Last news in Fakti

11 Март, 2017 15:54 895 0

Съдия блокира забрана на Тръмп заради сирийско семейство

  • съдия-
  • сирия-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • забрана-
  • уисконсин-
  • семейство-
  • закрила

Американският съюз за граждански свободи внесе жалба срещу новата директива

Съдия блокира забрана на Тръмп заради сирийско семейство - 1
Снимка: БТА/ AP

Федерален съдия от северния американски щат Уисконсин блокира забрана на Доналд Тръмп заради семейство, поискало закрила на американска земя, съобщи „Ню Йорк дейли нюз“.

Временната забраната на указа от страна на съдия Уилям Конли важи само за въпросното семейство, бягащо от сирийския конфликт. Членовете му са пожелали анонимност от съображения за сигурност.

Сириец е подал иск с мотивите, че забраната на новия американски президент Доналд Тръмп за влизане на граждани от няколко страни противоречи на конституцията. Неговата съпруга и малко дете още са в Алепо.

Съдията от Уисконсин е блокирал силата на указа с мотива, че семейството е в опасност в раздираната от боеве страна.

Междувременно Американският съюз за граждански свободи и още една неправителствена организация внесоха жалба срещу новата директива на Белия дом, която ще спре за няколко месеца приема на бежанци и граждани на няколко страни с предимно мюсюлманско население.

Правозащитниците подчертаха, че директивата не се отличава в антимюсюлманския си характер от предишната, чието изпълнение бе блокирано от съда преди седмици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА