10 Март, 2017 11:25 3 444 10

Хеликоптер с руснаци на борда се разби в Истанбул

  • истанбул-
  • хеликоптер-
  • руснаци-
  • разби-
  • турция-
  • кула

Хеликоптерът се е блъснал в телевизионна кула

Хеликоптер с руснаци на борда се разби в Истанбул - 1
Снимка: БТА/ AP

Най-малко петима души загинаха, след като хеликоптер се разби в истанбулския квартал „Бююкчекмедже“, предаде „Дейли Сабах“. Хеликоптерът е катастрофирал в европейската част на турския метрополис, посочва изданието.

На борда на машината е имало седем души - двама пилоти и петима пасажери. Турското издание „Сьозджю“ написа, че четирима от пасажерите са руснаци. Всички те са загинали.

Инцидентът е станал в 11:21 часа местно време (10:21 българско). Хеликоптерът, на борда на който са пътували общо седем души, е Сикорски С-76. На място бяха изпратени спасителни екипи. Води се разследване за причините на инцидента.

Предварителната информация сочи, че гъста мъгла може да е довела до трагичния инцидент в турския град. Някои турски медии написаха, че хеликоптерът се е ударил в телевизионна кула.

Хеликоптерът е излетял от летище „Ататюрк“ и се е разбил минути след излитането. Магистрала Е-5 беше затворена от турските власти. Стана ясно, че машината е била собственост на холдинга „Еджзаджъбашъ“.

Руското външно министерство потвърди за смъртта на четирима руски граждани при тежката катастрофа в Истанбул.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    9 11 Отговор
    Еее нали Ердоган отива в Москва.. Винаги така става когато се срещат с Путин..
  • 2 dytsh

    11 18 Отговор
    normalno ,uchankite pak sa bili firkani....
  • 3 шшшт

    9 6 Отговор
    Къде е оня хейтър , Каниба ли , Маниба ли беше , който все с руските хакери се шегуваше че уж те били виновни , защо сега не си прави майтап ?

    Коментиран от #7

  • 4 кроко

    8 18 Отговор
    А какво са правели руснаците в американски хеликоптер, собственост на частна компания, предатели ??

    Коментиран от #6

  • 5 долен фес

    10 7 Отговор
    Пилотите ще са били турци, и нещо не е много "чиста" работата. Когато обявят кои са загиналите и по каква работа са били там някои неща ще се изяснят.
  • 6 кроко

    21 11 Отговор

    До коментар #4 от "кроко":

    Въртяли са бизнес с турците, нещо което вие, тъпите краварски тролове не разбирате и не можете да правите. Не е като взимаш центчета от козяк срещу безмозъчни писаници по форумите.
  • 7 Ото

    2 5 Отговор

    До коментар #3 от "шшшт":

    Ханиба не се мярка на терена, но Маниба тук! Стават и случайни катастрофи, дори и просто заради мъгла, защо все трябва някой от другите конкретно да е виновен? А тестваха ли пилота преди да полети, дали не е душил одеколон или лепила? Има маниаци и това правят. Аз като подуших вчера в тоалетната аромата на цигари, в съчетание с пресни сочни кокита и всякакви парфюми изведнъж щях да получа удар. Два часа кашлям като пил разредител... пръсках метали на работата и си ми е кошмарно да сис помням... вероятно пилота се е загледал в снимката на муцарелата си на дисплея и докато пърха в мъглата перките са докопали кулата? но още по-вероятно е, 4-мата пътника вътре да не е трябвало да стигнат някъде? Какво ли няма в света? Ако и бизнеса е бил свързан с оръжие нищо чудно хеликоптера да не стигне до мястото... Много просто става - един хакер пуска на пилота на телефона секс картинкас големи бомби, той изблещва очи и в този момент се забива в кулата...
  • 8 очевидно

    1 0 Отговор
    На видеото се вижда пожар и отломки в мащаби все едно се е запалил влак, не хеликоптер..
  • 9 Рус турчин

    1 0 Отговор
    Е то в Турция летят само руснаци,та за това често падат случайно.
  • 10 ААА

    3 0 Отговор
    Американска машина-Измислена от руснак-С турски пилоти-Лети в мъгла- Рядко лоша комбинация.
Новини по държави: