Last news in Fakti

14 Март, 2017 17:52 1 907 10

Джуканович: Русия иска да разруши ЕС

  • черна гора-
  • русия-
  • преврат-
  • мило джуканович

Москва продължава да отрича участие в опита за преврат в Черна гора през есента

Джуканович: Русия иска да разруши ЕС - 1
Снимки: БТА/АР и Shutterstock

Бившият черногорски премиер Мило Джуканович призова днес ЕС да спре руското "пагубно" влияние на Балканите, предаде АП. Джуканович се оттегли от поста си след предполагаемия проруски опит за преврат в деня на изборите през октомври. Според властите в Подгорица целта е била предотвратяване на членството на Черна гора в НАТО.

В интервю за АП той заяви, че Москва "повежда един вид война против Европа" и заплашва "самото съществуване на ЕС".

Черногорската прокуратура обвини по-рано Русия и нейните секретни служби за участие в заговора за преврат в деня на изборите в Черна гора, включващ и план за убийство на тогавашния министър-председател Джуканович.

Джуканович: Русия иска да разруши ЕС

Русия, която открито се противопоставя на разширяване на влиянието на НАТО в Европа, отрече да има връзка с опита за преврат. В последните години Москва активно подкрепя черногорски групировки, които се противопоставят на членството на Черна гора в алианса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    12 10 Отговор
    тоз бии на пи дирасмалко, дали не е албански додук...милеещ за велика албания
  • 2 Трол

    21 5 Отговор
    Вече разбрахме, Русия е лошата САЩ са добрите. Давайте по-нататък!

    Коментиран от #10

  • 3 кроко

    17 9 Отговор
    Както каза някой, нелогично е Русия с хакери да предреши избора на президент в САЩ, а за Черна гора да иска да прави въоръжен преврат, че и с 20 души.

    Преврат се прави от вътрешни хора, а такива няма арестувани. И няма как 20 въоръжени човека да извършат преврат, дори в малка страна като Черна Гора.

    Коментиран от #9

  • 4 Цар Освободител

    6 12 Отговор
    Поклон пред великата Руска армия!!!
  • 5 кроко

    12 12 Отговор
    Русняците хвърлят къчове, но това нема да помогне, Черногория вече е с крак и половина в НАТО... русофилчеата бесни.......

    Коментиран от #7

  • 6 Киро

    13 10 Отговор
    Браво на Джуканович, право куме в очи!

    Никой не ще заразата от Сибир да се разпространи в страната му!
  • 7 кроко

    9 5 Отговор

    До коментар #5 от "кроко":

    Радваш ли, козяче?

    Ново пушечно месо за Ирак и Афганистан, борци за американска демокрация...

    Коментиран от #8

  • 8 кроко

    3 8 Отговор

    До коментар #7 от "кроко":

    Лично на мен ми е все едно путиноидче, НАТО и без Черногория си е сила ! Аз за друго се кефя, затова, че ушанките и вие русофилите се пукате от яд до позеленяване затова, че черногорците ще влизат в ЕС и НАТО.
  • 9 айай

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "кроко":

    Напротив, възможно е и група от 20 въоръжени души, да извърши преврат... Зависи какви са и с какво са въоръжени? Ако са от "трети пол" и пътуват с кашони кондомви, дудуци, поли, червила, като нищо могат да направят и сексуална революция, ако се намърдат в някой по-разкрепостен град..... Могат да лепнат и трипер и сифилис, че и СПИН на поне 50 000 мераклии-йки.... Не подценявай силата на ЛЮБФТЪ! Дънов казва, че любовта е най-силното нещо на света. Аз не разбирм как така, но като се замисля е прав... Ако те изненадат 10 нимфоманки с по 10 часа любов върху теб всяка, на третия ден ще ходиш на зигзаг и няма да можеш да станеш от стола....Но Русия няма как да разруши ЕС - той вече бе разрушен с наплива от имигранти, приветствуван от видни ръководители на ЕС - това разруши доверието в ЕС и на повечето хора и на повечето държави. Вече кой вярва, че ЕС ще е в същото доверие както преди? Сега във всеки непознат, често не знаеш какво да очакваш и виждаш? Россия няма как да разруши нещо, което вече е разрушено. Просто формацията ЕС вече не е, което бе като цел. Великобритания излиза. Тя не разрушава ли ЕС преди Россия даже да поиска да се разруши? Този политик е закъснял с прогнозите си. Навред вече хората се страхуват...а има ли страх, няма доверие. Какъв съюз е без доверие?
  • 10 дядоЯго

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Трол":

    Нищо няма да разбереш,докато не си обясниш защо най-големите русофили у нас пращат децата си да учат и работят в гадния запад и държат и парите си там в долари.....