Last news in Fakti

9 Март, 2017 23:00 1 892 38

Стивън Хокинг иска създаване на световно правителство

  • стивън хокинг-
  • световно правителство-
  • опасности-
  • планета-
  • рискове

Редица заплахи застрашават живота на нашата планета, заяви британецът

Стивън Хокинг иска създаване на световно правителство - 1
Снимка: БТА/ AP

Британският учен Стивън Хокинг подкрепи идеята за създаване на световно правителство. В интервю за „Таймс“ физикът заяви, че по този начин може да се отговори на предизвикателствата, пред които е изправено човечеството.

Астрофизикът заяви, че светът е изправен пред заплаха от унищожение в резултат на биологична или ядрена война. „Трябва да контролираме инстинктите на човешката агресия с логика и здрав разум“, заяви пред изданието Стивън Хокинг.

Според него някаква форма на световно правителство може да помогне на човечеството, но дори и при такава ще има редица проблеми за разрешаване.

През миналата година британският физик заяви, че „живеем в най-опасното време за нашата планета“. „Сега имаме технологията, която може да унищожи планетата, на която живеем. Не сме развили способността да избегнем това, обаче“, сподели Хокинг.

Стивън Хокинг добави, че за да бъде избегнат сценария от унищожаване на планетата ни, трябва „да съборим, а не да строим бариери помежду си“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    9 9 Отговор
    Почна се.. Световна държава, световно правителство, една религия
  • 2 no name no face no number

    13 5 Отговор
    А пък аз не съм съгласен. Това е най тъпата идея и идва от подходящо място
  • 3 Morgoth

    10 2 Отговор
    И аз съм го казвал - на света му трябват две неща - световно правителство и термоядрен реактор. Първото за да наложи непопулярни мерки като контрол на раждаемостта, изравняване на стандарта и опазване на природата. Второто за да даде неизчерпаема чиста енергия и да реши веднъж за винаги мераците за контрол над нефтените кладенци.
  • 4 Кики

    9 4 Отговор
    Хората на Земята, все още не са достигнали това съзнание за световна държава, световно правителство, една религия. С една дума - едно семейство. Този момент ще дойде, но ще минат още хиляди години.
  • 5 Джадай

    11 1 Отговор
    Някой май е прекалил с междузвездни войни . Там имат планетарни правителства . Тук това не може да стане защото нямаме джедаи . А и е пълно с паразитни етноси и огромна разлика в интелигентността между хората по света . Низши и висши етноси . Точно тези вродени разлики са в основата на всички неравенства между хората , ако ги няма тази разлики ,тогава е възможно световно правителство ,но то ще е излишно защото ще има спонтанна справедливост ,тъй като никой етнос или група няма да може да експлоатира друг ,поради приблизително еднакви интелекти , никой няма да може да излъже или измами .Няма да има бедни и богати , защото никой няма да приеме да играе мъчната ролята на беден , а друг да го експлоатира като богат . Всичко е въпрос на избор ,който избор е умствено определен . Иначе става клане и чок тарикатите си заминават .
  • 6 Оги

    8 2 Отговор
    Тогова искам да съм Главен секретар или комисар в това правителство! Омръзна ми разни местни и юрокомисари да ми натрисат кефа си и аз да ги вотирам като диво прасе на копаня. Добре де, може и заместник Главен секретар? Ще карам чисто нов Додж Линкълн Меркюри и ще ходя да наблюдавам електората кви ги къдри за да вземем мерки против глобалните опасности? Но не искам да комуникирам пряко с еврокомисали или местните партийни протежета, понеже по цял ден спорят за дивотии и само лапат пари - обиден съм им. Ако потрябва и пишманн гадантел екстрасекс пак ставам - от 10 възможни мачови резултата познавам само 1, но винаги... И винаги познавам, като закапе, че ще вали. Става ли? И със световно правителство няма да се оправи света... Той е безнадеждно оплескан по сътворение... твореца на човека го е оплескал нарочно и с това е оплескал и проявленията му. направил го е половин животно, а човека е станал цяло животно след като се е побъркал от алчност. Сега няма как да се оправи вече. Има само един начин да се понамали злото - всеки да вземе да си гледа котка и да обича врабчетата това ще намали стреса в света. Няма друг начин. Опит. ти муъ казваш да не о.икава храста на оня пияндурник, той отива на мушкатото и фикуса? Нема оправия Стивън, няма как вече. Освен ако всички станат п...ли и лесбоси и това ще го оправи изведнъж. Но аз не бих станал.
  • 7 Диди

    2 8 Отговор
    Ах,как ти си отдава да пишеш,разсмя ме. Кой знае,може един ден да стане така,но ще са нужни големи промени.
  • 8 Кики

    3 3 Отговор
    ОГИ, с твоите изисквания, бих ти препоръчал да кандидатсваш за личен шофьор на Доналд Туск.

    Коментиран от #9

  • 9 Оги

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "Кики":

    Става! Ставам и шофьор на Туск стигад а ме вземе... Карал съм трактор и мога да карам и БМВ седмица. но не мога да правя дриэт, понеже ми е жал за гумите, аз съм Габровец и цепя трайфера на две, не мога просто така да пиля гуми. Ако мама бе шотландка, а татко габровец, вероятно щях да не шофирам за да пестя от гумите? Но слава Богу е българка и сега щарам, без дрифт. Иначе с Туск бихме били добър ещип аз като шоэьор. най-после и аз бих карал по свестни пътища не по тия кратери между селата тук. От твоите уста, в Туск-овите уши! И докато ме няма да обичате врабчетата, за да не умрат, ей! Предсказано е, че те са онзи невидим Бог, който ни наблюдава и ако то обичаме, ще пеят и ще е Лято, ако не го обичаме няма да пеят и няма да е лято? Явно като гледам навън не е Лято? И сега има световно правителство - онези, които се събират и правят планове за световни процеси. Разни Билдерберги, ЧервениЗвезди и другите. Но и това не оправи света. Казвам ви, няма как да се оправи, докато не се оправи морала на повечето хора. А това няма как да стане, с разните му там алчни гърла до безумие и религиозни дивотии и какво ли не?
  • 10 Гост

    4 2 Отговор
    Тоя е професор по теоретична физика тоест по нищо и с какво жалката му фотосинтеза (живот ако това е живот) е допринесла на света че и се опитва да мисли.

    Коментиран от #11, #12

  • 11 гостуващ

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Грешиш! Предполагам никога не си се докосвал до теоретична физика. Теоретичната физика не е нищо, тя е всичко-единствената стопроцентово истинска наука сред разнообразните умствени гимнастики на хората.Тя включва абсолютно цялата математика плюс още малко, което превръща математиката във физика. За съжаление не можеш да се докоснеш добре до нея без да положиш голямо усилие-трябва да отделиш най хубавите години от младостта си за да изучиш перфектно всичките матем. теории и след това някой да ти покаже как тези самодостатъчни, изцяло АБСТРАКТНИ, привидно изкуствени теории лягат като перфектен скелет във физическите модели, с които се обяснява РЕАЛНИЯ свят около нас-ако стигнеш до тази фаза, усещането е несравнимо-може да ти се подкосят краката. Все едно ти се е явил Господ, подал ти е ръка и те е поканил да седнеш до него, да видиш как работи вселената.Не може да се сравни с никое друго усещане!
  • 12 гостуващ

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Друг е въпроса колко “велик“ професор е стивън хокинг, но нямам право да го коментирам, след като и аз не съм велик професор.

    Коментиран от #13

  • 13 гостуващ

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "гостуващ":

    Световното правителство при сегашното състояние на обществото ще се превърне в чудовищна тотална тирания каквато никога не е имало в историята, и каквато не сме виждали и в най-кошмарните антиутопични филми.Понеже бурното технологично развитие в последно време дава невероятно ефективни механизми за контрол и подтискане на обикновените хора. Световното правителство би могло да служи на хората само ако изнамерим ефективна обществена система, която да не допуска обогатяването на отделни хора повече отколкото е нужно за нормален живот. Вече няма кътче на земята, където да се скриеш от извратената западна цивилизация обоснована с максимата че, който печели по класическия метод произвеждайки реална стойност, получава малко защото е прост или го мързи да мисли,а който печели от "законни" СПЕКУЛАЦИИ с ВЪОБРАЖАЕМА стойност-той ,видите ли,печели много щото е умен и не се страхува да ограби почтения труд на баламите дето отглеждат храната му, строят къщите му, шият дрехите му и произвеждат колите, с които да демонстрира пред тях колко те са нищожни и колко той е велик.
  • 14 гостуващ

    3 0 Отговор
    Сегашната обществ. система първо е неморална- ако всички имаме еднакво право да се възползваме от планетата и ако тя не може да “понесе“ всеки жител да има собствена нефтодобивна компания(примерно), следва, че всяка частна нефт. компания е форма на “узаконена“ кражба от полагащото се на всички. Второ- тази система не е оправдана-това което ни се представя като придобивка не само че не ни прави по-свободни и силни, а напротив- прави ни по-зависими, неудовлетворени и тотално неспособни да оценим дара на живота си
  • 15 qqqqq

    1 1 Отговор
    Първо трябва да се ликвидират около 4 милиарда тъмнокожи и тогава . Белите ще командват, дръпнатите ще работят и готово.
  • 16 гостуващ

    3 0 Отговор
    Трето-тази система унищожава всичко хубаво у хората:за да може лапащите да се надлапват,върху средностатистическия "лош материал" се прилага тактиката да му се внушават измислени "потребности", които после да бъдат "задоволявани" срещу заплащане-честито!, успешно преминахте първото ниво на играта, добре дошли в общността на зомбитата-ще се правите на интересни като коментирате колко "не струват" хората около вас, и те ще правят същото, ще се карате за неща, които не си струват емоциятя от тази караница,едно по едно ще "изчезват" дребните удоволствия от детството, абе те са си там, но вече не ги усещате (не ви вълнуват)-нарича се "депресия"-от нея няма измъкване, но можете да си регламентирате "мирно съвместно съществуване"- поносимо е и е по- добро от самоубийството. От време на време може да се включите към някоя нетгрупичка с благородна кауза-ободряващо е, докато не разберете, че някой "мръсник" от по- горно ниво тайно ви дърпа юздите и ви насочва със съвсем не благородна цел,чудите ли се как е станал такава такава долна гад?- ами не знаете правилата на играта в неговото ниво, затова се чудите
  • 17 гостуващ

    3 0 Отговор
    Като натрупаш достатъчно безсилие и гняв те ще оправдаят следващата крачка, с която минаваш в по-горно ниво: излапай някой, който ти е по възможностите и си го заслужава, скоро ще разбереш, че всички го заслужават, пък и ако ти не го правиш, някой от тях ще излапа теб-такива са правилата на играта самозародила се на базата на твърдението, че не трябва да има ограничение на богатството до нивото на това , което то е нужно за да живееш. Така се били създавали предпоставки да преуспяват умните и работливите. Запитайте се възможно ли е най- умният човек на планетата да е 50 милиарда пъти по-работлив от най- мързеливия или 50 милиарда пъти по-умен от най тъпия човек на планетата и ако да, това значи ли, че "законно" може да си присвоявя от полагащото се на всеки(бил той и глупак или мързеливец). По сега действащите уродливи критерии работещите на полето, в мините, по строежите, в заводите и т. н.(това са хората, които създават жизнено необходими реални стойности)-те са най-глупавите и най-мързеливите. Искате ли да сте от тях? Аз не искам. Абе никой май не иска. Ами ще ядем банкноти и ще просперираме "умни" и "работливи" "преуспели" хора. Сами си направете сметка колко може да се просперира така.
  • 18 гостуващ

    2 0 Отговор
    Четвърто: сегашната обществена система е убийствена и за хората ,и за планетата. В детството ми по време на "светлото сициалистическо минало" мно го се коментираше, че един от основните недостатъци на соца е разхищението, защото нямахме представа, за чудовищата: монопол,картел, транснационални корпорации, лобизъм и не можехме да допуснем, че е възможно някой да похаби милиарди държавна пара, зад която стои труда на стотици хора, само и само да гушне 10 000, които не му се полагат. Това е все едно да разрушите една сграда за да вземете дръжката на вратата. Такъв е ефекта на корупцията, а тя е толкова по-голяма, колкото повече излишни пари има някой, който е достатъчно "умен" за да знае как да ги печели лесно и да ги харчи не за да живее а за да има власт над други, щото иначе те ще имат власт над него.Основните оръжия в голямата игра са корупцията и рекета. Никаква почтеност там не може да оцелее. Знам го от собствен опит. За да разберете как ще ви доят до гроб, поинтересувайте се в интернет какво е "планирано остаряване"
  • 19 гостуващ

    1 0 Отговор
    Забравих да добавя един мощен неизчерпаем източник, подържащ жизнеността на вмирисващия се капитализъм- явлението "пази боже сляпо да прогледа". Всяка мизерна душица неистово се стреми да се намърда сред "преуспелите" независимо колко усилия и компромиси ще и струва това и ако това все пак не и е по силите, няма нищо против поне да създаде фалшива представа, че го е постигнала. Ще го илюстрирам и с един цитат от роман на Богомил Райнов: "Не че изпитваш особена нужда от котка, но понеже съседът си има котка, смяташ в реда на нещата да имаш и ти"(в случая под "котка" се разбира дежурната лъскава "кифла" на "играча", който казва репликата, но може да се приложи и за колата, яхтата, телефона, ланеца,...) Толкова за психиката на плебса. Сега си прдставете как изглежда играта по най- високите нива: Тъкмо сте "изпапкали" финансово някой себеподобен и се опиянявате от победата, в някой момент еуфорията свршва, а любимото занимание на дявола е да се забавлява на наш гръб- едно демонче каца на рамото ви и прошепва: "има много други играчи, които могат да направят същото с теб, трябва да си нащрек, не можеш да натиснеш пауза,не можеш да излезеш от играта,
    освен ако не се гръмнеш. Играта върви 24 часа в денонощието, без прекъсване, до гроб"и това демонче е зараза, която ще остане в главата ви до гроб освен ако не се побъркате и не го смените с ято други демончета. Иска ви се да изпразните съзнанието си и просто да се полюбувате на залеза?- не може! да се разходит
  • 20 гостуващ

    2 0 Отговор
    да се разходите по интерсна горска пътечка и да се почувствате свободен като в първия ден на лятната ваканция?- не може! иска ви се пак да срещнете толкова интересен човек, че да изпълни деня ви с оптимизъм и очквания, както често се е случвало в детството?- не може! около вас отдавна няма такива хора, има само хищници, които познавате толкова добре,колкото познавате себе си, защото сте еднакви. А за всякакви подобни лиготии можете да ползвате само една десета от мозъка си, докато другите девет десети са заредени в играта, то е като да притъпиш желанието за цигара като я повъртиш между пръстите си.
  • 21 гост

    0 0 Отговор
    Гостуващ , повечето неща които си написал са верни . Кое те провокира да си изгубиш времето в толкова писане ?

    Коментиран от #22

  • 22 гостуващ

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    Самотата сред тълпата. Отчайващо е. Абе всеки с демоните си. Проблема е, че не мога да намеря злодей, който е виновен за всичко и ако той изчезне, всичко ще се оправи. Да плюя по него докато ми олекне. Логиката не ми го позволява. (не морала, а логиката). Стана налудничаво дълго излияние пък не можах да стигна до най- главното, а то е още по-налудничаво. "Матрицата" дето градим от хилядолетия прилича на жив организъм, има свойствата на живота: обособена, достатъчно устойчива във времето и пространството структура, намира се в "динамично" равновесие с околната среда като подържа избирателен обмен с нея и реагира на измененията в нея, при, което става еволюция на собственото и устройство и "физиология" така че да се нагажда към бавно промененящите се условия и произвежда себеподобни копия, с което постоянно се обновява. Къде сме ние в този процес?-ние сме "материала". Раждаме се нормални хора с инстикт да чувстваме нужда от себеподобните си и да сме готови да направим нещо за тях не от задължение а с удоволствие, защото искаме да ги има още.

    Коментиран от #24

  • 23 гостуващ

    1 0 Отговор
    И тогава "матрицата" синтезира и ни пуска ензима "американска мечта": ти си по-умен и по-велик от другите, стъпи върху себеподобния и се изкачи по-нагоре! Пък аз не искам! Искам да си гледам чушките и доматите, да давам на съседа, пък той да ми дава яйца и вечерта да си пием заедно ракийката. Ама не става. "Матрицата" събира "антителата" на "имунната си система" и ги праща на другия край на земята да ти видят сметката защото ти си друга малка "матрица"и тя се страхува да не я заразиш, защото нейните клетки имат афинитет към тебе. Затова всяка родена чиста душица се моделира (къде сморков, къде с тояга) според мястото което трябва да заеме в матрицата. Чувствам се като молекулка в гигантска амеба, която прживява мъчителен еволюционен процес на "образуване на глава". Оказва се, че не съм "венеца на творението", а молекулка, пък аз не искам. Може да съм бъг, който се оглежда за други бъгове, предо да е изгладен.
  • 24 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "гостуващ":

    То няма такъв персонален злодей , но пък този злодей на практика е човешката простотия , а тя е неизкоренима . Еволюцията можеше да я изкорени ,но от доста време и се пречи от кръгове хора които не искат да се разделят със статуквото и огромната власт която имат .
    Основния проблем на българите е простотията , от нея произлизат следствията като - страх , предателство, липса на чувство за принадлежност към род и родина , неуважение към сънародниците си и т.н.

    Коментиран от #25

  • 25 гостуващ

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    Ами аз не мисля, че проблема е в простотията. Простотията е естествена брънка във вергата, а не източника на злото. Всъщност това, което наричаш простотия е същото, което при други обстоятелства се нарича гупост, наивност и даже невинност. Отенъците в смисъла, които превръщат тези понятия в противоположности произлизат от контекста, но обозначават една и съща човешка характеристика врв физически смисъл. Когато се сблъскаш с крещяща простотия е много изнервящо, но е много по-добре ако запазиш самообладание и се опиташ да си представиш простака не като неприятен човек(което създава емоция), а като "природно явление" (което създава мисъл). Както вместо да псуваме градушката за дето ни е утрепала посевите, правим оръдия за да обстрелваме градоносните облаци. Емоциите са енергия, която трябва да се активира само в правилните моменти за да няма неприятни изненади. Аз общувам с много хора, които могат да се определят като простаци, особняци, чешити...Изумявам се колко отзивчиви, всеотдайни и креативни могат да бъдат ако намериш път към тях и колко стандартни досадни проблема изчезват.
  • 26 гостуващ

    2 0 Отговор
    Мен ме притеснява друго: не само ние в ниското сме впрегнати в нещо, за което нямаме думата, а и всички хищници по горните нива. Нито рокфелер, нито дотшилд, братя кох или който и да е друг от психясалата високопоставена измет не котролира нищо. Само така си въобразяват. Всичките търчат протегнали ръка напред да хванат вечното щастие като хамстерте в клетката и все им се струва, че аха да го хванат, пък то все се измъква и каца на сантиметър пред носа им. И бягат все по неистово, щото страха ги гони по петите. Никой от тях не е в състояние да постигне простичката мечта да живееш освободен от страха в свят, който чувстваш уютен и дружелюбен.

    Коментиран от #27

  • 27 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "гостуващ":

    Тези хора които визираш разполагат с всички земни предпоставки да са щастливи . Естествено е да имат страхове , но те разполагат с информация, власт и разум да преодолеят и най - големите си страхове .
    Тези хора се водят най свободните на практика .Дали тази свобода им стига , сигурно е субективно тяхно усещане за задоволеност на потребностите . Но тази власт и свобода са и отговорности и пораждат други страхове .
    Страха по принцип е чувство и емоция породени от неразбиране на нещата ,поради умствена невъзможност и безсилие . Страха е абстрактен и в повечето си направления е безсмислен и трябва да бъде рационализиран за да бъде изкоренен .
    Уютен и дружелюбен може да бъде света само когато хората са равни , но те не са и май никога няма да са . Това равенство може би е най големия страх на световните господари ,защото тяхната власт се крепи именно на интелектуалното неравенство между индивидите и правят много да го задълбочават . Докато еволюцията и естествения подбор работят в полза на равенството .

    Коментиран от #28

  • 28 гостуващ

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    Аз се опитах в по-горните си постове да обоснова тезата, че с всичкото богатство и власт, които са натрупали те не могат да постигнат едиствената смислена цел на живота-щастието (свобода, чувство за сигурност и липса на страх). При това, не защото не им е достигнало нещо, а защото е принципно невъзможно с методите, с които се опитваме да го постигнем.Т.е.(ще те цитирам с корекция): тези хора се водят свободни НА ТЕОРИЯ, ама НА ПРАКТИКА НЕ СА. Представи си, че си на мястото на дъртия вампир със n-тото поред присадено сърце(мисля, че бяха 7), за рокфелер говоря. Имаш пари и власт да купиш колкото и каквито хора ти трябват за да се грижат за теб. Суперквалифицирана и проверена сестра ти сменя системата, а друга такава ти сменя памперса и т. н. обаче никави пари и власт не могат да ти дадат сигурна представа какво става в главите на хората, които си впримчил-дали си успял да ги заблудиш, че са облагодетелствани, а не впримчени? има всякякви луди (някои даже стават камикадзета)
  • 29 гостуващ

    2 0 Отговор
    подължение на №28:
    Ако си обикновен чистосърдечен пенсионер, който никога не е посмял да бъде гад, никога не би ти хрумнало да заподозреш сестрата в такива пъклени мисли, защото за теб те са нелогични (съдиш за другите по себе си) и ще си лежиш спокойно в леглото, и ще преливаш от благодарности към сестрите. А гадината дет е изпапкала седем сърца не може. Парите и властта вървят със знанието как са постигнати тези пари и власт, а това знание е плод, чиито семки са страха, който произлиза точно от този плод, съответства точно на него и са едно неделимо цяло. Т.е. този страх дето им ръфа кратуните не произлиза от околния свят, както ни се струва на пръв поглед, а от тяната собствена глава, той е принципно вграден в схемата на издигането им като "играчи" и съответства на нивото, до което са стигнали.Някакви подобни разсъждения могат да се направят и за чувството за свобода. Не случайно има притчи за свободата на царя и свободата на клошаря.
  • 30 гостуващ

    2 0 Отговор
    Сорос има пари и власт. Те дали му дават свободата да върви сред хората по улиците на държавите, където го знаят каква стока е?
  • 31 гостуващ

    3 0 Отговор
    Целия този ферман написах за да обоснова една проста теза, която е трудносмилаема за повечето хора, защото не са настроени да я разберат-всеки е обхванат от персоналните си демони подгонен от страха и мисълта му галопира като кон с капаци. Нямам интелектуален и емоционален капацитет да преодолея такова "цунами". Тезата е: капитализма е принципно сбъркана система, задънено със стена нанадолнище, в което влизаме със отрязан маркуч на спирачките и не си взимаме поука от дупките, който ни одрусват яко от време на време. Основните недостатъци на социализма произлизаха от тоталитарния му характер и понеже в никоя соц. страна на никой не му хрумна да опита просто да въведе мандатност на най-отговорните икономически, политически и административни длъжности (това би могло да тушира тоталитарния му характер), без да променяме тотално икономическата основа, аз за себе си смятам, че соца наистина не беше съборен от естествени вътрешни процеси, а с намеса отвън. Въпреки всичките си недостатъци соца успяваше да генерира съзидателен труд (това е труд, който цели да бъде създадено определено нещо заради самото нещо, а не заради парите от него). И макар, че имаше много разхищения и безстопанственост, те са нищо в сравнение с разхищенията и безстопанствеността на капитализма.
  • 32 гостуващ

    2 0 Отговор
    Аз принципно съм "за" световно правителство, но категорично не сега, не и скоро, не и с тези оглупели и озверели от власт и страх,направо паникьосани дребосъци. Първо трябва да извървим много път в посока обратна на сегашната, ама като гледам ускорението дето сме набрали и това, че нямаме спирачки ми става тежко заради децата дето предстои да се родят и да ядат л..ната дето им оставяме.
  • 33 гост

    0 0 Отговор
    На пръв поглед света изглежда едно несправедливо място ,но не е така .
    На практика всеки си получава заслуженото , а то е пряко свързано със способността му да вижда истината и последвалите действия и бездействия .
    Всички проблеми които визираш имат един корен и това е човешката глупост , тя е генетически заложена във всеки .В кой повече ,в кой по малко . Проблема на света е че на милиарди е "дадено " малко , а на хиляди - много и между тях има огромна пропаст .
    И не мисля че световните господари страдат чак толкова от такива страхове и не са щастливи и свободни . Аз не бих си позволил да ги анализирам защото не ги познавам ,нямам информация . А и никой не може да анализира някой ,който стои над него в интелектуално ниво .Навярно някои от тях не са титани на аналитичната мисъл ,но за да си на върха наистина трябва да има нещо в куфара . Разбира се и късмета е голям фактор във всяко едно отношение . Тези хора само могат да са безпределно благодарни на съдбата за възможностите които им е дала . Защото това дали ще се родиш умен или глупав ,също е въпрос на късмет .

    Коментиран от #34, #35

  • 34 гостуващ

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    Не мисля, че хората се раждат умни и глупави, категорично не. Ако ще целия свят да се изреди да ми каже, че е така, няма да го приема. Целия ми житейски опит говори точно обратното. Смятам понятията умен и глупав за толкова нееднозначни, че в повечето случаи се използват ужасно некоректно. Аз лично ги използвам предимно в шеговита форма освен ако не съм с изтървани нерви. И мисля, че за да се изкачиш на върха са достатъчни сравнително простички знания, но в точно определена посока. По-важна е мотивацията. Знанията, които уважавам обикновено не създават пробивни хора и се наричат наука. Ама и това стана едно

    Коментиран от #36

  • 35 гостуващ

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    Не мисля, че хората се раждат умни и глупави, категорично не. Ако ще целия свят да се изреди да ми каже, че е така, няма да го приема. Целия ми житейски опит говори точно обратното. Смятам понятията умен и глупав за толкова нееднозначни, че в повечето случаи се използват ужасно некоректно. Аз лично ги използвам предимно в шеговита форма освен ако не съм с изтървани нерви. И мисля, че за да се изкачиш на върха са достатъчни сравнително простички знания, но в точно определена посока. По-важна е мотивацията. Знанията, които уважавам обикновено не създават пробивни хора и се наричат наука. Ама и това стана едно неясно понятие щото много неща, ха които викат наука нямат нищо общо с нея. Имам си строг собствен критерий и той е свързан с точните науки. всичко друга за мен не е наука, че даже и някои от "точните" - също не са.
  • 36 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "гостуващ":

    Тук си в тотална заблуда . Всички белези на индивида са генно детерминирани . Ръст, цвят на кожара, цвят на очите , ...... , интелект, темперамент , емоции, всичко е кодирано в гените и се проявява през целия живот на индивида . От две магарета кон не може да се роди . И никой не може да избяга от себе си . Това е абсолютната истина . Средата моделира до малка степен , тя нищо не определя . Това което определя се нарича ДНК .

    Коментиран от #37

  • 37 гостуващ

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "гост":

    Смятам , че влагаме различен смисъл в понятията умен и глупав. Дразни ме факта , че именуваме хората умни и глупави заради поведение формирано от опита им в определени ситуации, а не от генно заложеното им, и после правим екстраполацията, че те и в други ситуации ще бъдат такива (съответно "умни " или "глупави"). Това масово поражда ОГРОМНИ И БЕЗМИСЛЕНИ проблеми между хората и ги превръща във врагове на случаен принцип ( без никакъв смисъл, без реален повод да бъдат врагове). Това ни пречи на общуването, а то е най-ценния ни елемент за формиране на общност. Темата е много интересна и сериозна ами ми е трудно да я дискутирам в този формат.
  • 38 мекса

    0 0 Отговор
    аз пък викам нека поне малко американци се ограничат от купони мощни коли екстра живот и всичко ще си дойде на място, стига тарикатлъци всеки му се живеи добре ама те искат като шейхове да живеят аз пък като нормален бял човек нищо че съм мюсулманин имам право като индивид на тази планета.