Къде е диспечерката от Днепропетровск, направляваща МН- 17 да излезе от трасето и го насочи в района на бойните действия? Климкин, а къде е дневника и магнетофонните записи от диспечерската и радио обмена между диспечерката и МН - 17? Климкин, а къде е началник смяната от Днепропетровск от този ден? Климкин, кой нареди на МН - 17 да снижи ешалона за да е удобен за атака от СУ - 25? Къде е пилота на СУ - 25 днес? Защо Потрошенко го удостои с "Герой на Украина" за какви заслуги ако нищо голямо не свършил? Ех Климкин, Климкин за пари и майка си ще пуснеш на маркета? Вие в бог не вярвате и че за всичко се плаща! Но има Бог и ще платите ЗДРАВО ще платите! Колко деца убихте за да хвърлите вината на друг!
  • 18 КПСС

    2 1 Отговор
    Нашанал Джеографик доказаха в предаване че става въпрос за пилотска грешка и чеполяците искренно се надявали Русия да е виновна но уви доказателствата сочат пилотска грешка!!!
  • 19 Барзо добже Мацаревич!

    1 0 Отговор
    Самолетите бяха два Як- 40 и Ту - 154! Защо Ту-то не последва Як-40, когато диспечера от Смоленск им заявява че МТО - видимоста не позволява приемане в такива условия и следва да се пренасочат на запасен аеродром? Защо Як-40 изпълни указанията му а Ту-то НЕ? А ? Мачеревич? Има записи за радио обмена и на Ту-то и на Смоленският диспечерски център за управление на полетите! Изкарай туй на яве Пан Мачеревич, щото мирише на пиньожки - бабки за услуга по Антириска пропаганда! Пиердоли Пан , по просту! А то е не добже! Барзо неповинно!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания