Last news in Fakti

15 Март, 2017 12:16 2 183 23

Туск: Турция е откъсната от реалността

  • доналд туск-
  • турция-
  • европа

Той защити Холандия

„Турция е напълно откъсната то реалността.“ Това заяви председателя на Европейския парламент Доналд Туск, цитиран от Би Би Си.

Той говори за обтягането на отношенията на Анкара с някои европейски страни заради забрани за провеждане на турски митинги на тяхна територия. Тежки нападки бяха отправени към Холандия, след намеса на полицията по време на турски демонстрации в Ротердам.

„Холандия е място на демокрация и свобода. Ротердам беше напълно унищожен от нацистите. Кмет там е с марокански произход. Това е градът на Еразъм. Ако някой вижда нацизъм там, значи е откъснат от реалността“, заяви Туск.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    9 14 Отговор
    Поляка се изказва неподготвен, Турция не е никак даже откъсната от реалноста а като им направят братушките турския поток, Турция въобще може да се превърне в световен играч !

    Коментиран от #17

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Диди

    3 3 Отговор
    Доста мюсюлмански мечти имаш,които няма как да се сбъднат,дори и в кошмарните ти сънища.

    Коментиран от #11

  • 7 гоол

    8 1 Отговор
    От написаното в коментарите.
    Ние ги водим за български граждани а те към Турция ги влече.Не е ли време да ги изселим там където е Ердоганчето им.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Крали Марко

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Диди":

    Аааа, Дидка, аз мога да му ги сбъдна сънищата на негов гръб!!! Мога, мога... Ша бъде след т'ва чист и неопетнен атеист! Само на Коперник и Галилей ша вярва. ВЕрвай ми!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Диди

    0 1 Отговор
    Еее,момчета успокойте се малко,иначе избивате на садомазохиско.
  • 14 Зимата

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "МЮСУЛМАНСКИТЕ ТЪЛПИ ЩЕ ЗАЛЕЯТ ЕВРОПА":

    човече, ако това, което твърдиш се случи, представи си следното: Идвам на гости аз.... Е, динозаврите измряха, а издържаха до минус 80-90 под нулата. Как ли ще вириш рязаната си карабинап од минус 200? И пророка ти ще се вдърви и ще се чуди къде дас и завре брадатата тиква, вместо да ръси дивотии. Много ви е харно да трепете да насилвате, но имай впредвид, че аз не харесвам такива животни като теб и описаните от теб дето щели да правят това... засега заради растенията, дивите животни, които не са виновни за човешки злини и заради човечните хора като бай ти Добри по цял свят, не съм излязал от бърлогата където нарочно стоя затворен, за да ви има.... Я си представи, че лазера ти се вдърви и пушката ти се вкочани в ръката и спусъка не можеш си мръдна пръста, а ножа ти се залепи за канията и за дирника ти? Е, това ви чака "верниците" на брадатият пророк, ако не спрете с тия животински кланета над невинни... тогава врабчетата, славеите няма да имат значение, заради такива като теб... попитай динозаврите харесва ли им станалото...? Ако ги намериш?

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Хасан

    0 1 Отговор
    Сайта много почна да поощрява радикални говореният.. Какви са тия фашистки изказвания..?! Който иска да си вярва, който не иска да не си вярва
  • 17 Тривелий

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    Нека да не се заблуждаваме, поляка никак не се изказва неподготвен! Трябва да се знае, че ЕС е втората силна икономика след щатите, но като прибавим към това, че притежава и втория по сила и покупателни възможности пазар придружен с висок жизнен стандарт, тогава трудно можем да си представим огромното влияние на съюза върху останалите икономики, особено съседните.. Дори обидени Китай, Арабските страни и Турция, не могат да генерират БВП като този на ЕС. Да не говорим за възможностите на пазарите и други компоненти. Ердоган веднъж сгреши с Русия, беше наказан и се извини, но много хора там почустваха грешката с парите си. Днес същият този Ердоган печели гласове за референдум, дано в бъдеще народа му да плаща тези гласове, защото днес икономиката на Турция е най-силно зависима от ЕС. От там идват технологиите, парите от имигрантите, голяма част от туристите.. Към Европа се изнясат продуктите с най-голяма добавена стойност и не само. Ако бъде ограничен достъпът до този пазар, как бихте си представили съществуването на завод Тойота, например! Къде ще продават колите си, които произвеждат? И вместо да търпят загуби ще по-икономически ефективно да преместат производството в страна от ЕС, което е най-логичното решение без никакъв спор... И това са само малки аспекти и съображения, нещата са много сложни, но реториката на Ердоган не вещае нищо добро за страната му.
  • 18 Хасан

    1 1 Отговор
    Никой никого не прави християнин или мюсюлманин насила
  • 19 Хасан

    0 0 Отговор
    Може и да си прав тривелий но има едно.. Капитала отиват там където може да се размножи.. Това е златното правило на капитализма.. То в соца беше братушките и те не даваха просто а цункаха бай Тошо.. Да не забравим и динамичния турски пазар.. Ако She'll (холандски капитал) излезе ще дойде газовом или Лукой никой няма да изпусна печалбата

    Коментиран от #22

  • 20 Хасан

    0 0 Отговор
    И едно е голяма икономика а друго е растеж.. Голяма икономика е да имаш къща на два ката, голям растеж е да имаш къща на един кат и да искаш да си построи още два
  • 21 Хасан

    0 0 Отговор
    Ердоган не сгреши с самолета.. Все пак беше навлязъл в Турция.. И е единствения руски самолет свален след втората световна война

    Коментиран от #23

  • 22 Тривелий

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Хасан":

    Именно капитала търси добра реализация и печалба! Първото го имаме, примерно, но за да се реализира добра печалба едно от изискването е имаш пазар. Не виждам как Русия и арабските страни ще конкурират Европа за Китай и Азия като цяло да не говорим....и те търсят пазари!
  • 23 Тривелий

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Хасан":

    Е ОК, за теб не е сгрешил, но явно той мисли друго и се извини, няма лошо де!
Новини по държави: