Last news in Fakti

11 Март, 2017 12:01 3 325 39

Турция заплаши Холандия

  • турция-
  • санкции-
  • заплаха-
  • холандия-
  • герт вилдерс-
  • мевлют чавушоглу-
  • полет

Герт Вилдерс се държи като нацист, заяви турският външен министър

Турция заплаши Холандия - 1
Снимка: БТА/ AP

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че ако Холандия не му даде разрешение да лети до страната и да се срещне със свои сънародници, ще бъдат наложени санкции, съобщи Си Ен Ен Тюрк.

Преди дни властите в швейцарския град Цюрих се противопоставиха на планирания политически митинг, а за подобен сценарий се заговори и в холандския град Ротердам.

Напрежението между ЕС и Турция се увеличи, след като турски политици получиха забрана да провеждат агитация за предстоящия референдум пред свои сънародници. Президентът Реджеп Ердоган и премиерът Бинали Йълдъръм направиха препратки към нацизма, годините на Втората световна война и погазването на демокрацията.

„Сега е ред на Холандия. Холандският политик Герт Вилдерс се държи като нацист. Той заплаши външния министър на Република Турция да не позволи на самолета да излети“, заяви Мевлют Чавушоглу преди да замине към Холандия за планираното посещение.

„Ако холандците отменят моя полет, ще им наложим огромни санкции“, заплаши турският външен министър.

В Холандия има голяма турска диаспора, която турските управляващи искат да убедят да гласуват с „да“ на предстоящия референдум. На 16 април турските граждани ще бъдат попитани дали искат Турция да стане президентска република.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    18 15 Отговор
    Тъпи м....ли ,кои сте вие бе , цял свят ви знае какво представлявате .
    Но сега май зад номерата ви стоят руснаците .

    Коментиран от #7

  • 2 NAZI

    21 11 Отговор
    скоро ще хванете влака за анадола
  • 3 Горд Българин

    21 11 Отговор
    Какъв е извода? Да не се допуска турска диаспора никъде по света, а там където я има да бъде изрината моментално и всички проблеми на ЕС ще се решат от самосебе си. За пореден път се потвърждава мнението има турчин има проблем няма турчин няма проблем. Тези са толкова смешни със заплахите си към Германия, а сега и към Холандия, че просто не е истина. Като гледам холандците колко са се уплашили от техните заплахи. Те за нищо не ги имат, че на заплахите им ще обърнат внимание. Точно са ги пропуснали край ушите си.
  • 4 кроко

    6 20 Отговор
    А къде са руските трололизачи , да започват и тук да си вършат работата , че то сега от резняк до русняк няма голема разлика ъм , чи братушки са , ко сега !? Веднага се включвайте , оти ке ви резнат и купейките и лирите ! Род и родина сте готови да продадете на турко-русняците заради свещенната кауза!

    Коментиран от #6, #10

  • 5 Бай Ставри

    7 6 Отговор
    На тоя Човушо-там къв беше. Няма ли кой да му набие една чувия в гъ....а . Ши му стане адски готино....
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Крилья Советов

    16 4 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Вчера си правя нещо на компютъра, слушам и разкошен мелодичен тежък рок и пускам на телевизора някакъв филм с разследваща агенция на американския флот. Първото, което дочувам е: "Това е ГЛОНАСС, система за глобално позициониране от типа на ДжиПиЕс, само че руска и много по-точна". Какво да ви кажа, навсякъде им се привиждат прииждащи пълчища разгневени руснаци, а те хората си излезли момчето с момичето, мъжа с жена си и си се разхождат, купуват си дрешки, електроника, говорят си на руски и никого не мислят да нападат! Няма крясъци, няма викове и заплахи, няма вадене на пистолети и ножове, разливане на водка на корем извън къщи и подобни "характеристики" на уж руския човек. Това можете да го видите само в среда на изпаднали хора, местни алкохолици, които няма какво друго да правят, но не и между интелигентни хора с добро образование каквито са предимно руснаците.

    За Турция проблемът е друг! Турция успешно извива ръце и изнудва партньорите си от ЕС и света. Американците също усетиха нарастващото турско самочувствие и чуха заплахите, че могат да ги изгонят от "Инджирлик". Това не е заради Русия. Русия се мъчи да си продаде ядрената технология на електроцентрали, да си реализира износа от природен газ.
  • 8 Крилья Советов

    12 6 Отговор
    Всъщност, днешна Турция е такава, каквато е именно заради Запада! При нормални обстоятелства Русия ще се справи с Турция за няколко часа - няколко ядрени ракети по основните турски центрове и ще останат само хлебарките. Самочувствието на турците идва от това, че безнаказано убиха руския посланик, а Русия не може да си позволи да отхвърли договорките с Ердоган за "Турски поток". Наложените санкции от САЩ, Канада и ЕС удрят спирачка пред подобни намерения. Нататък е ясно - провокации, Турция ще направи това, Турция ще направи онова, а Турция е продукт на всички тези европейски и задокеански тарикати, които предадоха европейската цивилизация, за да дадат в ръцете на Ердоган мощни средства за въздействие.

    Германия е против безвизово пътуване на турците, почти целият ЕС е против, Австрия, Холандия, Германия не искат турски агитации на своя земя, но когато трябваше мълчаха като п...тки уж в името на демокрацията. Проблем с демокрацията в едно демократично общество няма. Проблемът се появява, когато едното общество е демократично, другото авторитарно, а средата, в която се сблъсват е уж демократична.

    Коментиран от #18

  • 9 Крилья Советов

    10 2 Отговор
    За какво става дума - вие сте радикализиран, вие сте подготвен за бой, обучен, а около вас са все хорица, които в живота си не са изяли дори шамар. Точно като лисица в кокошарник! Тук демокрацията не помага, защото лисицата ще бъде "наказана" с демократични методи - изяде пет кокошки и останалите няма да ѝ говорят.

    Турция не е лесно да бъде натикана в ъгъла. Тя е втората по големина на армията в НАТО, част е от всяка една стратегия на Алианса, ние имахме също някакви военни части с участието на турски войски. Изобщо, "кокошките" от ЕС се дърпат поединично, но лисицата е "кооперирана" с всички тях и единственото, с което я заплашват е, че няма да ѝ говорят и няма да я вземат в ЕС. Нищо друго не могат да ѝ направят.
  • 10 кроко

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "кроко":

    Прочети какво ти е написал Крилья Советов - турция е западен продук. Що ся тереза мей не отиде да се мазни на ердоган? Що черничкия обанана не тръгне да го утешава? Нали ти, безродна маймуно, разчиташ не на БА, а на НАТО да ти пази зачервения задник, ето ти НАТО сега - всички тия държави са членове и на НАТО, прави си сметката тъпо краварско тролче как ще реагира НАТО, ако турция почне да си разиграва коня - ще има едноствено дипломатически ноти!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хасан

    7 9 Отговор
    Добре де хората агитират сред своите съграждани.. Какво лошо има в това.. Те не агитират холандците.. И нали Турция и Холандия са съюзници, що са против
  • 13 Хасан

    9 7 Отговор
    В Руската Федерация живеят толкова мюсюлмани, кавказци, китайци и други и никога не е имало руски радикализъм или Фашизъм. Хората са си толерантни един към друг. Що цивилизована Европа стана такава радикална!?

    Коментиран от #15, #16, #17

  • 14 VMORO

    7 5 Отговор
    Като не ви харесва - дърпайте нанякъде. Свят широк...
  • 15 Sergiy

    2 4 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    Това за толерантност си го видял по russia-24, а реалии са на 180 градуса, не гледай много това медийно "чудо" на 21 век , отиди и погледни тази "толерантност" в московия ))
  • 16 Горд Българин

    10 3 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    Хасане само ти ли още не си разбрал, че такива като теб никой не ги иска в цивилизована Европа? Заради наглото ви поведение, заради постоянните ви искания за джамии, за бурки и всякакви ислямски извращения. Заради това, че сте радикални, а не "мирни" хора, както искате да се изкарате. Заради това, че всички атентати в ЕС, а и не само там са дело на ислямисти. Заради това никой не ви иска. Хората си живееха мирно и спокойно преди вашата ислямска инвазия да им се натресе на главата, а ти се чудиш, защо никой не ви иска. Ами нормално е. Свиквайте и се радвайте, че още не са ви натирили от Европа, защото няма да е далече времето, когато ще се надигнат крайните националистически сили и тогава ще ревете, че ви ритат и не само като псета, където ви видят и пак европейците ще са виновни, а защо защото хората си пазят държавата и територията от такива като вас, които само създават проблеми. Никой с нищо не ви е длъжен. Като не ви харесва се махайте от Европа. Държавите си имат закони и тяхно е правото дали ще позволят да се провеждат разни събития на верска, етническа и всякаква друга основа различна от европейската и християнската. Европа достатъчно време беше толерантна към ислямистите. Потулваха една камара ваши престъпления. то не бяха изнасилвания, то не бяха убийства и атентати. Е идва края на търпението на хората. Не може само християните да са толерантни към вас, а вие да не сте. Никой не може да ме убеди, че двете религии могат да съществуват мирно особен
  • 17 Горд Българин

    6 3 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    Никой не може да ме убеди, че двете религии могат да съществуват мирно особено след ислямските терориститчни действия. Дано да не се стига, но си мисля, че няма да ни се размине поредната глобална война, която ще е на верска основа. Това и Нострадамус го е предрекъл. Предполагам, че знаеш какъв е края от тази война исляма губи.
  • 18 Sergiy

    4 6 Отговор

    До коментар #8 от "Крилья Советов":

    Накратко ;)
    Първо: „навсякъде им се привиждат прииждащи пълчища разгневени руснаци“, в САЩ все тая беше до намеса в изборна система, до тогава за пресечен американец московия беше на ……N место в „интереси“
    Второ: Спри с тези глупости за ядрена война, Цитата: „При нормални обстоятелства Русия ще се справи с Турция за няколко часа - няколко ядрени ракети по основните турски центрове „, нали уж „интелигентен“ , това са глупости на russia-24 гледаш много )), кой нормален вярва в това през 21 век, освен киселев TV и всички промити мозъци в московия.
    Трето: „Проблем с демокрацията“, ами избери „суверенна демокрация“ коя то анонсира ..уйло в московия преди много години, след тази негова цитата за такава демокрация много интелигенти в московия не знаеха какво да кажат, ама забравиха за това бързо в медии в същата московия ;))
    Трето и последно: Накрая Турция ще направи това, кое то и позволи САЩ и до толкова до колкава и позволи САЩ и никой друг. Причини са много. И те на са втори в НАТО, ако смяташ по количество на войници, ами тогава грешна стратегия си избрал „стратег“ и „анализатор“ ))

    Коментиран от #21, #22

  • 19 Хасан

    4 9 Отговор
    Горд Българин, що не можеш да като мене да си пишеш под свойто име?? От какво те е страх..!? Европа е стара, немощна и болна.. Нуждае се от турски, африкански, пакистански човешки материал за да оцелее.. Националния отбор на Франция вече 7 от 11 са цветнокожи.. В немския също.. Да не говорим за Холандия

    Коментиран от #20, #23, #24

  • 20 Горд Българин

    6 4 Отговор

    До коментар #19 от "Хасан":

    От нищо не ме е страх, но защо трябва да си пиша името? Това не ми е ясно. Искаш да се запознаем ли, какво ? Само като ти чуя името и ми призлява, но няма как да бъде и другояче, защото от историята знаем, какви са твоите родственици та да ти кажа и то доста меко не ви понасям. А за "стара Европа" ти и такива като теб можете да не се притеснявате. И без вашия ислямски материал ще просъществува стара Европа. На никого не сте необходими, за да просъществуват техните нации. Ти се тревожи за своите, че доскорошните ви приятели американците не забравят предателствата и ще ви скроят шапка. Утре да не се пишеш кюрд? Предполагам, че си учил история, според която България е държава с 1300 годишна история, а някой учени казват, че България е на много повече години от тези. Да те питам къде е била любимата ти турция тогава ? Не ви е имало на света като държава, а ?
  • 21 Крилья Советов

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "Sergiy":

    Сергий/Андрий/как-либо-называющийся,

    Твоята позиция е разбираема! Ти си украинец. Познавам доста украинци между другото, но все говорещи прекрасен руски език. Нормално е в една дестабилизирана от тиха война страна да има настроения срещу лидерите на съседната държава, още повече, че половината украинци се борят да влязат в ЕС, а другата половина се замисля за присъединяване към другия полюс.

    За руската демокрация е писано много. Ясно е, че начело на страната е руски възпитаник на тайните служби, но бившите тайни и явни сътрудници на тайните служби са много и сред вас в Украйна. Пределно видно е, че Русия няма интерес от една отдалечена от своята орбита Украйна. Как мислиш обаче, дали ако бяхте зависими от Турция или от Съединените щати, те щяха да ви пуснат просто така да се отделите? Дали ако бяхте в тяхната орбита дълго време, те щяха да приемат вашето желание да напуснете? Само погледни турците - всеки намек за кюрдска автономия ги побърква и всички стават мигновено терористи. Няма парламент, няма депутати - централизацията е важна.

    В САЩ отдавна има настроения за отделянето на Тексас и Калифорния. И какво? Федералното правителство, което е задължено да разгледа гласуването на хората, пожелали отделянето на тези щати, просто отказва да разгледа този въпрос. В Испания Каталуния отдавна иска да се отдели. Да не би испанското правителство да не саботира подобен референдум? Саботира и още как!
  • 22 Крилья Советов

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "Sergiy":

    Отново между другото, ядрената война не е желание на някого, а необходим за приемане и предвиждане риск. Всяка държава, която разполага с такова оръжие, приема за логично като елемент от своята доктрина, че при определени обстоятелства може да се наложи да го използва. Така че да, оставена сама на себе си, Турция би могла да бъде постигната от ядрен апокалипсис, естествено ограничен по мощ, но достатъчен да я постави на колене. Защо иначе са в НАТО и си позволяват такива волности с руски официални представители? Защото пактът ще ги защити.
    Доста ясно съм и написал, че става дума за втората по големина армия в НАТО, изрично не по съвкупна мощ, а по брой бойни единици.

    Да допълня и че разбирам твоята позиция, но аз симпатизирам на Русия, определено съм проруски и за мен в т.нар. Московия няма Х...йло, а стои президентът Владимир Путин. Смятам, че господин Путин е достоен за уважение човек, за разлика от доста други официални лица, включително български.
  • 23 кроко

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "Хасан":

    Хасане, никой никъде не ви иска, щото сте нагли и неприспособими, и като ви подадт ръка, вие я отхапвате. Не приемате обичаите на страните, в които отивате да живеете, не приемате имената им, не се смесвате с местните хора за да създадете нова култура, а си живете на анклави. Знам че ще ми кажеш „ами защо да се смесват, те са си турци, араби и т.н.” - ами защото като искаш да живееш като турчин, има Турция за целта. Отишъл си в Германия, ще живееш като германец. Обаче вие не го можете и искате другите да се съобразяват с вас, с религията ви, да търпят избиването на нац. комплекси. и т.н.

    И не се притеснявай толкова за Европа, не дей да ни казваш от какво имаме нужда. След двете войни, всички в Европа са били в много по-тежко положение от кокото сега и са го преудоляли. Но имай превид че зверствата, които са вършили европейците по колониите си и в европа не отстъпват на никой и нищо, така че е въпрос на време на някой да му падне пердето, а след това и всички минарета в Европа. Много сте нагли и диви и турци и араби и въобще мюсюлманите.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Хасан

    4 3 Отговор
    Кроко.. Чакай да ти обясня.. Англичанина като отиде в Индия не живее като индиец,ако руснака отиде в Узбекистан не живее като Узбек.. Така и турчина.. Не се приспособява а приспособява средата и околните към себе си.. Англия,Русия, Китай, Турция са бивши империи..
  • 27 Ник

    6 3 Отговор

    До коментар #25 от "Хасан":

    Добре се чувствам и от Руската и Немската армия,
    Ненавиждам турците и съм готов да лея кръв при нужда.
    Омразата ми е вечна и непреодолима.
    1352 г. - масови кланета в Айтос, Ямбол и Пловдив
    1359-1364г. - Стара Загора, Пловдив и Сливен
    1372 г. избиват цял град Бактун
    17 юли 1393 г. Баязид кланета в Търново
    1598 г- пак в Търново
    1600 г. Мехмед паша изколва българите в Чепинската долина отказали да се потурчат
    На 18 октомври 1688г- Чипровци и селата Копиловци, Железна и Клисура
    В края на ноември 1689г. Махмуд паша- Крива Паланка и Куманово
    Трявна 20.ІІ.1798, Тетевен още в 1861г. Сопот в 1793, 1800 и 1807, Габрово в 1793, Калофер на 22.ХІІ.1799г. и в 1804, Арбанаси 1796, Велико Търново1796, Троян1796, Севлиево1796, Шипка1793, Тулово 1785 , Мъглиж 1785 , Елена 1793, Панагюрище 1785, Сопот 1793, Карлово 1785, Чирпан 1793, Ямбол 1794, Жеравна 1794, c. Тича 1795, Градец 1795, Ловеч, Айтос 1791 , с. Бов, Хасково в 1791, Харманли 1791, Асеновград два пъти, с. Урумкьой Созополско.
    Още да изброявам ли? - Няма да има милост докато турците не си платят за това
  • 28 Хасан

    3 4 Отговор
    Излиза че българите са били 100 милиона и турците са ги затрили до 5 милиона.. Каква е тая история дето си я чел.. Знаеш ли оня виц.." Двама полицаи спират турски гастарбайтер.. Викат му "слизай ще те колим.".Оня вика -" Що"?.. "Ами вий сте ни клали!" Турчина -"То е било преди 200 години".Полицая -Да, ама аз вчера разбрах".Та и ти така.. Вчера си чел нещо и днеска мразиш
  • 29 Хасан

    3 4 Отговор
    Според тебе всеки хайдутин (мутра по днешному) дето е рекетирал хора,нападал кервани и кервансараи, обирал едва ли не е бил революционер!!
  • 30 Хасан

    6 2 Отговор
    Ако бяха клали както казваш то нито българи,нито арменци,нито сърби,албанци,косовари, араби да бяха останали и да имаха държава.. Виж индианците
  • 31 Хасан

    3 5 Отговор
    Внимавай турците да не те научат че ги мразиш,щото мислят че българите са комшии..

    Коментиран от #32

  • 32 Ник

    4 2 Отговор

    До коментар #31 от "Хасан":

    Твърде нагъл си, а ми се иска да ти видя смелостта лице в лице.
  • 33 Хасанчопасе

    2 5 Отговор
    Турчулята се газират,това е добре.Аре обратно в Анадола.Тъпотията не върви в Европа,а агресорите от Анадола да почнат да внасят свинско от Холандия за да се цивилизован.
  • 34 Батак

    2 3 Отговор
    С Батак и Батаклан ли ще плащат Европа?Хасанчо не е дораснал интелектуално сред овцете та да размахва пръстче на Европа.Едни санкции и са до там,Нема да им стигнат кочовете да се изхранят.
  • 35 Хасан

    1 0 Отговор
    Ей що държава с 1300 годишна история ще я включат във втора скорост?! Аман тия европейци! Второ качество ли сме.. Ние помаците не сме съгласни с това
  • 36 Помакия

    2 2 Отговор
    Хасанчо оди да садиш тютюн и да пасеш козичките и остави мисленето на Европейците.
  • 37 Путин

    1 0 Отговор
    След 2 години присъединя България към Русия .
  • 38 Турчин

    1 2 Отговор
    Българите трябва да изберат какво ще са :
    Турска провинция или Колония на ЕС .
  • 39 Путин

    0 0 Отговор
    България Сърбия Гърция Македония Хърватия Естония Литва Латвия Украйна Беларус Грузия Азербиджан Казахстан Финландия Албания Косово
    Босна и Херциговина Словения и Киргистан .
    Всички тези държави ще бъдат в пределите на Русия най рано през 2024 година .
Новини по държави: