Last news in Fakti

15 Март, 2017 19:43 1 404 41

Ердоган: Духът на фашизма вилнее из Европа

  • реджеп ердоган-
  • ердоган-
  • фашизъм-
  • турция-
  • европа

Турският президент предупреди, че Старият континент е на път да се удави в собствените си страхове

Ердоган: Духът на фашизма вилнее из Европа - 1
Снимка: БТА/АР

Духът на фашизма вилнее из Европа, заяви турският президент Реджеп Ердоган в реч, излъчена по националната телевизия. Към евреите са се отнасяли по същия начин в миналото, както сега към бежанците, заяви държавният глава.

Ердоган предупреди, че Старият континент е на път да се удави в собствените си страхове като дава воля на ислямофобията и антитурските настроения. .

Турция и ЕС преживяват най-експлозивната си криза, след като Холандия и Германия отказаха да допуснат турски министри да агитират на тяхна територия за предстоящия референдум за разширяване на президентските правомощия.

Ердоган и няйои негови министри на няколко пъти сравниха действията на властите в Берлин и Амстердам с тези на нацистите. Управляващите в Анкара не се успокоиха дори след призивите за сдържаност, отправе европейските лидери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 681 БЪЛГАРИЯ

    10 7 Отговор
    Турски фес стой си в турската цигания на никой не си нужен в България и Европа !!! 500 години турско робство ни мачкахте рязани МЕКЕРЕТА !
  • 2 Хасан

    6 6 Отговор
    Ако мачкаха нямаше да те има.. Виж има ли евреи в Германия

    Коментиран от #21, #25

  • 3 кроко

    8 4 Отговор
    Браво Реджепе, мачкай ги фашистите ! Вън фашистката сган от Европа, да живее туркизма-комунизма-путинизма и турския поток.

    Коментиран от #12

  • 4 Хасан

    7 2 Отговор
    Кроко,як руснак си. Недей така.. Поне малко българщина
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хитлер

    3 3 Отговор
    Ерджоланчо и хасанчо много ги е страх от Хитлер и за това грачат,като за последно!Разпенват се точно,като катранено сапунче!Хитлер е жив и има 100 000 000 синове!
  • 7 кроко

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "681 БЪЛГАРИЯ":

    Айде де, от кога чакам!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хасан

    5 9 Отговор
    Хитлер беше гей нали?!
  • 10 Хасан

    2 4 Отговор
    Диди ги знае по добре
  • 11 Тривелий

    3 2 Отговор
    Стига омраза бе, хора! На кого е необходима?! Вслушвайте се, не си налагайте мнението, за да има коректна дискусия, не обобщавайте за цели народи, защото е супер грозно и неточно. По темата - Не може да не се признае приносът на Ердоган в създаване на добри условия за по-сплотена Европа. Дали пък точно това се изисква от него?! От друга страна са гласовете на референдума...
  • 12 ссс

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "кроко":

    Русофил + Туркофил = все едно предател = българофоб !!!
    Безплатен газ ще има само за нас!

    Коментиран от #13

  • 13 кроко

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "ссс":

    Както кажеш путиноидче, ссскроконяскаибайхуйчо, лично на мен ми е през пистолета за твоя безплатен миризлив руски газ.

    Коментиран от #17

  • 14 Диди

    5 0 Отговор
    Ха ха ха ей момчета,моля спрете се малко с еротичните изрази,такива оставете за някоя дама,която ви харесва и таку виж сте с нея в леглото или под душа. Ердоган няма да спре с атаките си.Как се отнасят германците към бежанците,той много добре знае,но прави изказвания,при които всеки ще помисли най лошото. Хасане,ти си турчин,как мислиш се отнасят германците към чужденците?
  • 15 Хасан

    3 1 Отговор
    Тривелий, и аз така мисля.. Май тия се наговориха.. Добрия полицай,лошия полицай.. Като си помислиш всеки си има изгода от това.. Освен ние дето се ядосваме

    Коментиран от #16

  • 16 Тривелий

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан":

    Времето ще покаже, ама друга смислена логика не виждам! Ако си стиснат ръцете бързо след изборите им давам оскар! Дано няма последствия за народите!
  • 17 кроко

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "кроко":

    абе ссскроконяскаибайхуйчо, лично на мен ми се иска дпутин да не беше предавал многовековнатра ни дружба заради един газопровод с турция. дани го беше подарил на нас. но споко путиноидче, ще си говорим пак като дойде свеж американския втечнен газ!
  • 18 АФЕРИМ

    1 3 Отговор
    АШКОЛСУН ПАПА ЕРДОГАН МАШАЛА
  • 19 джошуа

    6 0 Отговор
    Въобще не ми пука за референдума на режеп. Знам че комшията е полудял и за сега ние не сме му виновни. Ние сме приятели и с враговете му, а с приятеля му (за момента) сме направо братя.
    Докато не решат какво да го правят по- добре да му гледаме сеира.
  • 20 гост

    4 0 Отговор
    Да не се дуе много ердухан, защото всяка ЕС държава има право да резне двойното гражданство с държава извън ЕС, каквато е пуйката! Мисля, че и германия, и холандия, да не говорим- Австрия, НЕ ПОДДЪРЖАТ двойно гражданство с турция. Ако турските граждани в тези държави са натурализирани местни граждани, ЗНАЧИ- НЯМАТ ПРАВО ДА ГЛАСУВАТ НА ТУРСКИ ИЗБОРИ И НА ТУРСКИ НАЦИОНАЛЕН РЕФЕРЕНДУМ! ТОГАВА КАКВО ТОЧНО ИСКАТ?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Диди

    2 0 Отговор
    В Германия им е позволено две гражданства,но сега се обмисля дали да им разрешат само едно.В Германия близо 1,3млн турски граждани имат правото да гласуват за референдума.
  • 23 гост

    2 0 Отговор
    МЕРКЕЛ Е ВИНОВНА за следното и сега бере плодовете на политическите си решения! “...Турците в Германия не са доволни от реформата за двойното гражданство 12:00 на 28 ное 2013, Консерваторите на Ангела Меркел нарушиха едно партийно табу в сряда, като позволиха на германци с чуждестранен произход да имат двойно гражданство като част от коалиционното споразумение със социалдемократите. Турците, които живеят във федералната република обаче, твърдят, че реформата не е достатъчна.... Консерваторите дълго време се противопоставяха на това родените в Германия деца на имигранти да имат и германско, и друго гражданство на страна извън ЕС...."Ройтерс" отбелязва, че Германия има едни от най-стриктните закони за гражданството в Европа. По време на разговорите и двете страни направиха отстъпки. Християндемократическият съюз на Меркел позволи либерализиране на правилата, а социалдемократите се съгласиха те да не се прилагат за всички, а само за децата на имигрантите, родени в Германия...В момента/ 2013 г.- бел. е моя/ всяко дете на имигранти в Германия има право да притежава две националности до 23-ата си година. Тогава той или тя трябва да избере между германски паспорт или гражданство на страната, от която са родителите му. Който пропусне срока, автоматично получава само германско гражданство. Други имигранти в Германия могат да бъдат натурализирани след 8 години пребиваване в страната, но трябва да се откажат от другото си гражданство. Изключенията са за граждани на Е
  • 24 гост

    3 0 Отговор
    “...Изключенията са за граждани на ЕС, мароканци, сирийци, иранци, алжирци, те няма нужда да се разделят с гражданството си.Проблемът с двойното гражданство дразнеше най-вече най-голямото етническо малцинство в Германия – трите милиона души с турски произход, по-малко от половината от които са избрали германското гражданство. Проучвания показват, че голямата част от тези имигранти биха искали да имат двойно гражданство. Лидерът на социалдемократите Зигмар Габриел беше попитан от 63-годишен турски журналист защо 17-годишният му син може да има двойно гражданство, но той не, Габриел заяви: "Разбира се искахме да прокараме по-широки регулации, но това нямаше как да стане при коалиционните преговори с консерваторите." "Да позволиш двойно гражданство на родените тук е голяма крачка за консерваторите. Нарушихме едно табу и нашите консервативни колеги показаха много смелост, или най-малкото бяха готови да опитат нещо, на което бяха категорично противопоставени", допълни той...“ http://www.dnevnik.bg/sviat/2013/11/28/2192159_turcite_v_germaniia_ne_sa_dovolni_ot_reformata_za/ ТУРЦИТЕ В ГЕРМАНИЯ СЕ ИЗПЛЮХА НА ГЕРМАНЦИТЕ. ЗА ТОВА - МЕРКЕЛ СИ Е ВИНОВНА ЗА СИТУАЦИЯТА!
  • 25 Иван

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Колко българи има в Турция да те попитам?А колко арменци има?
    А само преди 100 години са били милиони.
    Да не ти говоря за такива като теб които не знаят какви са.
  • 26 Диди

    6 0 Отговор
    Миналата година след превратът на Ердоган,турците живеещи в Германия започнаха да ,,преследват,,поддърженици на гюленисти и имаше размирици,конфликти.Вътрешният министър Томас де Мезиер заяви,че ако не престанат тези конфликти,може да им разрешат само едно гражданство.До сега турците са имали привилегии,тъй като знаем от време за така наречените гастарбайтери.Но сега времената са други и мисля,че трябва да им се разреши само едно гражданство.
  • 27 Диди

    2 0 Отговор
    Иване,кого имаш в предвид?
  • 28 Хасан

    1 3 Отговор
    Добре Диди, какво лошо има в това турците да са политически активни в Германия?? Както в България и в Германия те са мост между двете страни.. Германия просто трябва да престане да подкрепя ПКК терористи!
  • 29 Хасан

    2 2 Отговор
    Иване, преди 100 години Османската империя е била 10 милиона кв.км,Турция е 1 милион..нормално е както територията така и населението.. Особенно не турското да намалее.. Арменците са малко защото има държавата Армения,българите са малко щото има България
  • 30 Диди

    4 0 Отговор
    Турците не може да са политически активни в Германия,за да поддэржат диктатурската политика на Ердоган в Турция.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Хасан

    1 5 Отговор
    Аааа антиердоганизьм!!?? А защо си против него?! Не е ли социално явление? Не е ли западен проект?? И целта е радикалното мюсюлманското общество да се трансформира в умерено западно общество??
  • 33 Хасан

    1 3 Отговор
    Ако шведа е в 21 век, то иракчанина или пакистанеца е в 19 век. И трябва некой да ги трансформира.. Запада може с бомби но това поражда тероризъм.. И тогава се появява той близък с Запада(капиталистическа система,пазарна икономика,демокрация) , но същото време се репчи с тях..
  • 34 Хасан

    1 1 Отговор
    Що не ме вземаха навремето на работа в "Отворено общество "..такива модели щях да им правя
  • 35 гост

    3 0 Отговор
    Читака яко му навиват пружините ,а ХАХАХАХА , и нали и тъп ....., как ще го ......
  • 36 Хасан

    2 7 Отговор
    Не е тъп.. Просто помага.. Време е националните държави а Европа да изчезнат и да се създадат Европейски щати.. Затова от една страна трябва да се елиминират националистите и от друга страна трябва и враг за да обедини всички европейци под европейското знаме
  • 37 Rolex

    0 0 Отговор
    Pove4e tursi ne go podkrepqt daje ne enteresuvat erdogan tursite pove4e ot 60 % davat drugi partii izborite si taka
  • 38 Диди

    7 0 Отговор
    Хасане,да ти напомня нещо.Преди години когато имаше избори в БГ,от Турция пристигаха автобуси с турци ,за да гласуват за ДПС. Това нормално ли е?И защо Турция до сега се меси в българската политика?Според мен двете турски партии трябва да се забранят.

    Коментиран от #39

  • 39 кроко

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "Диди":

    Диди, те и на тези избори ще дойдат!
  • 40 Диди

    2 0 Отговор
    Като не ги контролират,кой има право да гласува и кой не,това е оправията на правителството.Срамно е.Да вземат и да затворят границата за такива хора.Има начин как да се реши този проблем.Да забранят терските партии в БГ.
  • 41 Хасан

    1 4 Отговор
    Не е ли демократично право на човека да гласува и да бъде избран?? Щом са граждани и ги интересува съдбата на страната където са се родили
Новини по държави: