Last news in Fakti

12 Март, 2017 08:48, обновена 12 Март, 2017 08:50 2 364 23

Премиерът на Холандия: Коментарът на Ердоган е откачен

  • марк рюте-
  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • холандия

Вчера турският президент нарече холандците "нацистки останки"

Премиерът на Холандия: Коментарът на Ердоган е откачен - 1
Снимка: БТА/АР

Министър-председателят на Холандия Марк Рюте отговори на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, който вчера заяви, че холандците като фашисти и „нацистки останки“.

Цитиран от "Ройтерс", Рюте заяви, че поведението на Ердоган е "откачено" и "непристойно".

"Разбира се, това е откачен коментар. Разбирам, че турците са разгневени, но подобно изявление е напълно непристойно", категоричен бе премиерът на Холандия пред местни журналисти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАТЕ ЖОРО

    18 2 Отговор
    ти си виновен! ако беше бай тошо на твое място- премиер на холандия. демонстрантите вече щяха да крачат под строй към свободата на словото в турция
  • 2 Европеец

    23 2 Отговор
    Така е.Турците са агресивни и невъзпитани варвари.Да си седят хасанчетата в Анадола и да пасат овцете.А главния пастир Ердоган да говори с този тон на стадото си.
  • 3 Хасан

    4 31 Отговор
    Снощните кадри с насъскани кучета срещу мирни демонстрати бяха като кадри от фашистки филм.. Това ли е демократична Холандия..това е фашизъм

    Коментиран от #4

  • 4 БАТЕ ЖОРО

    23 3 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    фашизъм е това което се заражда в турция, хасане. отивай и ти там, че може да участваш в някоя мисия и да загинеш с чест като правоверен.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 БАТЕ ЖОРО

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    мене не ме гледай, аз съм гражданин на света и ми е през ..............., но не ми харесва това което се случва.
  • 7 МММ

    26 1 Отговор
    Фашизъм е това което направи Ердоган с протестиращите на площад Таксим през 2013 г. В Европейските страни, където са ги допуснали та да си изкарват хляба ще си седят на задниците и ще спазват законите.
  • 8 Хасан

    1 22 Отговор
    Какво лошо има в това за референдум в Турция, политик да дойде в Холандия и да агитират сред съмишленици които имат право да гласуват!? Това е демократично право. Не е против Холандия и нейните закони..

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Хасан

    3 17 Отговор
    А и не можеш да забравиш на външен министър да дойде.. Отгоре на това ти е съюзник.. Турция направи най голямата хуманитарна помощ в историята като приюти 3 милиона бежанци
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 goni

    13 2 Отговор
    Много ми е интересно как биха постъпили Българските власти при подобни обстоятелства!:) А, на бас че нямаше да има никакви проблеми не дамата заемаща ресора на министър на семейството и социалните грижи на Турция, а министъра на отбраната на Турция да поиска да говори на всички мераклии готови да го слушат в България, нямаше да има никакъв проблем! Точно затова и никой не се опитва да спретва подобни митинги в България! Те тия дето имат право да гласуват на Турският референдум си знаят!:) Интересно, колко изборни бюра във връзка с референдума на комшиите ще се открият в България, или ще им се налага да правят екскурзия до Турция! Нищо де! Его, де е Одрин!:) Таман че напазаруват и ще се видят с родата!:) По-мераклиите могат да прескочат до Стамбул и Бурса! Сигурен съм че разноските им ще бъдат покрити, както и че Турция ще стане президентска република! Да ни е честито!:) Днеска Турция,утре у нас!
  • 13 Хасан

    8 10 Отговор
    България трябва да стане президентска република.. Вижте за последните 5 години имаме 5 правителства от които три служебни..френски посланник идва и маха с пръст и учи на демокрация
  • 14 До турците

    19 1 Отговор
    Аре всички в курдон обратно към турция, ако щете се снушавайте с всшия грозен президент...да не сте гъкнали..писна ни от вас...

    Коментиран от #15

  • 15 незнайко

    15 1 Отговор

    До коментар #14 от "До турците":

    300 000 турци с български паспорти хукнаха като ОВЦЕ от БЪЛГАРИЯ към Турция, по времето на така наричаня "Възродителен процес". Кой ги е гонил - НИКОЙ . Те под строй трягнаха, както сега гласуват. Някой замислял ли се е какво образование имаха макар, че никой не ги е спирал да учат ? Интересното е защо се ВЪРНАХА ! МНОГО ПРОСТО, ТАКА ГИ УЧАТ В ДЖАМИИТЕ . Жалко че сме толкова толерантни с тях, а те ни се качват на главите и искат да ни командват. НО ХОЛАНДИЯ НЕ Е БЪЛГАРИЯ !
  • 16 Диди

    9 0 Отговор
    При една президентска държава има 3 органа,президент,парламент и правосъдие.Тези органи се контролират помежду си.Но Ердоган иска властта за себе си и да издава декрети,които парламентът не може да забрани.Той ще има право да сменя и съдиите,които не му допадът.В денят когато ще има референдум,народът трябва да го избере за президент,така също и неговата партия ,,АКП,,,тъй като вече като президент,никой друга партия няма права.В Америка е по друг начин,ако президентът иска да издаде закон,то този закон трябва да се одобри от парламента.Ако парламентът не допусне такъв закон,то президентът има право да издаде декрет,който пък ще бъде контролират от правосъдието ,,съдът,,.Така,че в Турция ще има диктатура.Мисля,че много турски граждани не са запознати с тази Ердоганска политика,която им отнема правата.
  • 17 Хасан

    2 6 Отговор
    По време на "възродителен процес" или по точно етническата асимилация на турското население турците бяха подложени на насилие,, Така наречената "голяма екскурзия" или депортация и етническо пречистване на определени райони на страната от хората които са живеели от столетия беше престъпление срещу човечеството! Техните имущества бяха разграбени от вандали и това не се случи в средновековието ами преди 25 години

    Коментиран от #18, #19

  • 18 пършинг

    8 0 Отговор

    До коментар #17 от "Хасан":

    Хасан, а 500 години робство къде ги слагаш бе?! - ако не бяхте вие сега центъра на Европа щеше да София!!! - нямаш никакво право да ни съдиш, като си толкова голям турчин изчезвай оттук и се връщай в Анадола... и ако от мен зависи всички турчеещи се цигани в България щях да ги върна там!
    Миналото лято правехме ремонт на една черква в село, където живеят и „турци“, след работа, един ден, седнахме да пием по една студена биричка в селското кръчме и там един наистина доста мазен тъмнокож субект - турчин - ни попита, защо правим ремонт, като са ни били мачкали и пак щели да ни мачкат, а църквите ни щели да обърнат в джамии!?? - как ще го наречеш това Хасане?
  • 19 No fes no problem

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "Хасан":

    фесове заслужават да им се приложи на тях това което са правили и правят на поробените народи.
  • 20 Vlad

    3 3 Отговор
    Като ви чета коментарите само мога да ви съжалявам. "500 години робство". Ако въобще е имало такова, то е заменено с икономическо робство, което е много по страшно. "Историята", която знаем е такава, каквато искат да я знаем. Българите са негодували за десятъка по времето на турската империя, сега този десятък е заменен с трисетятък или четиресятък. Не разбрахте ли че всичко, което четете, виждате и слушате не е нищо повече от един обикновен театър, целящ да нагнетява страх и омраза. Не разбрахте ли, че новия световен ред за който се говори от десетилетия вече е ФАКТ. Правата ви са сведени единствено до това да имате право да работите и да си давате цялата заплата за сметки и "храна", както и да имате право да се лекувате на кредит след като сте консумирали тази "храна". Също така имате право и да изразявате "собствено мнение", формирано от пропаганда по форуми като този и да политиканствате на маса. Това ли е свободата, за която дедите ни са проливали кръвта си? Какво са ви виновни "фесовете", които също като вас са насъсквани от шепа ционисти? Негативната енергия, която излъчвате ви се връща като бумеранг срещу вас. Ако искате да помогнете на този свят заменете омразата с обич и позитивизъм.

    Коментиран от #21

  • 21 пършинг

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Vlad":

    Vlad, не мога да се съглася за робството! - иначе съм съгласен с теб, особено с последното ти изречение, за това ти сложих плюсче. Явно е че някой умишлено не иска хората да бъдат хора.. и това не е „световния капитал“, а някаква прикрита извратена воля.
  • 22 Хасан

    1 1 Отговор
    Пьршинг истински турчин никога няма да каже лоша дума за свято място на друг човек.. Като ли за църква

    Коментиран от #23

  • 23 будист

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Хасан":

    Хасане, разумен човек си, но никога няма да успееш да накараш българите да приемат турците като братя. Аз лично нямам против вас, но достатъчно ми е да прочета 2-3 стиха на дадо Вазов или пък някоя хроника на зверствата причинени от твоите предци за да ми кипне кръвта и колкото и да съм пацифист по убеждение, да ми се прииска да хвана калашника и да тръгна към Одрин. Вярно е, че реалностите сега са други и трябва да се намери начин за мирно съжителство, дразнят обаче старите маниери и неразбирането, че там където няма демокрация се ражда диктатура, а тя след себе си винаги води до анархия и разруха - примери в историята колкото щеш
Новини по държави: