1 542 21

Бинали Йълдъръм сипе закани по Холандия

Турският премиер иска отмъщение за депортацията на социалния министър Фатма Кая

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Константин Карагьозов

Турският министър-председател Бинали Йълдъръм заяви рано в неделя, че депортацията на турския социален министър Фатма Кая от страна на холандските власти е "неприемлива" и страната му ще отговори по най-тежкия възможен начин.

Фатма Кая се опита да се срещне с демонстрантите, подкрепящи Реджеп Ердоган в Ротердам, но автомобилът ѝ бе възпрепятстван от местната полиция и не успя да стигне до консулството, а след това бе ескортиран до границата с Германия.

"Независимо какви са причините за това (решение), то е неприемливо и ще бъде последвано от подобаващи мерки", категоричен бе Йълдъръм, цитиран от "Дейли Сабах".

Той допълни, че Холандия е нарушила протокола с това решение и призова турските граждани, живеещи в страната, да спрат протеста си, да се успокоят и да се приберат по домовете си.

Турция


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Консул
  Отговор
  1 09:21  12.03.17
  Европейските посланици ли ще разтреляте,че ви пречат да направите Европа в кочина?
 • Самолет
  Отговор
  2 09:24  12.03.17
  Освен да правят мизерии и да свалят самолети за друго не ги бива хасанчо от Анадолу.Хахасан салам.
 • Кълдъръм
  Отговор
  3 09:33  12.03.17
  Йълдъръм много се въргаля по кълдъръма.Омаза се яко в свинска мас.
 • Хасан
  Отговор
  4 09:48  12.03.17
  Браво на турците.. Показаха истинското лице на фашизма

  Коментиран от #18


 • Гого
  Отговор
  5 09:49  12.03.17
  Като не им харесва на Турците в Холандия да се изнасят при своят дикататор ако го обичат много ама се съмнявам!
 • Хасан
  Отговор
  6 09:50  12.03.17
  Стара и болна Европа има хронично заболяване наречено фашизъм..

  Коментиран от #8

 • До Хасан
  Отговор
  7 10:09  12.03.17
  Ти добре ли си? Първо тези демонстрации да се правят в държавата, тази забрана няма нищо общо с фашизъм. Второ -този президент е само в ущърб на турското общество и неговите действия напомнят на фашизъм-диктатура. Я опитай да кажеш в турция, че политиката му е незаконна. Вие турците му се радвате, защото си мислите, чеще има 2-ра османска империя, ама виждашкакще ви смажат белите държави, юще в зародиж...
 • onq s dinozavara
  Отговор
  8 10:12  12.03.17

  До коментар #6 от "Хасан":

  Хасане вие турците сте ми много интересни. Защо, когато някой страна не желае да се съобразява с вашите МРЪНКАНИЯ веднага започвате да плюете по нея и да я сравнявате с фашизъм? Значи според вашите разбирания всички трябва да се въртят, около вашите интереси и да ви угаждат на прищявките, за да не бъдат обвинени в нещо така ли? Еееее ни сте намерили църква да се молите хасане. Светът не се върти, около вас и НИКОЙ С НИЩО НЕ ВИ Е ДЛЪЖЕН. Май забравихте, какви гладни голтаци тръгнахте, че сте и неблагодарни на хората, които ви приеха и ви дадоха хляб, а сега им създавате проблеми. ВИЕ СТЕ НАЙ НЕБЛАГОДАРНАТА НАЦИЯ ВЪВ ВСЕЛЕНАТА И НЕ СТЕ ДОСТОЙНИ ЗА УВАЖЕНИЕ. Ще ми дойдеш ти в моята страна е ще ме караш да се съобразявам аз коренното население с твоите мурафетлъци. Изгонвам те на секундата и повече не те имам за човек.
 • Хасан
  Отговор
  9 10:26  12.03.17
  Добре де ти що се съобразяваш с това което иска Русия, Германия, САЩ, Англия??? Южен поток беше добре за БГ нали?! Щеше да има доходи.. Дойде Маккейн покупа Бойко по рамото а Фъндъкова по дуп..то и се отмени.. И аз ти казвам не е ПРАВ този който е СИЛЕН, а е СИЛЕН този който е прав!!

  Коментиран от #11

 • да ама Не
  Отговор
  10 10:50  12.03.17
  Много ми е интересно как Турция ще санкционира Холандия а и останалите от Европа ..... тия съвсем объркаха Европейските държави с наведените Български политици
 • onq s dinozavara
  Отговор
  11 10:52  12.03.17

  До коментар #9 от "Хасан":

  Хасане защо говориш глупости? Нима до вчера твоите не лизаха задниците на американците ? Ще го отречеш ли? Едва, когато твоите опипаха почвата и се договориха с руснаците започнаха да се репчат на САЩ. Ше го отречеш ли? Но да знаеш от два стола се пада на земята и точно това ще ви се случи. Ще бъдете оритани и от американците и от руснаците. За сега още отношенията се крепят на икономически интереси, но утре палачинката може да се обърне обратно, а това става много бързо и рязко. Тогава, какво ще правят твоите, а? Та в този ред на мисли твоите до онзи ден изпълняваха нарежданията на американците, а днес на кого на руснаците. Та къде е разликата ? Аз обаче не ви имам за някаква суперсила, за каквато се напъвате да се изкарате. Не сте на нивото нито на Русия, нито на САЩ, Китай, Индия, Иран, Северна и Южна Кореи и не само на тях. Вие сте една регионална сила и нищо повече, което по никакъв начин не ви позволява да се опитвате да си разигравате коня. Та, за каква световна сила тогава сте се взели, че се опитвате и да поставяте условия на Германия сега пък Холандия, а предполагам, че ще има и още изцепки и претенции? Сляп ли си не виждаш ли, че хората в Европа ви мразят. Колко мислиш, че ще продължават да ви търпят с вашите претенции, за какво ли не? Аз мисля, че с този ваш ръководител няма да изкарате дълго. До сега ви търпяха, защото работехте на запад и не създавахте проблеми, но от сега нататък мисля че си оакахте пътеките и няма да е същото вече.
 • Хасан
  Отговор
  12 11:06  12.03.17
  Любовта и омразата винаги ще я има.. Мислиш ли че хората от Нагасаки обичат американците!?ами афганистанци дали обичат руснаците.. А алжирците дали обичат французите.. А евреите дали обичат немците..
 • Хасан
  Отговор
  13 11:08  12.03.17
  Една вечер Сталин се е напил и казал че трябва да се вземе Босфора.. На другия ден Турция е влязла в НАТО.. Запада се опита да дисциплинирано Турция с терор и преврат и Турция се сближи с Русия..
 • Хасан
  Отговор
  14 11:12  12.03.17
  Винаги е имало икономически интереси.. Политиката се води от икономически интереси.. Белия плантатор смени робството с минимална заплата и моркова пенсионна система..

  Коментиран от #15

 • onq s dinozavara
  Отговор
  15 11:27  12.03.17

  До коментар #14 от "Хасан":

  Хасане ако не си ме разбрал пак ще ти повторя тези, към които се опитваш да се причислиш не са нищо повече от една регионална сила и не могат да направят нищо кой знае, какво в световен мащаб. А що се отнася до проливите не ставай смешен, защото ако някоя от световните сили беше решила тези проливи вие нямаше да ги владеете и щяхте да бъдете изтикани в Азия без да сте стъпили и на 1 кв.км. от Европа. Благодарете се на Великобритания, че се е застъпала за вас не, защото сте им много симпатични или, защото ви харесват, а защото сте им били нужни чрез вас да имат контрол над проливите, а Русия в него момент не е имала интерес да ги завладее. Така като гледаш днес, какво се случи руснаците си минаха като на парад през тези проливи, а твоите и НАТО гледаха безпомощно и безучастно. Като сте толкова силни, защо не се опънахте на руснаците, а ? Не ставай смешен. Руснаците не са поискали не са ви ги взели и смачкали. Бъде реалист и мисли с главата си, а не с турското си сърце си за днешните реалности. И да не ти харесва това не променя факта, че твоите не са нищо повече от регионална сила, на която са и сложили намордника големите.
 • Алфата
  Отговор
  16 11:36  12.03.17
  Само аз ли виждам, че Ердоган започна да се самозабравя отвсякъде?! Този рязан пич явно ще върне Турция назад във времето. Турците - светски настроените главите в задниците ли си завряха, що ли? Къде са и радетелите за демокрация, и човешки права в световен мащаб? Мисля че намесата им в случая е крайно наложителна - крайно! Прост пример: оляво на нас завира Македония с мюсюлмански подпалки. От юг през Гърция идват черни мюслими. Ако Ердоган се преквалифицира в султан - к"во праим с християнските ценности?!
 • Киро
  Отговор
  17 11:37  12.03.17
  Фесове, нежелани сте в белите държави! Ако искате да седите и да вършите черната работа - стойте, но без да подскачате много и мучите нечленоразделни фрази, ако не - изнасяйте се към Анадола!

 • кроко
  Отговор
  18 14:38  12.03.17

  До коментар #4 от "Хасан":

  Хасане, имаш предвид че турците си показаха фашисткото лице, нали?! Съгласен съм, така е! Щом домакина не ви играе по свирката, почвате с заплахи, протети и безредици. Ако имаше как, щяхте да вземете властта в Холандия и да сложите вашите права над тези на холандците!
 • некойси
  Отговор
  19 14:39  12.03.17
  ЕС през крив макарон, турските ценности от времето на пещерния човек не важат.
 • пършинг
  Отговор
  20 17:54  12.03.17
  Има един съвременен светец - св. Паисий Светогорец - той е предсказал доста неща, които са се случили вече, предсказал е и това, че Турция ще бъде унищожена, а териториите й ще бъдат разделени между съседните държави. Когато прочетох това преди години, този сценарий ми се струваше не само невъзможен, но и невероятен, сега започвам да мисля, че всъщност светеца накрая ще се окаже прав.
 • Изгонени
  Отговор
  21 20:27  12.03.17
  Наглите турчоля не ги огря в Германия,Австрия, Швейцария, Швеция и Холандия.Нека се пробват в София и Атина,ако са сербез да си направят диктаторските шествия!Турция ще напусне скоро НАТО разделяйки територията с Кюрдистан,а заграбеното в Кипър ще го върнат под натиск.Дано си приберат и хасанчовците у дома в Анадола.

Напиши коментар:


Публикувай