15 Март, 2017 15:16 2 153 11

Качински: Меркел може да причини гибелта на ЕС

  • ангела меркел-
  • ярослав качински-
  • ес

Според Варшава Берлин доминира в Европа

Доминантната позиция на германския канцлер Ангела Меркел в ЕС може да доведе до неговото падение. Това заяви лидера на управляващата партия в Полша – Ярослав Качински, цитиран от РИА Новости.

Полша беше единствената страна, която не подкрепи Доналд Туск за втори мандат като председател на Европейския парламент. Той беше обвинен в злоупотреби в периода си на полски премиер.

„Резултатите от гласуването показаха, че в ЕС доминира една страна. Ние няма да подкрепим някого под натиска на Берлин. Това е нашето решение“, заяви Качински.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да го кажем направо

    11 5 Отговор
    Тоя е прав-само в едно не е прав...Гибелта на Е.С. вече е факт-просто има само една подробност-дали ще е бързо или бавно с много мъчения.
  • 2 Факт

    12 4 Отговор
    Меркел вече унищожи Европа бе поляко смешен. И го направи само в името на тъпите евро-атлантически ценности и в угода на САЩ.

    Коментиран от #8

  • 3 Прав е!

    9 3 Отговор
    Забелязвам, че икономическия модел се оказа по-добър от военния. Навремето хитлер не успя да завладее европа с война. Сега обаче германците го направиха с икономика и корупция.
    Време е всички да се озъбят на германците и да си гледат собствения интерес.
  • 4 УРКО

    5 6 Отговор
    Имаме избор , ЕВРАЗИЯ . Всичките ще бъдем от равни по равни ,демек еднакви бедни ,и забравете за права и правила.
  • 5 Диди

    3 3 Отговор
    Долупишещите,с изключение на колегата под мен,абе вие Кристъл Мет ли смъркате....Меркел не е резрушила Европа.Качински има стари ,,сметки,, с Туск от преди години още.Сега Туск е елитен политик,който още две години ще си остане председател.Качински го естрах от Туск,тъй като Туск може след време да се кандидатира в Полша.А за този цирк,който направиха сега спрямо Туск,полският народ се изказа,че е срамно.А дядо Качински поне 1 път в месецът ходи да се клани пред ,,гробницата,,на починалият си брат,като и неговите близко до него полици,трябва същото да правят.Е това за вас нормален човек ли е?
  • 6 Диди

    3 3 Отговор
    До ,,Прав е,,.Да се озъбите на германците за да гледали интересът...Какви глупости пишеш,за германците не мисли,те се оправят успешно.Но трябва да си благодарен,че икономиката им е здрава,за да плащат в Европейската хазна,за да ти е добре и на теб.
  • 7 Сталин

    1 5 Отговор
    До коментар#3; Не си прав,или си бил слаб ученик по история! Хитлер завладя цяла Европа,от Гърция до Норвегия,включително и Франция!! С Русия не успя заради нейната необятна територия и суровия климат през зимата!!Същата участ сполетява и Наполеон!!!
  • 8 кроко

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Факт":

    Аз бих казал, че го напвави в угода на икономическите интереси на големите немски компании, и то не безкористна угода. Иначе със САЩ, т.е. обанана и соросоидните кръгове, просто се договориха за общи действия, обща икономическа политика вкл. вътрешна, и спрямо Русия. Споразумението СЕТА и ТТИП мисля че целят точно това - големите и в ЕС и в САЩ да стават все по-големи.
  • 9 Duterko

    3 3 Отговор
    Поляците са исторически комплексари. Не си гледат хаира ами все налитат да захапят този който им дава хляба - Германия. Ано Меркел беша по малйо търпелива, щеше да спре работниците от Полша за два месеца и Качински щеше да си събира политическите кокали по блатата. А той се репчи..Ако беше нормален политик а не изкуфял полски дъртак, Полша вчера щеше да е една от петта които ще превключат на пета скорост. Сега да стои в ъгъла докато му дойде акъла. По плановете на САЩ и Англия Полша трябва да оглави Вишеградската четворка плюс Румъния и да е щит срещу Русия. Даже ще и възложат да воюва срещу Русия. Качински се взема много на сериозно. Но е пътник. А какво са виновни германците, че "източните" искат само да цоцат и крадат, без да се напънат малко. Германия ще води ЕС, кой друг!?...А тук разни полуграмотни маргинали се зъбят на Меркел. Щото умират да ходят в "Землянланд" пут путинско.
  • 10 Диди

    3 2 Отговор
    Полша е тази държава,която досига е получила най много помощни пари от ЕС.Това правителство дърпа Полша назад,с отношението коато взеха спрямо Туск и изказването им,че за в бъдеще ще ,,блокирват,, при вземанено на ряшения в ЕС.От сега нататък Полша не може да се взема на сериозно от останалите държави,това ще им бъде последният мандат,така мисля.
  • 11 незнайко

    1 1 Отговор
    Продажни католици, които не знаят какво искат. Едим път срещу ЕС, друг път срещу Русия. За тях няма "УГОДИЯ".
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания