2 298 1

Внимавайте с пушенето в Гърция! 

Гръцкото здравно министерство предвижда наказания за пушене на електронни цигари и на растителни изделия в затворени помещения

Внимавайте с пушенето в Гърция! 
Снимка: Shutterstock
Анатоли Стайков

Гръцкото здравно министерство е пуснало циркулярно писмо, което предвижда солени глоби за пушене на електронни цигари и на растителни изделия в затворени помещения, съобщава в. "Етнос".

Пушене и "дим" от различни такива изделия не се разрешава също в частни и обществени возила, ако в тях се возят деца под 12 години. Глобите за нарушителите варират от 500 до 10 хиляди евро.

Забраната за пушене на тютюневи и растителни изделия е валидна за болнични и учебни заведения, аптеки, затворени спортни зали и помещения. Пушенето на такива изделия се забранява също в чакалните на летищата, жп и автобусните гари и залите по пристанищата.

Съгласно гръцкото законодателство забраната за тютюнопушене в затворени помещения е валидна от 1 септември 2010 г. За пушачите е предвидена глоба от 50 до 500 евро, а за собствениците на тези помещения глобата е от 500 до 10 хиляди евро.

Гърция


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Ганю
    Отговор
    1 18:44  14.03.17
    Само който не е ходил в Гърция, не знае, че гърците пушат като комини и въобще не спазват забраната- пуши се навсякъде. Редовно ползвам фериботите им и даже пепелници имат по масите.

Напиши коментар:


Публикувай