19 Март, 2017 19:00 29 189 14

8-те най-жестоки владетели

  • владетели-
  • жестоки-
  • 8

Тези хора са правили неща, от които космите настръхват

8-те най-жестоки владетели - 1
Снимка: Wikipedia

Да си владетел е мръсна работа, но за някои управници в историята е била и изключително кървава. Някои от тях са наистина успешни владетели, но успехът идва с цената на много кръв. Историята познава тирани, които са били по-жестоки към собствените си народи, от колкото към враговете си.

За това и във Факти.бг ви представяме 8 от най-кръвожадните владетели.

Император Калигула

8-те най-жестоки владетели

Това е третият римски император, който е бил известен с ексцентричното си поведения и пословична жестокост. Той обичал да има полов контакт със сестрите си. Освен това измислял шокиращи начини за екзекуции, като премахване на тестиси, изяждане от животни или дори изпичане на живи хора.

Влад Цепеш

8-те най-жестоки владетели

Принцът на Влахия не се колебаел да набива хора на кол или да ги гори живи. Той заповядва да заковат за главите им чалмите на пратеници на турския султан. По време на войната решава да набие на кол 20 000 свои противници, което шокира дори турската армия.

Атила

Владетелят на хуните проявявал безмилостна жестокост по време на походите си срещу Рим. Той избил хиляди мъже чрез прерязване на гърлото, а хиляди жени били поробвани.

Известен е случая с девицата Урсула, която била заловена от Атила, докато пътувала към поклонение, заедно с 11 000 девици. След като отказала да се омъжи за него, той заповядал да я убият, както и всички нейни спътници.

Тимур

8-те най-жестоки владетели

Владял е Източна, Южна и Централна Азия през XIV в. и е извършвал немислими жестокости. След като победил османския султан Баязид Светкавицата, осем месеца го използвал за таборетка за крака и го държал в златна клетка. Организирал е шокиращо клане в Исфахан. Там заповядал да убият всички мъже, по-възрастни от 14 години, след което построил пирамида от черепите им. Жените и децата били прегазени живи от конницата му.

Максимилиан Робеспиер

8-те най-жестоки владетели

Един от лидерите на Френската революция. Между 1793 и 1794 г. оглавява репресиите във Франция, станали известни като „царство на терора“. По негова заповед са гилотинирани хиляди инакомислещи, много от които някога са били негови близки съюзници. Известен е с изключително бруталните си разбирания за управление.

Леополд II

8-те най-жестоки владетели

Крал на Белгия през 19-ти век. Проявява изключителна жестокост, докато усвоява природните богатства на Конго, разпореждайки посичане на крайници на хора, не изпълняващи производствена квота. Режимът му е отговорен за смъртта на около 2.5 млн. души в страната. Създаването на Сободната държава Конго е едно от най-кървавите начинания в историята.

Чингиз Хан

8-те най-жестоки владетели

Той създава огромната Монголска империя. За това обаче армията му избива милиони, а методите му за изтезания са пословични. Някои хора са били екзекутирани чрез изливането на разтопен метал в очите и ушите им. При едно клане избива 70 000 души. Армията му извършва масови изнасилвания. Един от най-кръвожадните владетели в историята,.

Султан Ибрахим I

8-те най-жестоки владетели

Бил е известен с прозвището лудия. Изпитвал невероятна страст към пълни жени и често изнасилвал такива пред очите на съпрузите им. После издавал заповед всеки, който се осмели да има сексуален контакт с тях, да бъде екзекутиран. Смята се, че е заповядал 280 мъже да бъдат удавени в Босфора без честен процес. Лудостта му достигнала такива измерения, че накрая бил свален от пост.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кики

    62 4 Отговор
    Оказва се, че Хитлер е бил като невинна сърна в сравнение с тези владетели.
  • 2 Влах

    38 2 Отговор
    Влад Цепеш, да, да!!!
  • 3 Kcaniba

    32 16 Отговор
    Австриеца Хитлер и грузинеца Джугашвили (Сталин) явно са били агънца!!!
    ТцтцтЦТц!!!
    Инак русофобията е в траур като цяло!))))
  • 4 Ужас

    33 5 Отговор
    Тцтцтцтц, а къде са забравили тъща ми?
  • 5 Аз от Бургас

    25 5 Отговор
    Нерон ,Сталин ,Хитлер ,Василий II Българоубиец.....има доста голям списък! Класацията е недостатъчна!
  • 6 8888

    44 0 Отговор
    За сведение Влад Цепеш е българско име. Особено Цепеш е от снаробългарски произход.
    Така наречените държави Румъния и Молдова, са създадени върху остатъчните земи на Българската държава, след падането й под турско робство, които съществували във вид на отделни княжества. Преобладаващото население е българско, измежду което живее влашка общност.Власите , за тях казват, че са вторично подивели федерати след разпада на Римската империя.
    През 18 век французи и гърци, водени от общата омраза към българите и желание да наложат сфера на влияние в тази част на балканите,сформират 2-те държави : Румъния и Молдова. Използват като основа езикът, който говорят власите и съставят азбуката и съвременния румънски, който говорят сега и в 2-те държави.В 1-та поставят за крал потомък на Комнините, а в другата на Кантакузините.
    Съвременният румънски е много близък до иналиянския език с доста български думи, изменено окончание. Полека лека се заличава по възможност всичко свързано с българското и така Влад Цепеш става влашки войвода. Все пак им трябва някакво минало - "история".
    Колкото до жестокостта, тя и сега не липсва по света.
  • 7 tfhgfhgf

    23 9 Отговор
    nai golemiqt genocid v istoriqta na chovechestvoto e ot strana na amerikancite sprqmo indiancite 100000000 ubiti indianci
  • 8 димо

    18 8 Отговор
    СТАЛИН води РЕКОРДА 7 милиона Украинци и малко повече Руснаци
  • 9 Vasik Atanasova

    15 1 Отговор
    Хитлер къде го слагате тука
    той е бил гений
    А тези болни мозъци
    и самовлюбени нарциси
  • 10 Тошифаникуру

    1 0 Отговор
    Хах кви са креативни и находчиви, след тоя коментар ша горя в ада😂😂😂😂
  • 11 Вал

    5 0 Отговор
    Хитлер,Сталин и тъщата,не са владетели!😀
  • 12 Хасан

    11 5 Отговор
    Хилядите избити от кръстоносците ,избитите индианци в Америка,инките,аборигените...ами атомната бомба над Хирошима...ами Ирак ,Сирия....всичко това беше дело пак на някакъв владетел
  • 13 Истината

    6 0 Отговор
    Може да включат и гладомора избил 10 милиона индийци от британците
  • 14 Ирина Викторовна

    0 0 Отговор
    Здравствуйте, предлагаем Вам услуги комплексного продвижения вашего сайта, подробнее с нашими услугами Вы можете ознакомиться по ссылке http://www.anacron.ru/ Извините за беспокойство.