1 332 0

Без полети от София до и от Берлин

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Служители и на двете берлински летища – „Шьонеделд” и „Тегел” ще стачкуват в понеделник – 13 март. Протестът ще започне в 4.00 ч. сутринта и ще продължи до 5.00 часа във вторник. В него ще вземат участие около 2000 служители на двата аеропорта. Исканията им са повишаване на почасовото заплащане от 11 EUR до 12 EUR.

Досега профсъюзът Verdi проведе няколко кръга преговори с работодателите, но те се оказаха безуспешни. „Това е причина да се стигне и до ефективни стачни действия”, заявяват от Verdi.

Стачката ще блокира авиопревозването в германската столица. От профсъюза призоваха пътниците да се опитат да отменят или пререзервират полетите си.

Предишната стачка беше на 10 март и продължи 25 часа. Тогава бяха отменени 659 полета. От тях 455 бяха на летище „Тегел” и 204 – на „Шьонефелд”.

Справка на сайта на летище „София” показва, че полетът на нискотарифната авиокомпания Ryanair, който трябва да кацне в 19.50 ч. е отменен, а също така и излитащият за „Шьонефелд” в 20.10 ч.Още по темата

 • Не летете до и през Берлин

  Не летете до и през Берлин

  Почти всички полети до и от берлинските летища "Тегел" и "Шьонефелд" бяха отменени заради новата стачка на наземния персонал, ...
  14.03.2017
  559
  0

Напиши коментар:


Публикувай