12 Март, 2017 08:25, обновена 12 Март, 2017 08:59 2 750 33

Напрежението между Холандия и Турция расте с пълна сила (Видео)

  • напрежение-
  • турция-
  • холандия-
  • ротердам-
  • протести

Демонстрации в Ротердам, тежка нощ за полицията в града

Напрежението между Холандия и Турция расте с пълна сила (Видео) - 1
Снимка: БТА/АР

Напрежението между Холандия и Турция расте. Часове след като холандското правителство анулира разрешението за кацане в страната на турския външен министър Мевлют Чавушоглу в град Ротердам започнаха протести в подкрепа на турския държавен глава Реджеп Ердоган, предават световните агенции.

Разгневени от решенията на холандските власти, стотици граждани се стекоха пред пред турското консулство в Ротердам и започнаха демонстрации. Някои от протестиращите замеряха служителите на реда с бутилки.

Турският социален министър Фатма Кая се опита да се срещне с тълпата, но автомобилът ѝ бе възпрепятстван от местната полиция и не успя да стигне до консулството, а след това бе ескортиран до границата с Германия.

"Демокрацията, правата на човека и свободата на словото - всичко това е било забравено снощи в Ротердам", написа Кая в официалния си профил в Twitter.

Разразилият се скандал накара министъра на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу да разговаря с председателя на Европейската комисия - Франс Тимерманс. Чавушоглу е заявил, че в Анкара ще вземат всички нужни мерки срещу Холандия, въпреки че не са желали напрежението да ескалира по този начин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАТЕ ЖОРО

    23 4 Отговор
    а като чистеха улиците и изхвърляха боклуците хубаво ви беше! а сега се оправяйте с тази сган, която сами финансирахте и направихте хора.
  • 2 БАТЕ ЖОРО

    31 6 Отговор
    защо не си отидат в демократична турция, так правата им ще са непокътнати.
  • 3 onq s konq

    13 2 Отговор
    Интересно в други държави освен западно европейските няма ли турци и ако има-защо там не се случват подобни неща?
  • 4 Фатмак

    26 9 Отговор
    Това са турците,занаят само да лаят и да хвърлят камъни по Европа.Марш обратно в Анадола фатмета и хасанчетата.
  • 5 Кибик

    10 10 Отговор
    Западните демокрации да изключително лицемерни, говорят за права и свободи само когато им изнася. Значи може турците да им чистят лай..та и да им мият чиниите, но не могат да упражняват гражданските си права и свободи? Или да сте чули Америка или Обединеното Кралство или Холандия да критикуват Саудитска Арабия - страна в която камилите имат повече права и свободи от жените?
  • 6 Хасан

    8 27 Отговор
    Ротердам беше като немски концентрационен лагер.. Полицейски кучета срещу мирни демонстрати.. Не зачитане на дипломатически и политически имунитет.. Това е края на демокрацията и началото на фашизма!!
  • 7 Хасан

    8 19 Отговор
    Стара и болна Европа с хроничното си заболяване наречено фашизъм!!
  • 8 гост

    14 6 Отговор
    Фесовете завладяха европа та и нас да ги изгоним
  • 9 Фалшиви новини

    19 4 Отговор
    Пришелци от мусюлмански държави навсякъде действат по един и същ начин- първо заселват някоя държава ,уж само да бачкат,кротки са ,но като станат повече стават нагли. Излизат на улиците и не се подчиняват на местните закони.Видяха европейци каква стока са тези талибани...Всички ги мразят...Няма и една европейска страна където да не направили зулуми тези скакалци.Уж бягали от война...Убиват ,насилват жени и деца , имат практиката от ИДИЛ-където повече са педафили...
  • 10 шшш

    16 2 Отговор
    Диригента на тези събитията баш Султана и джамии по места..Те са развъдници на саботажа в Европа...
  • 11 Хасан

    6 11 Отговор
    И фашизма са го измислили талибаните.. Преди 70 години в сърцето на Европа хората ги горяха в пещи и газови камери
  • 12 Валия

    16 3 Отговор
    Интегрирани са вече ,че няма накъде. Гледах едно видео ,където един германски висш служител на полиция говори точно за такива който живеят по 30-40г. в Германия и не знаят бъкел на немски. Цели квартали живеят по закони на шериата . Тези никога няма да бъдат интегрирани.Опасни са и има едно решение - да ги върнат обратно в "демократични ислямски" държави,като искат да живеят по техните закони.Точка.
  • 13 Хасан

    5 11 Отговор
    На тоя немски служител дядо му е бил на смяна в Аушвиц и със заплатата си която е взимал там му е купувал бонбони

    Коментиран от #14

  • 14 Wehrmacht

    18 5 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    Фесовете като не им харесва в Европа да ходят в Турция там фашизъм няма и спокойно да се наслаждават на благините на ислямистката диктатура.
    А ако си говорим за лагери първите конц лагери на 20 век са ги създали младотурците и те са избили над милион арменци.
    Да не говорим за другите избивани и осакатени народи.
    Турската измет трябва да знае че Европа няма да се поколебае да защити свободата си.
  • 15 Хасан

    5 16 Отговор
    Хехе.. Още един българин който се прави на немец.. Още един индианец с каубойска шапка.. Още един чернокож на тръстиката който защитава белия плантатор..

    Коментиран от #19

  • 16 8888

    12 1 Отговор
    Отишли са нам гато тастарбайтери, точно да чистят и вършат непривлекателна работа. Не са довеждани насила. Освен това каква квалификация са имали? Грешката е, че са им дали гражданство. Малко са - тихи са, много са - вече оядени, с права и т. н. т. наглеят. Не се приобщават и никога това няма да стане.
    Турция се възползва от тези маси, за да постига свои цели, защото е силна държава. А защо е силна държава? Защото късогледите западни "политици" я направиха такава. Сега сърбат това, което са си надробили. Ето до къде води така наречената толерантност. Да ама онези не са въобще накива и не им пука.
  • 17 а не

    10 2 Отговор
    Кметът на Ротердам Ахмед Абуталеб ...за какво говорим ...бурки и шалвари навсякъде ...ТОЧАТ СОЦИАЛНИТЕ ОТ МЕСТНИТЕ..
  • 18 ссс

    1 8 Отговор
    шеей пияни ушанки, стига сте ги плюли братята турци, трябва да им помагаме да влезнат в ЕС,а и са наш съюзник в НАТО, кой ни пазише небето и пак ще го пази ако трябва! путиноидите трябва да га подкрепяте, нали путин и ердоган са приятели.
  • 19 Wehrmacht

    8 2 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан":

    Истина е хасане първите фашисти с концлагери са били турците.
    И като гледам каква помия са оставили където са били тъпите рязаци не знам за какви плантации говориш.Където има турчин има простотия и изостаналост.
    И не знам дали българите се правят на немци но такива мутанти като теб които се правят на турци са най смешни и жалки.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Драка

    8 1 Отговор
    Дано западно-европейците сега осъзнаят,какъв
    таралеж са си вкарали в гащите.като са пуснали турци-
    те в Европа.Мюслитата са демократи само,когато искат
    права а когато стане въпрос да дават права хич ги няма.
    Примерно сега пищят,като за световно,че са им наруши-
    ли правата,ама ако дъщеря му на някой турчин тръгне
    с друговерец,няма демокрация,ще я изкорми ама няма
    да я пусне.Крайно време е европейците да осъзнаят,че
    такива демократи не и трябват.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Хасан

    1 8 Отговор
    Какво е това полицейско насилие в Холандия?! Полицейски кучета разкъсваха телата на мирни демонстрати!!това е фашизъм

    Коментиран от #25

  • 25 кучкар

    5 1 Отговор

    До коментар #24 от "Хасан":

    Няма да обиждаш кучето ми, то хапе само чалми, щот им се веят много чаршафите и го дразнят.
  • 26 Хасан

    1 2 Отговор
    Страната на проститутки и наркоманите
  • 27 кмет на село

    3 0 Отговор
    „Правата на човека“ са специално изработен механизъм за натиск върху суверени държави, за брутално вмешателство във вътрешните им работи. „Правата на човека“ са троянски кон, те не са нищо друго освен оправдание на военна намеса в териториите на независими държави и начин за създаване на неконтролируем от поместните правителства вътрешен хаос. Най-ярко правата на човека са описани в библията - човек да обича човека, като брат - просто и ясно, но никой не работи в тази посока, напротив прави се точно обратното, създават се разделения и разпри, а народа се профанизира и вулгаризира...
  • 28 Иван

    3 1 Отговор
    Хасан ли си какъв си .Ако беше фашизъм в Ротердам да са ги разстреляли тези чалми.Да си чувал по време на фашистки режими да има демонстрации .
  • 29 Хасан

    1 3 Отговор
    Иване, виж в интернет как пускат кучета срещу мирни демонстрати.. Как бият журналисти.. Що бият журналисти.. Нацисти мръсни
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 гост

    1 0 Отговор
    Нека,нека , европейците сами си го направиха . Няма го Тервел да спре нашествието . Явно всеки си го получава рано или късно .
  • 32 незнайко

    1 0 Отговор
    Защо не си гледат собствената държава тези турци ? Каква демокрация се шири там ? Много правилно холандското правителство им забранява, своеволията на чужда територия ! Да си отиват в Турция и да протестират там !
  • 33 колю

    0 0 Отговор
    Това е ислямизъма . Като всичко което завършва на " изъм". След нареждане от великия султан ,предадено чрез посещенията в уж религиозната джамия ,промития или обременен от рождение мозък забравя ,че е Холандски или всякакъв друг гражданин . Представата за това което е сегашната му територия се появява вече със символите на новия фюрер и велика османска империя. Със съответното знаме, емблема и знак с ръката използван от водача. Когато им се казваше на авропейците какво са вкарали в къщата си ,те не вярваха. А ,няма проблеми ще се оправим,ще ги интегрираме и т.н. А сега ще трябва да ги поразчистят тези " Холандци " участвали в демонстрациите и въобще им се отвориха очите , ушите и може би друго.
Новини по държави: