992 2

Курумбашев: Плачлива периферия?

Венцислав Михайлов

„Плачлива периферия“? Това „синдром високомерие от първа класа“ ли е или високомерието на „първата класа“? Ксавие дьо Кабан никога не би си позволил подобен език. Но той беше истински приятел на моята страна“. Така евродепутатът от БСП Петър Курумбашев отговори на френския посланик в България, Ерик Льобедел. Двамата кръстосаха политически шпаги в социалната мрежа Туитър по темата за „Европа на две скорости“.

Двамата влязоха в словесна престрелка след интервю на Курумбашев за изданието Euroactiv, в което той казва, че Европа на две скорости е равносилна на „модерен апартейд“. “Може би Европа е решила през XXI век да въведе някакъв модерен вид апартейд на собствения си континент”, посочи евродепутатът по повод “петте сценария” за бъдещето на ЕС, предложени от председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер.

Това сравнение предизвика реакция от страна на дипломата, който нарече позицията на българина „синдром на плачливата периферия“. „Илюстрация на „синдрома на плачливата периферия“. Приятели, събудете се. Предстои ви председателство на Съвета на ЕС“, написа Льобедел.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Елизабет
  Отговор
  1 14:52  08.03.17
  Френско л...о
 • Шарл
  Отговор
  2 17:09  08.03.17
  Български г*з

Напиши коментар:


Публикувай