Last news in Fakti

14 Март, 2017 15:10 876 0

Не летете до и през Берлин

  • берлин-
  • стачка-
  • летище

Продължаващата стачка на наземния персонал доведе до още 600 отменени полета

Не летете до и през Берлин - 1
Снимки: БТА/АР

Почти всички полети до и от берлинските летища "Тегел" и "Шьонефелд" бяха отменени заради новата стачка на наземния персонал, продължаваща вече втори ден, предаде ДПА.

Синдикатът Verdi, който се стреми да издейства по-добро заплащане за около 2000 служители от няколко компании на двете аерогари, ги е призовал на протест от понеделник рано сутринта - 5 ч. местно време (6 ч. бълг. време).

Вчера бяха отменени 660 полета, а днес са засегнати още около 600 връзки - 460 до и от "Тегел" и 143 на "Шьонефелд".

Говорител заяви, че броят им може да нарасне. Той обаче не бе в състояние да потвърди дали полетите ще бъдат пренасочени към съседни летища, както се случи през предишните дни.

Не летете до и през Берлин

Не летете до и през Берлин

Профсъюзът, цитиран от ДПА, предупреди по-рано през деня да не се използват стачкоизменници за обработване на пътниците и самолетите, подчертавайки, че това ще направи невъзможно обявяването на бъдещи прояви предварително.

Ръководството на Verdi настоява заплатите на 2000 души наземен персонал да бъдат вдигнати от 11 на 12 евро на час като част от едногодишен колективен договор. По спора вече е имало няколко кръга преговори (включително през уикенда), но без успех. Работодателят предлага увеличение от 10 цента за четири години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: