14 Март, 2017 09:41 1 762 6

Ледена стена между Турция и Холандия

  • холандия-
  • стена-
  • турция

Турция с тежки мерки срещу Амстердам

Турция обяви забрана за връщане на холандския посланик в Анкара, съобщи Би Би Си.

Решението е част от серия от мерки на Турция, които са отговор на холандските власти, които решиха да не допускат турски депутати да водят кампания на тяхна територия.

Замразяват се контактите на най-високо политическо ниво.

Плановете на Анкара за провеждането на демонстрации в Германия, Австрия, Швейцария и Дания бяха блокирани. Турският президент Реджеп Ердоган обвини Германия и Холандия в нацизъм.

Холандия вече предупреди своите граждани да избягват пътувания до Турция. Германия също предупреди своите граждани на турска територия да бъдат внимателни. Референдумът за разширяване на правата на президента в страната ще се състои на 16-ти април.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    2 1 Отговор
    Лоша работа!:) Чак толкова туристи не можем да приемем!:) Това пък и фирмите им, ако започнат да се пребазират у нас ептем че я увапцаме!:) Бежанците не са проблем! Тоя президент не е като предишният! Ще изкара армията! И без това по цял ден се чудят какво да правят и са зажаднeли за силни усещания!:) Лошото е че прочутата ни инфраструктура изведнъж ще се окаже че никаква я няма, а пистите и лифтовете не само на Банско, а и на останалите ни зимни курорти ще се окажат напълно недостатъчни! Виж с летните няма проблем!:) Хората обичат да карат на палатки!:)
  • 2 Димитър

    4 1 Отговор
    Типично за турците скачат на най слабите . И Германия и Франция ги блокираха но не гонят тяхните посланици и не ги плашат със санкции. Колко типично
  • 3 Гост

    2 0 Отговор
    А някой задава ли си въпроса : защо нищо не се говори за такъв митинг в България?
  • 4 Хасан

    3 3 Отговор
    Не мога да ги разбера.. Хората си правят референдум, демократично.. Ама на европейците им боли.. Холандия са си кралство и никой не им казва защо са все още кралство..

    Коментиран от #5

  • 5 656

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    Асане въри са гръмни
  • 6 калашник

    2 0 Отговор
    Чалмата му са развърза.... Това да не ти е Сирия... За малко да стане султан с помоща на ЕС. Единственият който трябва слуша е Путин за да приключи по скоро.
Новини по държави: