Last news in Fakti

9 Март, 2017 22:31 1 381 0

Броят на загиналите деца в Гватемала, достигна 31

  • загинали-
  • пожар-
  • деца-
  • гватемала-
  • приют-
  • дом за деца

Гватемала скърби за жертвите с тридневен национален траур

Броят на загиналите деца в Гватемала, достигна 31 - 1
Снимка АП/БТА

Гватемала обяви тридневен национален траур в памет на жертвите от опустошителния пожар, който пламна в дом за изоставени деца, съобщи би Би Си.

По последни данни 31 момичета са загинали в пожара, който избухна в сряда в детския приют „Дева Мария“, разположен източно от столицата на страната.

Случилото се привлече общественото внимание върху начина, по който тази и други подобни институции се управляват.

Полицията съобщи, че трагедията не е случайност, а е причинена от обитатели на дома, които подпалили матраци след бунт и опит за бягство.

Телата на деветнадесет момичета, на възраст между 14 и 17 години, бяха намерени в сряда на мястото на трагедията. Останалите момичета са починали през нощта в болницата, където са били откарани, вследствие на тежки изгаряния.

Около 40 души са били откарани в болница с изгаряния втора и трета степен, съобщават медиците.

Президент Джими Моралес обяви тридневен национален траур. От кабинета му заявиха още, че причините около пожара се разследват.

Трагедията е "голям срам за държавата и за целия свят", заяви пред репортери Върховният съд съдия Мария Еухения Моралес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА