Last news in Fakti

16 Март, 2017 10:30 1 700 2

Натровени полицаи на митинг на Ердоган

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • митинг-
  • полицаи-
  • натровени-
  • храна-
  • болки

65 полицейски служители бяха хоспитализирани

Натровени полицаи на митинг на Ердоган - 1
Снимка: БТА/ AP

65 турски полицейски служители бяха хоспитализирани със съмнение за хранително натравяне, предаде Анадолската агенция.

Инцидентът е станал в западната провинция Афионкарахисар, където президентът Реджеп Ердоган проведе политически митинг. Униформените са били ангажирани с осигуряване на сигурността по време на речта на държавния глава.

След края на събитието десетки полицаи са се оплакали от стомашни болки, световъртеж и повръщане. След това са били приети в местни лечебни заведения.

Началникът на полицията Фахретин Шен посети полицаите, за да се информира за тяхното състояние. По случая се води разследване. По непотвърдена информация служителите на реда са се натровили след консумация на месо.

Подобен инцидент имаше и на политически митинг на премиера Бинали Йълдъръм в началото на месец март в провинция Измир. Тогава 17 полицейски служители бяха приети в болница след консумация на съмнително месо и картофи.

Политическите митинги в Турция са в разгара си, тъй като наближава датата на ключовия референдум в южната ни съседка. Турските граждани трябва да кажат дали искат страната им да стане президентска република.

В Афионкарахисар Реджеп Ердоган за пореден път направи остро изказване спрямо западноевропейските страни, казвайки, че „Европа ще се удави в собствени си страхове“, визирайки отношението към мюсюлманите и мигрантите.

Турският държавен глава добави, че се забелязва растяща ислямофобия и тюркофобия в Европа. „Те се страхуват дори от бежанците, които искат подслон. Страхуват се от всичко, което не е от там“, каза Реджеп Ердоган.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    1 2 Отговор
    Препили са вкисната боза...
  • 2 незнайко

    3 2 Отговор
    Интересно е, че все още има хора в Европа, които не осъзнават същтноста на мюсюлманите. Те не са дали НИЩО на света.
Новини по държави: