693 2

Юнкер се надява един ден Великобритания да се върне в ЕС

Европа на различни скорости не цели да разедини континента, заяви Юнкер

Юнкер се надява един ден Великобритания да се върне в ЕС
Снимка: БТА/ XINHUA
Денис Джамбазов

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изрази надежда, че един ден Великобритания ще се върне в европейската общност, предаде EurActiv.

„Не харесвам Brexit, защото искам всички да са на една лодка. Надявам се, че ще дойде ден, в който британците ще се върнат на лодката”, заяви Юнкер.

Той все пак подчерта, че излизането на Великобритания от Европейския съюз няма да означава край на европейския проект, който ще продължи да се движи напред.

Председателят на Европейската комисия заяви също така, че Европа на различни скорости не цели да разедини континента. Юнкер призова европейските лидери към енергични действия в момент, в който популистки движения могат да постигнат успех на предстоящите избори в няколко европейски страни.

На пресконференция след срещата на върха в Брюксел Юнкер заяви, че според него по-голяма част от страните в Европейския съюз не са против създаването на Европа на няколко скорости.

Белгия

Още по темата

 • Юнкер: ЕК не иска да диктува на никого

  Юнкер: ЕК не иска да диктува на никого

  ЕК не иска да диктува на никого нищо, заяви председателят на комисията Жан-Клод Юнкер пред Европейския парламент в Страсбург. Коментарът му дойде по ...
  15.03.2017
  559
  0

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кривчо
  Отговор
  1 01:43  11.03.17
  Един ден в Европа, ще си останат само Юнкер и мисюлманските му гости?
 • Rogers
  Отговор
  2 03:05  11.03.17
  Te nqmada vurnat za6toto nqmada ostana ni6to ot eu

Напиши коментар:


Публикувай