Last news in Fakti

12 Март, 2017 14:01 1 014 0

Големи обещания за южнокорейците

  • пак гън-хе-
  • южна корея-
  • мун джае-ин-
  • президент-
  • импийчмънт

Мун Джае-ин се зарече да направи Корея "страна на справедливостта и здравия разум"

Големи обещания за южнокорейците - 1
Снимка: БТА/АР

Южнокорейският политик Мун Джае-ин, която най-вероятно ще се превърне в следващия президент на страната, обеща справедливост и здрав разум на народа си, пише "Ройтерс".

В петък конституционният съд постанови парламентарно гласуване за импийчмънт срещу държавния глава Пак Гън-хе. Тя е освободена от поста си по обвинения за създаване на корупционен скандал, предизвикал политически хаос и подбуди за радикални реформи в азиатската страна. 65-годишната Гън-хе е първият демократично избран президент на Южна Корея, който е уволнен от служба.

Междувременно либералът Джае-ин обеща и помирение със Северна Корея.

"Все още имаме да извървим дълъг път. Трябва да направим Корея страна на справедливостта и здравия разум чрез режимни промени. Трябва да работим заедно за пълна победа", заяви тя на пресконференция.

В Южна Корея предстоят президентски избори на 9 май.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: