578 0

10 години затвор грозят нарушителя, влязъл в Белия дом

26-годишният Джонатан Тран може да лежи дълго зад решетките за постъпката си

10 години затвор грозят нарушителя, влязъл в Белия дом
Снимка: БТА/АР
Константин Карагьозов

Мъжът, влязъл без разрешение на територията около Белия дом, е пред угрозата да получи 10-годишна присъда за постъпката си, пишат местните медии.

Идентифициран, 26-годишният Джонатан Тран ще се яви пред съда в понеделник. Той няма как да бъде пуснат под гаранция, сочи говорител на властите във Вашингтон.

Вчера (11 март) нарушителят прескочи оградата на най-пазеното място в САЩ с раница на гърба си и бе арестуван от силите за сигурност. Според информацията, той е успял да стигне до самите стъпала на Белия дом, преди да бъде заловен.

Нищо опасно не е открито в раницата му. Въпреки това, в Белия дом бе обявен оранжев код за сигурност, който е един от най-високите.

По време на пробива Доналд Тръмп е бил в официалната си резиденция, но в нито един момент животът му не е бил застрашен.

САЩ


Още по темата

 • САЩ одрусват ООН с милиарди

  САЩ одрусват ООН с милиарди

  Държавният департамент на САЩ търси варианти за ограничаване на програмата за финансиране на ООН, съобщи Foreign Policy. Служителите на ...
  14.03.2017
  908
  13
 • Сериозен пробив в охраната на Белия дом

  Сериозен пробив в охраната на Белия дом

  Мъж с раница на гърба проникна на територията на най-пазеното здание на американска земя – Белият дом, съобщиха местните медии. Силите за ...
  11.03.2017
  941
  0

Напиши коментар:


Публикувай