15 Март, 2017 09:43 1 816 1

САЩ помиряват Турция и Холандия

  • сащ-
  • турция-
  • холандия

Държавният департамент призова за диалог между двете страни.

САЩ призоваха Турция и Холандия да подобрят обтегнатите отношения по между си, съобщи „Дйели Сабах“.

„И двете държави са съюзници в НАТО. Ние ще ги призовем да избягват ескалиращата реторика и да опитат да разрешат своите различия по проблемите въпроси“, заяви говорителят на Държавния департамент на САЩ Марк Тонер.

През уикенда Холандия блокира достъпа до своята територия на турски министър. Страната забрани и провеждането на митинги в полза на турския референдум. Това предизвика гнева на Турските власти. Те вече въведоха ограничения на достъпа до тяхна територия за холандски дипломати.

Турция вече изрази готовност да въведе и икономически санкции срещу Холандия. От там обявиха, че ще подадат жалба в ООН и Съвета на Европа.

Турският премиер Бинали Йълдъръм заяви, че холандският премиер Марк Рюте се е извинил за задържането на турски министър по време на телефонен разговор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    2 5 Отговор
    Мечока Гризли ще укроти всички и турци и русняци и сирийци и китайци и холандци..Мачкаааай Америка !!