Last news in Fakti

10 Март, 2017 21:14 2 196 14

Втората световна влезе в реториката и на турския премиер

  • турция-
  • втора световна война-
  • бинали йълдъръм-
  • референдум-
  • агитация-
  • демокрация

Референдумът в Турция ще се проведе през следващия месец

Втората световна влезе в реториката и на турския премиер - 1
Снимка: БТА/ AP

Турският министър-председател Бинали Йълдъръм, подобно на президента Реджеп Ердоган, направи плашещи препратки към Втората световна война.

До ключовия референдум в Турция – на който ще бъде решено дали страната ще стане президентска република – остава малко повече от месец, а дипломатическите страсти са повече от нажежени.

Между Европейския съюз и Анкара постоянно прехвърчат искри. Ердоган получи отказ да проведе политически митинг в Германия, а след това швейцарските власти забраниха политическа агитация и на външния министър Мевлют Чавушоглу. Ердоган си навлече гнева на Берлин заради препратки към нацисткото минало на страната.

Бинали Йълдъръм също направи подобно изказване. „Забраните са отражение на политическа идеология, чиито остатъци са от Втората световна война”, заяви премиерът на южната ни съседка.

„Нека тези европейски страни налагат забрани на Турция. Позорът ще е техен, не наш”, каза още Бинали Йълдъръм.

На 16 април в Турция ще се проведе референдум, който ще предначертае политическото бъдеще на страната. Конституционните промени бяха предложени по-малко от година след опита за военен преврат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 долен фес

    18 6 Отговор
    А какво правеше Турция през втората световна, докато цяла Европа се биеше........после на германците им натресоха сума ти рязани бургии да си ги отглеждат там.
  • 2 Хасан

    8 30 Отговор
    Турция беше неутрална.. Не се бъркаше..... Малко уважение за хората при които дедите ти живееха в мир и разбирателство

    Коментиран от #3

  • 3 кроко

    17 3 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Асанчо, заради този мир и разбирателство всички на Балканите и около вас ви мразят, че някои ви съдят и за геноцид. Уважение никакво към вас, особенно с тоя султан, дето ви управлява.
  • 4 Антитерорист

    11 4 Отговор
    Хасанчо,кога ще ни избиеш за славата на Алах?
  • 5 Реалист

    13 3 Отговор
    Асанееее Реджеп Иведик ви управлява вас турците. Станахте за смях - султанат в 21 век....
  • 6 Хасан

    5 10 Отговор
    Не мога да разбера що го мразят тоя човек.. Има топки и това е..не е мека китка както в Брюксел

    Коментиран от #8

  • 7 Хасан

    4 7 Отговор
    Е виж какво прави Германия!България и другите страни от Източна Европа ги определя на второ качество.. Исках да кажа втора скорост Европа.. И сега нашите политици ще ни убеждават че сме такива и не заслужаваме да сме в една лига с Германия,Франция, Италия..
  • 8 Иван

    9 2 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    Те не го мразят той ги мрази защото не са се подмили и не са му се надупили както той е свикнал.
    Диктаторчето не е свикнало някой да му отказва я гледай в Турция,който каже нещо накриво веднага в кауша.И не само той ами и роднини и приятели.
  • 9 mediator37

    6 3 Отговор
    Германците ако влязат в тона на резняците, трябва на всяко второ изречение да им повтарят за арменския геноцид. Турците са геноцидна нация и цял свят го знае. Най-хубавото е, че и Бог го знае и ще ги изтрие от лицето на земята. Всичко се плаща до 40-то поколение. От Батак до сега са минали 7. Чакаме с нетърпение шоуто наречено краят на турция.
  • 10 Хасан

    4 6 Отговор
    Добре де, съгласих се, че е диктатор. И какво от това? На такъв народ му трябва точно такъв управител за да се чувстват добре. Също като на руснаците.
  • 11 Хасан

    5 4 Отговор
    До медиатор.. Населението на България миналата година намаля с 50 хиляди.. Нивите не се засяват,жените не раждат, младите напускат и не се връщат Децата на елита отдавна са на Запад.. Икономиката не се възпроизвежда а е само на европейски фондове и субсидии..какво ли проклятие виси?? ..

    Коментиран от #12, #14

  • 12 кроко

    2 4 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан":

    Колелото винаги се върти, просто има много тъпа и мръсна сган, дето е останала и се точи на властта, а трябва да се поизчисти. Какво да се направи, навремето мирно и по добросъседски сте избили повечето боляри и отнема време докато се изгради елит.

    Относно европа на две скорости, ти така и не разбра какво означава това две скорсти - приемаш го като по-бавна икономическа скорост, а има още.много значения и възможности.

    А относно султан ердоган, избирайте си който ви харесва да ви управлява както ви харесва, ние не го харесваме щото се бърка в работите на нас, съседните държави.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан":

    Как да раждат жените, като купуваме ваксини от Турция ? Това турците са го заложили още преди 30 години, след "възродителния процес". НА ТОВА ОБАЧЕ НИКОЙ НЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ !
Новини по държави: