16 Март, 2017 10:55 1 117 0

Интерпол издирва севернокорейски убийци

  • северна корея-
  • ким чен-ун-
  • ким чен-нам-
  • кндр

Агенцията издирва с "червена бюлетина" заподозрените за покушението срещу Ким Чен-нам

Интерпол издирва севернокорейски убийци - 1
Снимка: Shutterstock

Интерпол издирва с червена бюлетина четирима севернокорейци във връзка с убийството на Ким Чен-нам, заварения брат на лидера на КНДР Ким Чен-ун. Новината съобщи ТАСС, позовавайки се на началника на малайзийската полиция.

Ким Чен-нам почина на 13 февруари, след като според малайзийската полиция две жени намазали лицето му с отровното вещество VX на международното летище в Куала Лумпур.

Интерпол издирва севернокорейски убийци
Снимка: БТА/АР

Интерпол издирва севернокорейски убийци

Червената бюлетина предписва да се определи местонахождението и да се задържи човека, на чието име тя е издадена, с цел екстрадиране или други действия в съответствие със закона. В края на февруари властите на Малайзия се обърнаха към Интерпол с искане да обяви за издирване четирима граждани на Северна Корея.

Обвинения за убийство бяха повдигнати срещу две жени, които са граждани на Виетнам и Индонезия.

Интерпол издирва севернокорейски убийци
Снимка: БТА/АР

Полицията смята, че на територията на севернокорейското посолство в Куала Лумпур се укриват двама заподозрени. Освен това други четирима граждани на КНДР са напуснали Малайзия в деня на убийството и вече се намират в Пхенян.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА