Last news in Fakti

16 Март, 2017 07:38 2 777 13

Турция пак извива ръцете на Европа

  • турция-
  • холандия-
  • бежанци-
  • мигранти

Анкара отново заплаши да анулира споразумението с ЕС за миграцията 

Турция пак извива ръцете на Европа - 1
Снимки: БТА/АР

Турция може да анулира споразумението с ЕС за реадмисия на митранти, а също така е в процес на преразглеждане на споразумението за помощ на бежанците, възлизаща на 6 млрд. долара. Това каза външният министър на страната Мевлут Чавушоглу в интервю за телевизия "Канал 24", цитирано от ДПА.

Заплахите на Чавушоглу идват на фона на острото напрежение и дипломатически конфликти между Турция и няколко страни от ЕС, отбелязват агенциите.

Мярката на Анкара е заради скандала с холандските власти, които изгониха министъра на семейството и социалните политики Фатма Бетюл Сая Каян, а Германия и други европейски страни не разрешиха на турски министри да проведат предизборни митинги в европейски градове.

"ЕС ни губи времето по въпроса за визовата либерализация. В настоящия момент ние не спазваме споразумението за реадмисия и преразглеждаме сделката за бежанците", каза министърът.

В сряда за преразглеждане на споразумението с ЕС за мигрантите се изказа и турският министър по европейските въпроси Омер Челик.

Турция пак извива ръцете на Европа

Турция пак извива ръцете на Европа

Споразумението, сключено през март м.г., позволи съществено намаляване на притока на мигранти и бежанци към Европа.

"Може да прекратим еднократно това споразумение. Все още не сме информирали европейските си партньори, всичко е в нашите ръце", заяви Чавушоглу в интервюто си. "Отсега нататък може да кажем "не го прилагаме повече и всичко е свършено", добави той.

В същото време Турция изпрати нота до ООН с обвинения към холандското правителство за нарушаване на Виенската конвенция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 georgi

    16 4 Отговор
    Тия много са си повярвали.
  • 2 Vlah

    16 5 Отговор
    Турция само джафка като някое малко кученце, нищо не могат да направят, смешници....
  • 3 кроко

    5 25 Отговор
    Давай Реджепе, мачкай фашистката сган !

    Коментиран от #12

  • 4 контрактор

    18 3 Отговор
    режеп ще наруши споразумение с ЕС заради забрана за митинг в негова подкрепа, ако това го говори пред неговия електорат за да печели избори, тоя задмина всички фашисти.
  • 5 qqqqq

    10 6 Отговор
    Има самочуствие човека. Зад гърба му седи 500 хилядна редовна армия която при мобилизация става няколко милиона, 2 милиона имигранти, държи проливите. Само трябва да надъха емигрантите че ще им осигори по добър живот ако му помогнат да превземе Европа и познайте какво ще стане. В западна Европа живеят над 10 милиона турци, това си е също сериозна армия.

    Коментиран от #10

  • 6 Георги

    11 4 Отговор
    Депортация на всички турци от цяла европа.Докато не стане това няма да се оправаят нещата
  • 7 Гост

    11 3 Отговор
    Турция що не вземе да извие едно дилдо и да си го завре в насрания гъз

    Коментиран от #8

  • 8 ОПИТАЙ ПАК

    0 8 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Ти , от кога го правиш? Разкажи ни за удоволствито си
  • 9 Алфата

    6 2 Отговор
    Що ли му се връзва Европа на тоя?! Жива сила и техника яко на нашата и гръцката граница. Флотилия в Черно, Егейско и Средиземно море. Излавяне на изпуснатите от Ердоганя талибани, като пилци и стоварването им на сирийския бряг! Чисто, просто и по-евтино! Да го видим тогаз султаня кво ще извива!
  • 10 Алфата

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "qqqqq":

    Значи една армия, за да бъде такава изисква професионално командване! Познай голяма част от турските офицери къде са? Изисква също така и сравнително модерно въоръжение, което Турция няма. В съвременната война числеността на живата сила не е толкова важна. Важно е обучението и, и големия брой на съвременни технически бойни единици. Руската пехота вече е сведена до 150 хил. човека! Познай защо?! На бас, че ако се стигне до конфликт в района, Турция не може да се справи и с Гърция! Защо? Защото гърците от 1923 са готови, а от 1974 са в перманентна бойна тревога! И макар, че са икономически в глуха линия, никога не са спирали да влагат в обновление и подготовка на армията си!
  • 11 ссс

    1 6 Отговор
    Мачкай, ердо, мачкай тия меки китки!
  • 12 кроко

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "кроко":

    Абе, ссскроконярбайхуйчо, нали на тия фашисти после ще продава руска газ! Кат ги намачка от де ще намерят пари да му плащат? Мечаеш си тролче путиноидно ердо да отслаби европа и путин да я превеземе на готово. ама нямааа!!!
  • 13 Morgoth

    1 0 Отговор
    Минаха изборите в Холандия, ще мине и референдума в Турция и ще се кротне Ердоган. Но какво ще стане когато официално му дадат права на диктатор е друг въпрос.
Новини по държави: