Last news in Fakti

11 Март, 2017 17:33 1 846 1

Брюкселските терористи искали да убият руснаци

  • брюксел-
  • атентат-
  • полиция-
  • белгия-
  • терористи-
  • запис-
  • руснаци-
  • американци

Не можем да отлагаме повече, казва един от терористите часове преди атаката

Брюкселските терористи искали да убият руснаци - 1
Снимка: БТА/ AP

Брюкселските атентатори са планирали да нападнат пасажерите на руски, американски и израелски полети на летището в Завентем, съобщи местното издание Le Soir.

То се позовава на полицията, открила 10-минутен запис на разговор между главните действащи лица. При терористичното нападение в Брюксел през месец март 2016 година бяха убити 32 невинни жертви.

Ден преди атаката двамата атентатори самоубийци провеждат телефонен разговор с човек от Сирия, разкривайки плановете си. Наджим Лашрауи и Ибрахим Бакрауи казват, че планират да използват повече от 100 килограма взривни вещества. Цел на ударите са летището и линиите на метрото.

„Не можем да отлагаме повече“, казва единият от терористите, които са притеснени. Те искат да извършат бързо терористичните нападения, защото има риск да бъдат арестувани. Няколко дни по-рано е задържан логистичният мозък на координираните удари в Париж Салах Абдеслам.

„Заклевам се, братко, Аллах ми е свидетел, имаме много планове. Имаме много идеи. Но сме длъжни да го направим сега, или в противен случай ще трябва да гнием в някоя затворническа клетва“, казва Ибрахим Бакрауи.

От разговора става ясно, че техни цели са били руски, американски и израелски граждани. Отговорност за терористичния атентат в Брюксел пое джихадистката групировка „Ислямска държава“.

Терористите са преценили, че за максимален брой жертви трябва да се промъкнат в някоя тълпа и да се взривят, а не да стрелят с автомати по хората, защото всички ще се разбягат, а освен това ще се намесят и силите за сигурност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Voz

    1 0 Отговор
    Kade sa eu sega ???
Новини по държави: