Last news in Fakti

13 Март, 2017 17:28 1 381 1

Хосни Мубарак излиза от затвора

  • хосни мубарак-
  • затвор-
  • египет-
  • мубарак

Прокуратурата реши да бъде освободен бившият египетски президент 

Хосни Мубарак излиза от затвора - 1
Снимка: БТА/АР

Генералната прокуратура на Египет постанови да бъде окончателно освободен бившият президент Хосни Мубарак. Това съобщи вестник "ал Масри ал яум", който се позовава на адвоката на Мубарак - Фарид ад Диба, предаде ТАСС.

Преди няколко дни защитникът е подал молба за освобождаване на довереника си на основание, че той е изтърпял всички срокове на лишаване от свобода, на които е бил осъден.

На 2 март египетският Касационен съд оправда бившия президент по делото във връзка със смъртта на демонстранти в дните на януарската революция от 2011 г. Това решение е окончателно и не подлежи на обжалване.

Според адвоката Мубарак, който е държан във военна болница в Кайро, ще се върне у дома, когато лекарите преценят, че може да излезе от болница, съобщиха местни издания. Той обаче няма да може да пътува в чужбина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.