734 0

Броят на загиналите деца в Гватемала, достигна 31

Гватемала скърби за жертвите с тридневен национален траур

Снимка АП/БТА
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

Гватемала обяви тридневен национален траур в памет на жертвите от опустошителния пожар, който пламна в дом за изоставени деца, съобщи би Би Си.

По последни данни 31 момичета са загинали в пожара, който избухна в сряда в детския приют „Дева Мария“, разположен източно от столицата на страната.

Случилото се привлече общественото внимание върху начина, по който тази и други подобни институции се управляват.

Полицията съобщи, че трагедията не е случайност, а е причинена от обитатели на дома, които подпалили матраци след бунт и опит за бягство.

Телата на деветнадесет момичета, на възраст между 14 и 17 години, бяха намерени в сряда на мястото на трагедията. Останалите момичета са починали през нощта в болницата, където са били откарани, вследствие на тежки изгаряния.

Около 40 души са били откарани в болница с изгаряния втора и трета степен, съобщават медиците.

Президент Джими Моралес обяви тридневен национален траур. От кабинета му заявиха още, че причините около пожара се разследват.

Трагедията е "голям срам за държавата и за целия свят", заяви пред репортери Върховният съд съдия Мария Еухения Моралес.

Гватемала


Още по темата

 • 19 деца загинаха при пожар в Гватемала

  19 деца загинаха при пожар в Гватемала

  Най-малко 19 деца загинаха при пожар в дом за деца в Гватемала, съобщи Би Би Си, позовавайки се на информация на местната пожарна. Пламъците са ...
  8.03.2017
  489
  0

Напиши коментар:


Публикувай