Last news in Fakti

16 Март, 2017 14:10 1 530 14

Турски депутат: Сами сме си виновни за скандала

  • турция-
  • холандия-
  • дениз байкал

Дениз Байкал: Това е лоша форма на държавно ръководство

Турски депутат: Сами сме си виновни за скандала - 1
Снимки: БТА/АР

Бившият председател на основната опозиционна Народнорепубликанска партия Дениз Байкал обвини Турция за виновна в развихрилия се дипломатически скандал с Холандия.

В интервю пред телевизионния канал "Хабертюрк" Байкал каза: "Кой вкара Турция в тази криза? Имахме ли право? Ако наистина бяхме в правото си, защо в такъв случай приехме да напуснем страната?".

Турски депутат: Сами сме си виновни за скандала

Байкал посочи още, че турските политици отишли в Германия да провеждат предизборни митинги без да си направят труда да уведомят местните власти.

"Няма никакви основания, за да се оправдаваме. Случаят е много притеснителен. Това е лоша форма на държавно ръководство, погрешна политика и тя ще има тежки последствия", каза още бившият опозиционен лидер.

Турски депутат: Сами сме си виновни за скандала

Той посочи още, че потърпевши от тази политика са живеещите в Холандия 465 000 турци. По думите му точно те платят цената за погрешната политика на управляващите в Анкара.

Политикът изрази мнение, че след разразилия се скандал е химера да се очаква и безвизово пътуване на турските граждани в страните от ЕС.

"Ние сами си теглихме куршума. А най-големите загуби ще бъдат в туристическия сектор", заяви Байкал, който е депутат от основната опозиционна Републиканска народна партия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дрън

    23 6 Отговор
    Явно в Турция има и разумни хора!
  • 2 Гоуст

    5 2 Отговор
    Да и аз така си помислих, но след това видях, че този е в опозиция.

    Но и този си мечтае за едно и също: "Политикът изрази мнение, че след разразилия се скандал е химера да се очаква и безвизово пътуване на турските граждани в страните от ЕС. "
  • 3 тахир

    19 3 Отговор
    РЕДЖЕП Е НАЦИОНАЛИСТ. И НИЩО НЯМА ДА ПОСТИГНЕ С ТОЗИ СВОЙ ИНАТ. ТУРЦИЯ ВЪРВЕШЕ ДОБРЕ1 УВИ, СЕГА Е НА ЗЛЕ И ЩЕ СЕ ЗАДЪЛБОЧАВА КРИЗАТА Й С ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.

    Коментиран от #5

  • 4 Густо Майна

    3 2 Отговор
    За съжаление с всеки изминал ден Турция все повече и все по-безнадеждно ще се нуждае от хора, като полковник фон Щауфенберг! Все повече, за съжаление...
    Къде били съвременните фашисти?
  • 5 пършинг

    16 2 Отговор

    До коментар #3 от "тахир":

    Турция на Ататюрк вървеше добре, Турция на Ердоган направи огромен завой към средновековието и сега на скорост се връща там. Чудя се как обикновените турци възприемат това, сигурно са подложени на огромна манипулация и дезинформация...
    Имам приятел, който въртеше успешен бизнес с турска фирма за ламинирани плоскости, през седмица беше в Истанбул и все хвалеше комшиите, беше почнал чак да ме дразни с това... е, вече няма успешен бизнес с Турция и не стъпва там.. предполагам, че има много бизнесмени като него.
  • 6 Osman

    5 15 Отговор
    Турция не се връща към средновековието,вие май турска телевизия не гледате.Турция става все по силна и по силна,което не се харесва нито на Запада нито на САЩ,защото те търсят старата и послушна Турция.Сега има нова и могъща Турция,която произвежда всичко,само без космически кораби....

    Коментиран от #7, #12

  • 7 гост

    10 4 Отговор

    До коментар #6 от "Osman":

    Турция произвеждала всичко, да ама със американски и европейски машини в западни заводи. Дайте пример за една турска корпорация която е измислила технологията си сама. Ако на пук запада си изнесе заводите, ще станат бетер нас. 80 милиона народ пък една Чехия произвежда повече коли от тях на пример. Даже ние имаме по-силен IT сектор от тях.
  • 8 Хасан

    2 11 Отговор
    Запада е свикнал да не гледа на Турция като равен, и само да изисква.. И с Ердоган именно това се промени.. Реши без съгласието на Запада да води своя политика.. От производител на текстил и земеделие се превръща в производител на космически сателити.. И това дразни

    Коментиран от #9, #13

  • 9 кроко

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Кой кого дразни, Хасане? Запада дразни ердоган като не му дава да си прави митинги, или ердоган дразни запада като се държи все едно са му длъжни с нещо и може без да ги пита да си прави каквото иска на тяхна територия? Манталите, хасане, това е проблема!
  • 10 Измекяри

    7 2 Отговор
    Анадолските измекяри бая висят по границите на Европа и лятото се задръстват като овце на пунктовете,а ние Българите минаваме без да чакаме защото сме Европейци.Хак да им е и ще чакат да паднат визите след 3000години,ако успеят да се трансформират от овце на хора!Хахасанчо се промъква без виза за сега,но като му видят тескерето и го разпитват,като терорист!На такъв мяза от далече!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 antimediator

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Osman":

    Нещо си в грешка!
    Ердоган ще върне Турция с десетилетията назад.
  • 13 Хайко

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Производител на космически сателити?
    Я пак...
    Турците освен да въртят търговии, текстили, домати и дюнери за друго не ги бива.
    Виж в България развиваме космически технологии повече от 40 години вече.
  • 14 Ахмед

    0 1 Отговор
    Колкото и да ми е неприятно за милата родина, трябва да си призная, че Осман и Хасан не са прави за това за което говорим. Истина е, че Запада използва Турция като евтина работна ръка и база преди в Китай да стане по-евтино да се произвежда. По-големите фабрики и заводи са като останки след изнасянето на западните компании. Това го казвам със съжаление, защото управлението ни не инвестира в наука и мозъци а точно като китайците само крадем идеи от развитите и ги правим по-евтини и ги продаваме. Дано президента се усети и промени посоката!
Новини по държави: