Last news in Fakti

12 Март, 2017 10:05 2 628 7

Турция отвърна - блокира холандското посолство

  • турция-
  • холандия-
  • блокира-
  • дипломати-
  • посолство

Дипломатическият спор между Холандия и Турция се разраства

Турция отвърна - блокира холандското посолство - 1
Снимка: БТА/АР

Турската полиция блокираха входовете и изходите на холандското посолство в Анкара, както и тези на консулството в Истанбул, предават властите в страната, цитирани от световните агенции.

"От съображения за сигурност всички подходи към посолството на Холандия в Анкара и консулството в Истанбул, са затворени", пише в изявлението на турските униформени.

Тези действия са резултат от избухналия по-рано дипломатически спор между Турция и Холандия.

Факти.бг припомня, че вчера (11 март) холандското правителство анулира разрешението за кацане в страната на турския външен министър Мевлют Чавушоглу. Това предизвика върли протести на турски граждани в Ротердам, подкрепящи президента Реджеп Ердоган и неговото правителство.

Социалният министър на Турция Фатма Кая се опита да се срещне с демонстрантите, но автомобилът ѝ бе възпрепятстван от местната полиция и тя не успя да стигне до консулството, а след това бе ескортирана до границата с Германия.

Холандия е една от държавите в западна Европа с големи турски общности, които не желаят горещите спорове в турското общество, предизвикани от кампанията на президента Ердоган, да се пренасят на тяхна територия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    2 13 Отговор
    Абе, какви са тия лигавщини!:) Полиция да пази Холандското посолство от любовта на Турският народ!:) Eии! Много каскани тоя Ердоган!:) Тия, които не знаят какво е каскани да погледнат в синонимен речник на Българският език!:)
  • 2 567

    4 7 Отговор
    ами -ти като знешкакво значи думата*каскани*-обесни на хората-защо са правиш на окумуш.............и не се бъркай във вътрещните отношения на две държави..........

    Коментиран от #4

  • 3 БАТЕ ЖОРО

    10 2 Отговор
    щом нещата са стигнали до там, ще е справедливо всички холадци в турция да се върнат в родината си и всички турци в холандия да направят същото. в този ред на мисли, трябва да подчертая, че холандците далеч не са приятели на българия и не за съжаление. авторитарното поведение на турският президент минава всички граници, обаче.
  • 4 незнайко

    3 6 Отговор

    До коментар #2 от "567":

    Първо се научете да пишете, а после давайте мнения ! Това че имате лаптоп, компютър или мобилен телефон не Ви прави по умен !
  • 5 кроко

    4 13 Отговор
    Русофилите да не дремят кът порове а да се вдигат в защита на новите си турски братя ! Русофили+Туркофили=Дружба...

    Коментиран от #6

  • 6 кроко

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "кроко":

    Няма дружба пич, вече няма комунизъм, осъзнай го! Няма как да си папкаш без да работиш и да си добре! Ако искаш газ, ще трябва да бачкаш, да изкарваш парички и да си плащаш на Путин. Няма вече безплатно и няма кво да му се сърдиш на Путин че не ти е направил газопровод безпари!

    Коментиран от #7

  • 7 кроко

    1 4 Отговор

    До коментар #6 от "кроко":

    Путин ще накара мустакларъто да си плати и то с лихвите за всичко в това не се съмнявайте. А най хубавото е, че хем ще постигне икономическа изгода в отношенията си с туркиетата чрез газопровода и стоежа на АЕЦ, хем след време ще даде курбан същия този на американците. Само стойте и гледайте и после ще ми викате новият Нострадамус.
Новини по държави: