14 Март, 2017 15:20 3 781 1

Внимавайте с пушенето в Гърция! 

  • гърция-
  • пушене-
  • глоби

Гръцкото здравно министерство предвижда наказания за пушене на електронни цигари и на растителни изделия в затворени помещения

Внимавайте с пушенето в Гърция!  - 1
Снимка: Shutterstock

Гръцкото здравно министерство е пуснало циркулярно писмо, което предвижда солени глоби за пушене на електронни цигари и на растителни изделия в затворени помещения, съобщава в. "Етнос".

Пушене и "дим" от различни такива изделия не се разрешава също в частни и обществени возила, ако в тях се возят деца под 12 години. Глобите за нарушителите варират от 500 до 10 хиляди евро.

Забраната за пушене на тютюневи и растителни изделия е валидна за болнични и учебни заведения, аптеки, затворени спортни зали и помещения. Пушенето на такива изделия се забранява също в чакалните на летищата, жп и автобусните гари и залите по пристанищата.

Съгласно гръцкото законодателство забраната за тютюнопушене в затворени помещения е валидна от 1 септември 2010 г. За пушачите е предвидена глоба от 50 до 500 евро, а за собствениците на тези помещения глобата е от 500 до 10 хиляди евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганю

    3 0 Отговор
    Само който не е ходил в Гърция, не знае, че гърците пушат като комини и въобще не спазват забраната- пуши се навсякъде. Редовно ползвам фериботите им и даже пепелници имат по масите.
Новини по държави: