Last news in Fakti

12 Март, 2017 15:28, обновена 12 Март, 2017 15:31 3 407 64

Ердоган: Холандия ще си плати!

  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • холандия

Ще ги научим на дипломация, заплашва държавният глава на Турция

Ердоган: Холандия ще си плати! - 1
Снимка: БТА/АР

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се зарече, че Холандия ще си плати за обтягането на двустранните отношения между двете страни, предаде "Ройтерс".

"Те със сигурност ще платят цената и ще научат що е дипломация. Ще ги научим на международна дипломация", закани се държавният глава на церемония в Истанбул.

Вчера, 11 март, холандското правителство анулира разрешението за кацане в страната на турския външен министър Мевлют Чавушоглу. Това предизвика върли протести на турски граждани в Ротердам, подкрепящи президента Реджеп Ердоган и неговото правителство. По-късно последваха протести и в Истанбул.

Социалният министър на Турция Фатма Кая пък се опита да се срещне с демонстрантите, но автомобилът ѝ бе възпрепятстван от местната полиция и тя не успя да стигне до консулството, а след това бе ескортирана до границата с Германия.

Холандия е една от държавите в западна Европа с големи турски общности, които не желаят горещите спорове в турското общество, предизвикани от кампанията на президента Ердоган, да се пренасят на тяхна територия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    21 1 Отговор
    Прави впечатление, че на "нацистка" Холандия се блещи доста повече, отколкото на "нацистка" Германия. Защо ли ?
    Няма да е лошо неговите турци в Германия и Холандия да видят какво значи нацизъм от първо лице. Тогава ще разбере смисъла на думите и как да ги употребява.

    Коментиран от #8

  • 2 onq s dinozavara

    21 3 Отговор
    Брях брях. Холандците направо се стреснаха. И ся ко в дюнерите ще слагат по малко месо и така ще си отмъстят. хееее хееее хееее. Толкова е безсилен и безпомощен пред лалетата, че сам не знае вече как да им навреди.
  • 3 юрист

    22 1 Отговор
    Из лекциите по право"....6. Права на чужденците...Експулсирането е акт на държавата, посредством който нежелан чужденец се извежда от нейната територия, при необходимост принудително.
    Всяка държава има право чрез приемане на административен акт от компетентен орган да се освободи от чужденец, който вследствие на неприемливи действия на територията на държавата е станал нежелан, но тези действия не са достатъчно основание да бъде подведен под съдебна отговорност. Лицето се връща или на територията на държавата, от която е пресякло държавната граница, или на територията на държавата, чийто гражданин е то. При необходимост лицето се съпровожда от придружители /полицаи/ и се предава на органите на неговата държава след предварително съобщаване. Държавата, която експулсира лицето, не се интересува от по-нататъшната му съдба или от мерките, който може да предприеме неговата държава..."
    http://www.bg-pravo.com/2012/12/6.html Нидерландия изрично е предупредила турция, че НЕ ЖЕЛАЕ да се провежда агитация за въпросният турски референдум на нидерландска територия с цел недопускане на пренасяне на конфликтите между граждани на чужда държава на своя територия. Въпреки всичко , турция умишлено пренебрегва нидерландското становище и нахално изпраща свои министри на агитация в Нидерландия. Тогава ще си носи правните последици от проявената си наглост.
  • 4 Хан Багатур

    17 5 Отговор
    Къде е оня хасан да се изока и той по въпроса как пак ще са империя и бляяяя, бляяя, бляяяя. За фашизма в Холандия и за това колко са лоши след като не им играят по свирката?
  • 5 Хасан

    5 26 Отговор
    Юриста може да е прав но забравя че тия които се извеждат имат дипломатически имунитет и не може така да се отнася. След това имаме. човешки права.. Прав на избор, право на митинги и събирания.. После Холандия и Турция не са вражески а съюзнически страни.. Между съюзници не може да има таково нещо.. И последно те агитират за референдум в Турция на който не холандеца а турчина ще гласува.. И видя ли полицейското насилие? Кучетата разпокъсаха мирните хора.. Все едно концлагер.. Това е фашизъм

    Коментиран от #7, #9, #10, #56

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 юрист

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Имаш грешка. ВСЯКА държава МОЖЕ да експулсира чужденец, като го обяви за "нежелан чужденец". Разгледай си по-подробно и чл. 9 от ВИЕНСКА КОНВЕНЦИЯ за дипломатическите отношенияhttp://www.bglegis.com/VIENSKA_KONVENCIQ_za_diplomaticeskite_otnoseniq%2061.pdf Член 9
    1. Приемащата държава може във всяко време, без да е длъжна да мотивира своето решение, да уведоми изпращащата държава, че шефът на представителството или кой да е от членовете на дипломатическия персонал на представителството е Persona non grata или че кой да е друг член от персонала на представителството е неприемлив. В такъв случай изпращащата държава трябва съответно да отзове въпросното лице или да прекрати неговите функции в представителството. Едно лице може да бъде обявено за Persona non
    grata или за неприемливо още преди пристигането му в територията на приемащата държава.
    2. Ако изпращащата държава откаже да изпълни или не изпълни в разумен срок своите задължения, предвидени в точка 1 на този член, приемащата държава може да откаже да признава въпросното лице като сътрудник на представителството.
  • 8 Stef

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    Ей Хасан, като искат да гласуват за нещо случващо се в Турция да си взимат шапките, чаветата и каквото си имат и айде в Турция. Там има и демокрация и прекрасен живот.
  • 9 onq s dinozavara

    19 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    хасанчо тези тинтири минтири ги говори някъде другаде. Това не ви е турция. А я като твърдиш, че турция и Холандия са "съюзнически страни.. и между съюзници не може да има таково нещо.." да те питам турция и Гърция не са ли и те съюзнически страни ? Май да, а? А след като са съюзнически страни, защо тогава турците нападнаха Кипер през 1974 г. и окупираха северната част на острова ??? НАЛИ СПОРЕД ТЕБ НЕ МОЖЕ ТАКА ??? Значи в единия случай може, ама когато нещо е насочено против вас тогава МОЖЕ, А ?
  • 10 юрист

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Що се отнася до това дали държава- член на ЕС и НАТО е приятелска държава с Турция, има доста да се помисли над въпроса. Защо Р. Турция сключва договори за доставка на военна техника с русия, след като е член на НАТО; защо се намесва във вътрешните работи и на България- държава член на ЕС и НАТО; защо за няма и една седмица след посещението на путлер се изпокара с 5 държави от Европа- Германия, Нидерландия и България от ЕС и НАТО, и Швеция и Швейцария? Вие как мислите- постоянната демонстрация на турската висша политика на незачитане и открито пренебрегване на държавния суверенитет на една суверенна държава, различна от Турция, малко ли е?

    Коментиран от #22

  • 11 Диди

    10 0 Отговор
    След тази ескалация направена от турските политици,може да се стигне до там,че някои държави могат да наложат само едно гражданство на турските жители живеещи в чужбина.В Германия вече се говори за това,така също някои немски политици пледират Германия да изтегли армията си от Инжирлик.След заплахите към Холандия,не се очакваше друга реакция.
  • 12 Хасан

    4 7 Отговор
    За Кипър да ти обясня.. Когато се създава независима република Кипър има три гаранти Турция,Гърция и Англия.. И има една държава с две общности.. След военния преврат в Гърция, генералите искат еноксис.. Кипър да се обедини с Гърция което е противозаконно.. Почва етническа чистка срещу турците и Турция позовавайки на международното право влиза в Кипър.. И Севернокипърска Република не е част от Турция ами е отделна държава..

    Коментиран от #18

  • 13 Диди

    5 1 Отговор
    Мисля,че има вярно в това което пише Юрист,може би това е планувано,а и ако НАТО се отдръпне от Инжирлик,то нищо чудно Русия да се възползва от това.Ако отношенията станат по зле между Европа и Турция,то турският народ след време ще разбере катво са загубили.Европа не трябва да се оставя да бъде изнудвана.

    Коментиран от #16

  • 14 Хасан

    3 10 Отговор
    Ами юриста ако хващаш ПКК терористи с взривни вещества произведени в Германия и Австрия.. Ако разрешаваш на терористи да правят митинг в Германия.. Ако се опитваш да правиш пореден преврат и неуспелите превратаджии ги криеш у вас..
  • 15 Хасан

    5 14 Отговор
    Може би тоя път Турция заедно с Русия ще спаси европейския народ от фашизма!!
  • 16 юрист

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "Диди":

    Обичайно не си позволявам да пиша неверни неща:
    1. http://www.segabg.com/article.php?id=831423 Турция и Русия преговарят за доставка на зенитно-ракетни комплекси С-400 19 Ноември 2016
    2. https://www.dailysabah.com/defense/2017/02/22/turkey-likely-to-close-s-400-missile-deal-with-russia Published February 22, 2017 "Turkey is likely to reach a final agreement with Russia to purchase S-400 long-range air missile defense systems, according to Turkish Defense Minister Fikri Işık. ''Turkey certainly needs a missile defense system and started a program with the aim of developing our domestically produced system. This program takes time, thus we have held negotiations with different countries to fulfill Turkey's urgent requirement and it seems as though Russia is the most suitable candidate for fulfilling the country's need at the moment,'' Minister Işık said in a televised interview on Wednesday, stressing that Turkey is not in a position to sign the sales contract tomorrow while underlining that there is a significant process currently being discussed..."
    3. http://www.focus-news.net/news/2017/03/12/2373127/zdf-deputat-ot-hss-prizova-germaniya-da-iztegli-voynitsite-si-ot-bazata-indzhirlik-v-turtsiya.html ZDF: Депутат от ХСС призова Германия да изтегли войниците си от базата „Инджирлик“ в Турция 12 Март 2017 | 08:32 | Агенция "Фокус" С оглед на дипломатическата криза между Берлин и Анкара, провокирана от ареста на кореспондента на вестник „Ди Велт“ и агитацио
  • 17 юрист

    10 0 Отговор
    Новина от последната минута- Reuters: Датският министър-председател предложи турския му колега да отложи посещението си в страната
    12 Март 2017 | 16:36 | Агенция "Фокус" Копенхаген. Датският министър-председател Ларс Льоке Расмусен е предложил в неделя отлагането на планираното посещение в страната този месец на турския му колега Бинали Йълдъръм, предаде Reuters.
    „С настоящите турски нападки срещу Холандия срещата не може да бъде отделена от тях. Затова и предлагам на турския си колега срещата да бъде отложена“, заяви в официално заявление г-н Расмусен. Превод и редакция: Виктор Турмаков
  • 18 onq s dinozavara

    14 1 Отговор

    До коментар #12 от "Хасан":

    хасанчо ти хубаво се опитваш да ми обясниш, но защо пропускаш, че след анексията на северната чест на кипът от турция през 1974 г. турция нарича тази окупирана от армия територия не "Севернокипърска Република" , а Севернокипърска Турска Република? И друго кога преди това там е имало турци да живеят? Там освен гърци други не е имало. Така, че с тези твои пропаганди някъде другаде. Че то по тази логика и стратегия утре ще обявите и южна България за турска Република. И какво някой трябва да я признае ли ? Никога, никъде вече няма да бъдете добре приети помни това, а на твоя човек дните му са преброени. както казах той ще бъде курбан в по-големи геополитически процеси между великите сили към които вие не се числите. Той ще бъде употребен и от Русия и от САЩ и захвърлен на бунището на историята. След това никой няма да го помни, а туркието ще се върне 200 години назад. На такива като вас вечно желаещи чужди територии накрая им се случва да бъдат разпокъсани от всички околни страни и хоп ето ти възникването на нова държава опааа я Кюрдистан.
  • 19 Ловеца на поршета

    7 0 Отговор
    Тоя е прекалил с джойнта!
  • 20 Хасан

    1 10 Отговор
    Юриста ще ти каже по добре.. Няма таково понятия като международно право.. Има правото на по силния.. Русия анексира Крим.. Крим беше татарско ханство.. Прабългари живееха там

    Коментиран от #30

  • 21 Хасан

    3 3 Отговор
    Юриста. Гърция е в НАТО и също има руски ракети
  • 22 ААА

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "юрист":

    И това какво показва, че главната сила в НАТО-САЩ няма контрол върху втората по големина армия в НАТО-Турция, нито с тояга ,нито с морков, със всичките рискове за България и Гърция(Гърците един път вече го ядоха), и все още се опитва панически да задържи Турция в своята орбита, дори и с цената на огромни компромиси,и за наша сметка,щото прекрасно разбират,че със загубата на Турция ,може да се получи един близък до Европа, и добре въоръжен геополитически триъгълник , с потенциал да влияе и на Европа и на Арабският Свят.И поради тази причина все още армиите на Германия,Франция и другите ,не бързат да направят военни учения на наша територия,близо до границата ни с Турция.
  • 23 Баш Майсторът

    7 0 Отговор
    Вие тук обсъждате чужди отношения.Нашата България е на първо място,най красивата и богата страна в света...
  • 24 Диди

    5 0 Отговор
    Гърция дава 4 млрд евро на година за въоръжаване,заради Турция.Дано не се случи нежеланото,турските политици говорят за дипломация,но те самите не са дипломатични.
  • 25 Хасан

    2 8 Отговор
    Диди, ако тормозиш турците които мирно си живеят в Гърция, ако подслониш превратаджии то вечер няма да спиш и ще се въоръжиш.. И Гърция е 10 милиона живееща на подаяния от Европа трябва да се съобразява с Турция не можеш да бъдеш против

    Коментиран от #26

  • 26 СС Тюрбан

    10 0 Отговор

    До коментар #25 от "Хасан":

    Чалма,
    Ти нали беше помак бе? - К`во ми се турчееш?
    Смяташ турците за по- близки? - Ах как ми се иска да те срещна...
  • 27 Хасан

    4 10 Отговор
    Дай си адреса ще ти дойда на гости. Ако не те е бъз

    Коментиран от #52

  • 28 Борис

    9 0 Отговор
    Хасане с препаска динамит ли ще ходиш на гости натюрбана че да го е страх.
  • 29 мъжкар

    9 0 Отговор
    Много ми е интересно по какъв начин Холандия ще си плати.По скоро аз ако съм на Холандските министри ще накарам Турция да си плати като уволня всички турски работници емигранти които бачкат в Холандия а те никак не са малко и си ги пратя обратно в Турция тогава да видим кой какво ще плати.
  • 30 юрист

    5 0 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    Хасане, не само, че има дисциплина “Международно публично право“, но има и “Международно наказателно право“, “Международно частно право“,“Международно търговски право“, “Международно морско право“, “Международно въздушно право“ и “Международно космическо право“ . В Турция май не сте ги чували тези дисциплини, а?:)
  • 31 Хасан

    2 5 Отговор
    Що не можеш да съдиш Буш за нападение срещу Ирак? Или Франция срещу Либия? Или анексирането на Крим от Русия? Едно е да има а друго е да можеш да го приложиш.. Вярно има нещо записано но това важи за малките страни
  • 32 Хасан

    1 7 Отговор
    Бъзикам се с него.. Нямам време за такива работи
  • 33 наблюдател

    8 1 Отговор
    Тоя глупак Ердогрух и за руснаците разправяше че ще си платят а после отиде да се дупи на путин на килимчето.
    За фесовете освен тояга няма друго лечение.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Мит

    6 1 Отговор
    Хасан и всички турци ще ядат големия ... Вече никой не ги бръсне за хора..като много искат да излизат чарш в анадола да нижат тютюн..стига им толкова бял свят...
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 НАСТРАН ХАСАН

    5 1 Отговор
    ТОЯ ДЪРПА ТУРЦИЯ МНОГО НАЗАД ЧЕСНО
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 НАСТРАН ХАСАН

    4 0 Отговор
    ЧЕСТНО
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 гост

    7 0 Отговор

    До коментар #38 от "Iko":

    Ико и аз нямам работа ще помагам !!!!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Ердоган

    3 8 Отговор
    Холандия щеси плати!Подкрепям Ердоган!

    Коментиран от #50

  • 48 Агент 007

    1 1 Отговор
    Много злоба бе народееееееееее
  • 49 на Хасан бащата

    6 1 Отговор
    хасане хаиде идваи да доиш кравата
  • 50 onq s dinozavara

    4 1 Отговор

    До коментар #47 от "Ердоган":

    И как ще стане тази работа бе мушморок смешен? Я кажи да чуем, че нещо не се сещаме. Ще им накривите на калпаците на холандците. Гледай новини и ще видиш как вече цяла Европа им забрани да стъпват на тяхна територия. От всякъде ще ви изхвърлят и тогава, какво на всички ли ще скочите? Толкова сте смешни, че цял свят заедно със САЩ и Русия ви се смеят. Какво ще стане, туркието на война ли ще тръгне с ЕС. И да го направи ще ви смачкат като хлебарки да не говорим, че първо САЩ ще ви дръпнат юздите. Русия също ще ви напляска като малко дете, защото и едните и другите имат интереси в Европа, които са толкова големи, че сравнени с интересите им в турция са несъпоставимо малки. Кого мислиш, че ще изберат Европа или туркието? За мен отговора на този въпрос е ясен, а за теб? Така, че никой никъде няма да ви пусне да шавате и ще стоите мирни и тихи. Единственото, което можете да направите е да плямпате и нищо повече.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 СС Тюрбан

    5 0 Отговор

    До коментар #27 от "Хасан":

    Като те депортират от Германия, ще се чукнем някъде среща чалма. За да разбереш колко ме е бъз.
    Кой идиот ще си сложи адреса в общодостъпен сайт бе? Като ти спрат помощите ще се видим фес
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 kobrabg

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    ало всяка суверенна държава има прово да прави на своя територия каквото сметни за добре за своите граждани.Някакъв турчин които все е взел на сериозна неможе да казва на друга държава кого да пуска на своя територия и кого не
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Салам ердоган

    6 0 Отговор
    Умствения капацитет на анадолските бейче е да прави салами и дюнери,а не да учи Европа на дипломация.При Алах няма дипломация,а само овце и кози.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Хасан

    3 4 Отговор
    Ей това е лидерство.. Това е визия.. Виждаш че в Холандия почва фашизма и да можеш да им кажеш право в лицето.. Човек с м.дета а не женчо като други
  • 62 Гого

    2 0 Отговор
    Ако не бяха западните инвеститори в Турция само щеше да има земеделие чушки и домати+туризъм но това не прави икономика щяха да са най долната бананова република.
  • 63 Наблюдател

    0 0 Отговор
    Този малумник настройва целият свят срещу Турция
  • 64 Набюдател

    0 0 Отговор
    Този малумник настрий всичките съседни държави срещу Турция
Новини по държави: