Last news in Fakti

15 Март, 2017 10:57 4 929 45

Шешел: България, Сърбия и Македония да се насочат към Русия

  • българия-
  • сърбия-
  • русия

Според него Русия се завръща на Балканите

„Русия се завръща на Балканите и никой не може да спре този процес.“ Това беше заявено от председателят на Сръбската радикална партия Воислав Шешел, цитиран от B-92.

Той говори по време на предизборен митинг в Пирот.

„Животът тук е станал нетърпим. Сърбия няма перспектива, че нещо би могло да се промени за добро. Трябва да променим икономическата ситуация в страната. Това може да стане само, ако заедно с българи, македонци и гърци се насочим към интеграцията с Русия. Трябва да спрем процеса по европейска интеграция“, заяви Шешел.

В същото време сръбският премиер Александър Вучич беше на среща с германския канцлер Ангела Меркел. Той заяви, че тя е много притеснена от ситуацията в Западните Балкани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 2399

    37 18 Отговор
    С Русия напред
  • 2 дани

    13 33 Отговор
    без съмнение,това са най простите и мизерни народи

    Коментиран от #3

  • 3 абе овча главо

    30 12 Отговор

    До коментар #2 от "дани":

    Айде куфара и в Алабама-родоотстъпници не ни трябват.

    Коментиран от #8

  • 4 мсимов

    22 15 Отговор
    бедна ви е фантазията какво ни очаква с правителство от комунисти фашисти и турци
  • 5 михаил

    10 7 Отговор
    компанията е просто прекрасна,за едните сме чрни бугари,за другите сме татари,а за третите сме тюрки.
  • 6 гост

    17 23 Отговор
    България е суверенна държава- МОЖЕ да има съюз между България и русия САМО АКО РУСИЯ Е ФЕДЕРАЛЕН СУБЕКТ В БЪЛГАРИЯ! ОБРАТНИЯТ ВАРИАНТ Е НЕДОПУСТИМ! БЪЛГАРИЯ Е МНОГО ПО-ДРЕВНА ДЪРЖАВА И ОТ РУСИЯ,И ОТ СЪРБИЯ! Най -накрая стана ясно какво точно иска русия чрез своите проводници- русия иска ПРЕМАХВАНЕ НА СУВЕРЕНОСТТА НА БЪЛГАРИЯ, СЪРБИЯ, ГЪРЦИЯ И МАКЕДОНИЯ И ПРЕМИНАВАНЕТО ИМ ОТ СТАТУТ НА СУВЕРЕННИ ДЪРЖАВИ, КЪМ ЮРИДИЧЕСКЙИ СТАТУТ НА ПОДЧИНЕНИ НА РУСИЯ И ЗАВИСИМИ ОТ НЕЯ РУСКИ ВАСАЛИ.Който иска това за България, трябва да бъде съден като ПРЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ. Нашите деди са дали живота и кръвта си и са воювали за СУВЕРЕННА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА, КОЯТО ДА Е НЕЗАВИСИМА И ОТ РУСИЯ, И ОТ СЪРБИЯ, А НЕ ЗА БЪЛГАРИЯ- РУСКА ГУБЕРНИЯ ПОД ДЪРЖАВНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА РУСИЯ!

    Коментиран от #9, #36, #42

  • 7 Диди

    16 21 Отговор
    България има напредък и развитие в ЕС.Тоя дяснорадикалния знае,че няма успехи с партията си и затова бращолеви.Не трябва да правим стъпки назад.
  • 8 Родозастъпник

    15 24 Отговор

    До коментар #3 от "абе овча главо":

    Айде бохчата и в Коми-родоотстъпници не ни трябват.
  • 9 даката

    9 14 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    москалите се считат за наследник на византия,център на православието,затова и герба им е 1 към 1.като такива,считат че разни българи гърци сърби македонци и други възникнали на територията на източната римска империя им принадлежат
  • 10 кроко

    5 7 Отговор
    Хубав човек, Шашо няма да го нарекат !
  • 11 петър

    19 7 Отговор
    идиоти има навсякъде,но най вече на балканите
  • 12 lklklkl

    15 29 Отговор
    Да бе с Русия и да изчезнат бананите и шоколадите милка, да караме Жигули и лада и да отворят корекомите наново - хайде няма нужда.
    Сега може и да няма толкова пари но има какво да си купиш - магазините пълни и избор голям. Тогава пак пари нямаше но нямаше и какво да си купиш ... дете съм бил но помня добре нещата - сивота и дънки панака.... не ми се хваща с Русия! По-добре загнилия империализъм...

    Коментиран от #15

  • 13 ссс

    15 15 Отговор
    Това говедо Шешел, се държи така, всякаш балканите са му бащиния, за шепа копейки е готов не само майка си и баща си да продаде, но и балканите дори !
  • 14 РЕАЛНО

    21 9 Отговор
    Колкото и да се пенявим тук-в форума...в историята има правило-винаги малките са сателити на империите.В момента върви ново разпределение на имперските влияния не само на Балканите-а в цял свят.По понятни причини-географски,религиозни и т.н. ние спадаме към влиянието на Русия. Това още преди векове се е знаело и даже Чърчил когато е делил сферите на влияние със Сталин-/случая със салфетката/ е отдал България във влиянието на СССР при проценти 90 на 10......Та това не зависи нито от вас-нито от правителството ни --има САМО две супер сили които решават-САЩ и Русия...А в момента САЩ все повече се оттеглят от Източна Европа и Б.Изток...това е реалито....

    Коментиран от #16

  • 15 ЪЪЪЪЪЪ

    17 10 Отговор

    До коментар #12 от "lklklkl":

    Не се бой бе смешко-ще ядеш банани...
  • 16 ДО РЕАЛНО

    19 9 Отговор

    До коментар #14 от "РЕАЛНО":

    Новото разпределение на влиянието м/у САЩ и Русия е в действие от няколко години.За това има няколко фундаментални причини-Либералният модел се провали-факт...в САЩ има достатъчно вътрешни проблеми-затова и Тръмп спечели с лозунга-Америка за Америка....тотално недоверие на избирателите към бюрократите в Брюксел...неоправданите мечти на Източна Европа след приемането им в Е.С....съсредоточаването на огромният глобален капитал в малък процент играчи...все по-изострена полемика м/у бедни и богати...---това са едни от малкото причини за преразпределението на сферите на влияние.Мечтаната власт на глобалистите няма как да се осъществи,защото капитала е далеч от обикновенният човек.Оттук и нова алтернатива-отхвърляне на глобализма и преминаване към двуполюсен свят-във който на първо място ще са националните интереси на сателитите-демек ние...Поради простият фактор-географското ни положение,няма смисъл да се правят догатки към коя сфера ще попаднем ние.Още повече че през последните години,Европа все повече се превръща в придатък на Азия-зависимостта и става все по-силна-политически,икономически,демографски и суровинно зависими.
  • 17 Винаги с Русия

    25 9 Отговор
    Наглеци незабравяйте кой ни е освободил. Предатели иначе и до сега щяхте да носите фесове !
  • 18 Kcaniba

    25 11 Отговор
    Само с Русия!!!
    Евтина газ, горива!!!
    Инвестици, туризъм!!!
    Селскостопанско производство и износ за Русия!!!
    Православие, панславенизъм!!

    Коментиран от #20

  • 19 jambazina

    17 1 Отговор
    Истината е че трябва да се балансира между притегателните центрове, малките държавии трябва да муфтим големите колкото се може повече, щото се оядоха за наша сметка.
  • 20 Kcaniba

    6 20 Отговор

    До коментар #18 от "Kcaniba":

    Само Русия !!
    Евтин лосион, скъл газ!!
    Сделки, инвестиция, откат, корупция!!
    Православие + ислям, нови джамии в Москва и София!!

    Коментиран от #29

  • 21 onq s konq

    11 18 Отговор
    Шешел говори от името на бедна Сърбия,КОЯТО НЕ Е В ЕС И НЯМА БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕВИЛЕГИИ като ЕВРОФОНДОВЕ,БЕЗВИЗОВ РЕЖИМ НА ПЪТУВАНЕ И ЗАКОННО НАЗНАЧАВАНЕ НА РАБОТА В ЕВРОПА,БЕЗМИТНА ТЪРГОВИЯ С ДЪРЖАВИТЕ ОТ ЕС.Явно сърбите са се сдушили с Русия/по-точно руснаците са купили управниците им/,но с какво сме заслужили НАГЛОСТТА В ДУМИТЕ МУ,че да дава политически предложения извън границите на бивщата "Титова махала"?!Най-вероятно силно му се иска от "бивш" властник да стане "действащ",но не е тоя начина да приобщава съседни държави към личните си проблеми.

    Коментиран от #23

  • 22 Диди

    4 9 Отговор
    Гост,поздравявам те с изказването ти.
  • 23 справедлив

    19 5 Отговор

    До коментар #21 от "onq s konq":

    Конче-сърбите никак не са бедни-поне са в пъти по-добре от нас-гаранция на 100%...Всяка седмица съм там.

    Коментиран от #28

  • 24 кроко

    13 10 Отговор
    А този Шашол, да го каже това на милионите сърби, които живеят в неблагополучните Западна Европа и САЩ, да стягат куфарите и да се насочват към братска Русия, че то е срамота, уж големи братя, а сърбин в Русия, със свещ да го търсиш не мож го намери!
  • 25 нххгфффх

    16 17 Отговор
    Как може с Русия бе?
    Та там е мизерия - само военната индустрия цъфти!
    Ходете вижте как живеят хората - пият чист спирт разреден с вода ядат картофи и изкарват копейки за работата си! Всичко това за да се добре шепа олигарси. Нямате ли спомен от социализма тези над 35г ?
    Как може да искате пак да се върне тази мизерия.
    Тогава когато имаше 3 вида салам в магазините - Камчия шпеков и хамбурски? Когато за една жигула се чакаше 20-30г, когато бананите се пускаха за нова година и се редеше на километрични опашки човек да си купи и те пак свършваха пред него. Понеже на някой чича му спедитор в Булгара изнесал 30 кашона за роднини и близки? Просто беше мизерия безподобна. Децата на хората от ДС и на тези от ЦК бяха облечени с Левис и Рейфъл. а другите ходеха с панака и маратонки ромика. Сега всеки може да си купи Порше или мерцедес - стига да може да си го позволи. А тогава и пари да имаше не можеш да си купиш нищо. Имаше агенти навсякъде и следяха кой колко и как харчи. Не може да отидеш в корекома да си купиш нещо - щото си българин - трябваше ти арабеска студент или подобен да ти съдейства срещу няколко долара комисионна. Годините бяха мизерни и не ми се иска да се хващаме пак с Русия.
    Само с Европа и Америка - постепенно ще се оправят нещата!
  • 26 шенкел

    13 13 Отговор
    Социализмът е за мързеливци. За хора дето са неспособни да си изкарат сами парите, за такива дето са свикнали някой да ги носи на гърба си! Кадърните хора се оправят при всякакви условия и не чакат друг да ги оправи...
    На мен не ми харесва идеята живота ми да е планиран от самото ми раждане. Учиш това дето баща ти и дядо ти са работили - понеже има връзки там, не е важно дали ти харесва. После в казармата и после цял живот бачкане в някоя фабрика, или завод. Пиене по време на работа, губене на време и накрая чакаш заплата. След това мизерна пенсия и после при Свети Петър. Не е гот така, трябва всеки да получи това което заслужава. Този който не може да работи, няма да печели добре, специалиста и човека с образование ще печели повече. Това е реалността а другото е утопия!
  • 27 СЛАВА РОССИИ ! МОГЪЩА !

    7 12 Отговор
    Русия е колония на САЩ от разпада на СССР. Русия не е суверенна държава. Русия се управлява от американският стейт департамент - конституция, МС, икономика, банково дело, олигарси , 95% от среден и голям бизнес е офшорен, рублата не е руска а е парична еденица на федералният резерв. И ВЪПРЕКИ ТОВА, ПРИ ТАКВА ТЕЖКИ УСЛОВИЯ на САНКЦИИ, ЛЪЖИ, ХУЛИ, САБОТАЖИ ИПРОВОКАЦИИ РУСИЯ е АВТОРИТЕТ на СвЕТОВНАТА АРЕНА! ДНЕС мейният глаз се слуша и зачита отново! А какво ще стане когато отхвърли своят КОЛОНИАЛЕН СТАТУС ? СЛАВА БОГУ ЧТО ЕСТ МА СВЕТЕ РОССИЯ !

    Коментиран от #44

  • 28 onq s konq

    8 11 Отговор

    До коментар #23 от "справедлив":

    "Животът тук е станал нетърпим.Сърбия няма перспектива,че нещо боже да се промени към добро."-ЦИТИРАМ ДУМИТЕ НА САМИЯ ШЕШЕЛ!И изведнъж ти оспорваш казаното от него,което абсолютно противоречи на идеята му ЧЕ "НАСОЧВАНЕТО НА СЪРБИЯ И БЪЛГАРИЯ КЪМ РУСИЯ СТАВА "ОТ ЗОР"?!!Сега...ако ти ходиш в Сърбия при личните си приятели-милионери,то си е друг въпрос.Но така както твърдиш че сърбите са в пъти по-добре от нас,просто няма логика сърбия да се приобщавакъм Европа или Русия и спокойно може да си бъде неутрална държава като Швейцария например.И да съм ясен:Между прозните политически приказки и икономическата логика,ПРЕДПОЧИТАМ ВТОРОТО!:)
  • 29 Укроп

    11 7 Отговор

    До коментар #20 от "Kcaniba":

    Уважаема, преди известно време Ви писах тук да не се излагате с незнанието си на българския език, руския Ви се отдава повече!
    Такива думи и словосъчетания в българския език няма: "евтина газ", "панславенизъм", "скъл газ"... Обидно ми е за Вас, че се позорите, стойте си в Русия и си пишете на руски език, тук в България нямате работа!

    Коментиран от #39

  • 30 За Шенкел ще има и народен Кардан !

    7 4 Отговор
    Шенкеле ти как така изведнъж стана толкова успешен и лъскав, нали всички бяхме равни? Защо и как така стана че едни дръпнаха с обиколки напред а за хората работили на държавата честно и почтено днес са мързеливи и готованци? Но ти не сочиш истината а обвиняваш неоснователно бедняка. Истината е че си Шенкел и си дермократизирал и от държавното си Приватизирал, от този , от бедняка взе за да си днес ти по-добра! Поведението ти е просташко , като въшка на челото, наяде се и лъсна ти на яве хулейки тоз дето повярва че света ще е справедлив! Апаши сте Шенкеле и само Кардан и Манивела ще ви оправи! Нещата на добре не вървят! Нуждаеш се от основет капитален РЕМОНТ!
  • 31 Смешковци

    8 8 Отговор
    Пишете си тук врели некипели, от вас нищо не зависи! Това е! Както засвири музиката, тъй ще играете! Може да е кънтри, може и казачок, а може и да е арабско маане. Иначе си говорете, хихихи хохооооо
  • 32 Kcaniba

    8 10 Отговор
    Укроп, яжте си магданоза!!
    Ти кой си, къде стее!???
    Тука има - тука няма е твоята работа!!!
    Русия - мачкааай!!!!
  • 33 мЕсо леб сиренье

    10 4 Отговор
    Аз предлагам Македония, Беломорска Тракия, Северна Добруджа и Западните покрайнини да се ориентират към България. Също така може и всичките мангасари и турчоля да се ориентират към оригиналните си места като Индия и Анадола, а всички пе*ераси, шашави и ненормалници да се ориентират към нормалитета или сами да се изпращат към ненормално толерантните държавички.

    Коментиран от #34

  • 34 кроко

    5 1 Отговор

    До коментар #33 от "мЕсо леб сиренье":

    Бъли толерантен и ще си щастлив, а ако злобееш, ще бъдеш нещастен ! Роми, турци, афганистанци, руснаци, негри, македонци, всички сме братя и гости на майката земя !
  • 35 Кики

    2 6 Отговор
    До НХХГФФФХ

    Като ти прочетох некомпетентния ти коментар, реших да не ти слагам минус, защото въобще не го заслужаваш!
  • 36 кроко

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Само дето грешиш че в момента България е независима и суверенна държава!!!

    Аз мисля че трябва да се оттървем от сегашните си гоподари, щото се видя че отиваме все повече в батака с тях, а и те самите затъват и няма да се занимават с нас. Ако ние не си помогнем, няма кой да ни помогне. Нито има смисъл да чакаме Русия, нито пък има смисъл руснаците да ни дават или правят нещо на готово. Реално погледнато, не е нужно да гледаме точно към Русия, нужно е държавата да определя кое как да се развива, а не разни корпорации, тъпи местни шефчета или тарикати-крадци! Като има условия за стабилен бизне и възможности за развитие, пазарите не са проблем, дали ще е руския, дали ще е западния, все ще има клиенти.
  • 37 СТАРШИ КЛОШАР

    4 3 Отговор
    Този шапшал е прав до некаде , щото е чул за задунайска губерния.
    Картинката е ясна,бедния и малкия човек не заслужава свобода.Вече ми стана безразлично на кой ще слугувам . Я ПО ДОБРЕ ДА ИЗЧЕЗВАМ В КАНАДА,
  • 38 Киро

    7 7 Отговор
    Дааа, много ясно, я само ги вижте тия, дето тръгнаха с Расия докъде стигнаха:

    Северна Корея
    Венецуела
    Куба
    Ангола
    Казахстан, Узбекистан, Татарстан и тн. стан

    Мерси!

    Какво точно икономическо развитие ще предложи Расия на България??
    Расия, чиято средна работна заплата вече е по-ниска от България, щяла да ни развива?!?

    АХАХАХАХАХА

    Моля ви се, малко по-сериозно!
    То я ясно, че тоя шешел е тъп на манастирска джапанка, както и хората, дето му се връзват на глупостите!
  • 39 Змей горянин

    1 5 Отговор

    До коментар #29 от "Укроп":

    Ама ти също не говориш правилен български! Нещата не се "отдават", а се "удават" някому, когато имаме предвид умение или сръчност. Да се отдаде може мъжът ти, а ти си самата на някой украински гЛей. Я отдай ласки на някой банан, за да се потренираш за довечера!

    Коментиран от #43

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 гост

    7 2 Отговор
    Прав е човека .Между всички тези страни има пряка генетична връзка .Ние сме братя с тях . А кръвта вода не става .
  • 42 незнайко

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    А сета не сме ли зависими от ЕС ? 4 големи сили са в ЕС които ни командват, това не е ли ясно на всички ВЕЧЕ ?
  • 43 Укроп

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Змей горянин":

    Уважаеми Змей горянин, ако си бяхте направили труда да проверите в: Официален правописен речник на българския език. С., БАН, Просвета, 2012, с. 443, 631., или Речник на българския език. Т. 11. С., БАН, 2002, с. 959., щяхте да сте наясно и да не пишете тук глупости! Дори само търсене в Интернет можеше да свърши работа, но очевидно тези неща и действия са над умствените Ви възможности. Прочее по-добре си мълчете за да не се приравнявате с нивото на цитираната по-горе от мен уважаема Kcaniba.
    Ето и още един цитат: "Когато употребявате тези значения, изборът на „отдава ми се“ или „удава ми се“ е изцяло ваш. Нека да обърнем внимание и на това, че синонимната употреба на глаголите „удава ми се“ и „отдава ми се“ и звуковата близост на двете глаголни форми не бива да ни подвежда да смесваме значенията им със значенията на глаголите „отдавам се“ и „отдавам“.
    Май стана много сложно за Вас...
    Не знаех, че хем съм някаква на украински ...., хем трябвало да "отдавам" ласки на банан, не ми стана много ясно, възможно е да съм много под умственото Ви ниво уважаеми Змей горянин.
  • 44 Укроп

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "СЛАВА РОССИИ ! МОГЪЩА !":

    Не знам дали сте обърнали внимание, но това е форум в български новинарски сайт и тук е задължителна употребата на български език! Очевидно е, че не го знаете и към глупостите, които сте написали като отношение по темата, се прибавят и смехотворните Ви езикови и граматични напъни. Преди известно време съвсем добронамерено посъветвах Ваша съмишленичка и вероятно Ваша съгражданка да не се позори с неграмотните си писания тук, сега отправям и към Вас същия доброжелателен съвет!
    По темата няма да Ви опонирам, щом свободно боравите с понятия като "колониален статус", рублата като "непарична единица" и това, че: "СЛАВА БОГУ ЧТО ЕСТ МА СВЕТЕ РОССИЯ"..., просто нямам думи...
    Още нещо - когато пишете тук и там по разни форуми, винаги имайте предвид "Закон Яровой" - Я надеюсь что Вы знаете этот, да?
  • 45 българин

    0 1 Отговор
    РОССИЯ това опит да се запази минолото....както ссср си отиде ,така ще си иде и това оброзование....бензиностация с воърежена охрана ...забравете россия , тя не съществува...
Новини по държави: