Last news in Fakti

15 Март, 2017 15:40 1 747 20

Разследват американски пари на Балканите

  • балкани-
  • сащ-
  • джордж сорос

Група сенатори настояват за особено внимание към Албания и Македония

Разследват американски пари на Балканите - 1
Снимка: Shutterstock

Група американски сенатори са поискали от новоназначения държавен секретар Рекс Тилърсън незабавно и щателно да разследва харченето на американски пари на Балканите, предаде радио Б-92. Политиците настояват за особено внимание към Албания и Македония.

"Искаме неотложно разследване как са харчени американските пари от Държавния департамент и Американската агенция за международно развитие (USAID) за подкрепяне на ляво ориентирани политически групи. Една от тези групи, които са получили пари чрез USAID, е Отворено общество, фондацията, зад която стои Джордж Сорос", се казва в писмото на шестима сенатори.

В писмото е изтъкнато също, че американските посолства в Македония и Албания "с години активно се намесват в политическия живот" на тези страни, подкрепяйки силно ляво ориентираните партии. Това обаче, смятат сенаторите, не е довело до стабилизиране на страните, а напротив - в Албания например са нараснали корупцията, трафикът на наркотици и организираната престъпност.

Сенаторите са изпратили писма и на посланиците в Македония и Албания, но отговорите, които са получили, не са били от полза, се казва в писмото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чети бе Стояне..Киро..ссс..

    11 3 Отговор
    Тоя Сорос даже в САЩ вече го нненавиждат--а неговите подлоги в форума тук постоянно точат лиги...ама пусти центове и пуста лакомия...
  • 2 Kcaniba

    9 3 Отговор
    Ислямизация с пълна пара!!!
    НПО троловете ще се включат!!!
  • 3 Справедлив

    9 4 Отговор
    Въжето се затяга около врата на дъртия гаден вампир. Скоро ще свършат и центовете за НПО-драскачите. Дай Бог!!!
  • 4 Капиталист

    9 2 Отговор
    За Сорос има само едно лекарство-куршум.

    Коментиран от #5

  • 5 кроко

    0 11 Отговор

    До коментар #4 от "Капиталист":

    Човек е направил пари с ум

    Коментиран от #7

  • 6 ссс

    0 2 Отговор
    А бре , ти къде видя ум? Той просто предлага на ушанките да не се месят в балканските вътрешни работи си одят в Азия и да си гледат за техните работи. Ти май само се заяждаш , щот си руски трол , налиии! Само американците имат право да се месят на балканите?

    Коментиран от #8

  • 7 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "кроко":

    А ве, ссскроконясканбайхой , пак не си изпил от заранка хапчетата

    Коментиран от #9

  • 8 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "ссс":

    Ми чи так сии, ше си ги харчи както си иска. Щом сорос кажи, ще си подпомагат тия партии!

    Коментиран от #10

  • 9 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "кроко":

    Забравьх ги а къщи, на пианото, сссъско, но нищо утре ще си ги изпия.
  • 10 кроко

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "кроко":

    Споко, путиноидче, не се шашардисвай !

    Коментиран от #11

  • 11 ссс

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "кроко":

    Аз съм спокоен, ти кой си?

    Коментиран от #12

  • 12 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "ссс":

    Койчо от Койнаре !

    Коментиран от #13

  • 13 ссс

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "кроко":

    Приятно мие, аз съм ссс от Съсларе!

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Киро

    0 0 Отговор
    Д разследват MX Trade и Васко и Крум лежали в затвора за измами, а сега занимаващи се с продажба на акции и крадци на пари
  • 16 Вели

    0 0 Отговор
    24трейд е незаконна фирма на румънски измамник разследван за кражба на особено големи пари. И тия функционират в страната и крадат пари. На мен ми взеха 300 лева
  • 17 Гости

    0 0 Отговор
    Вели, и аз пострадах от 24трейд. Взеха ми 500 лв уж за да купуват акции. После разбрах , че са под шефството на Тави Петреску, който е измамник
  • 18 Яна

    0 0 Отговор
    Чух, че момчето на долният етаж се е опарило от някакви си MX Trade. Купували там книжа на големи фирми ли какво там търгували нещо с акция ли, не разбирам много, аз съм на 60 години жена. Обаче тия после ми каза момчето, че били измамници и някакви си Васко и Крум били в затвора за измама, а сега имат фирма за търговия с тия книжа ли са какво са не знам. Държавтаа трябва по-стриктно да следи за такива измамници по страната. Едно време това не се случваше и такива мошеници нямаше. Всеки си работеше съвестно и се стараеше да се справя с живота самостоятелно, не да лъже всеки около себе си. Пусти пари им не стигат, а шушони само им трябват за зимата.
  • 19 Парма

    0 0 Отговор
    Бойко го разследват в Европа за пране на пари и търговия с дрога. Васлиев го издирват от Интерпол. Яна Никола и Лазар Лазаров са ги сложили в списък за хора крадящи пари посредством работата си в престъпното 24трейд. Сега имат някаква псевдоп фирма СГЛ МС ИЮ . И още знайни и незнайни политици и "бизнесмени:"
  • 20 Малина

    0 0 Отговор
    В затвора трябва да е Василев, Тави Петрееску, Павел Кочалка. Това са все хора създали пирамиди и искащи да ограбятклетия българин дето няма пари, като го лъжат, че ще търгуват с акции. Всъюност им даваш колкото пари имаш, вероятно последни спестявания и се получават измами и кражби.