16 Март, 2017 14:31, обновена 16 Март, 2017 19:57 1 512 0

Стрелба и ранени в гимназия във Франция (СНИМКИ)

  • стрелба-
  • гимназия-
  • франция

Инцидентът не е терористичен акт, а следствие от скандал между ученици

Стрелба и ранени в гимназия във Франция (СНИМКИ) - 1

Стрелба е станала в гимназия във френския град Грас, на 30 км северно от Ница, съобщава в. „Либерасион“. Местните власти заявиха, че стрелбата е възникнала при спор между двама ученика и не може да става дума за терористичен акт.

Двама души са ранени. Директорът на гимназията е сред пострадалите.

Според Франс 24 стрелецът е арестуван. Полицията издирва втори ученик, който успял да избяга в суматохата.

Франс прес, цитирана от ТАСС, твърди, че става дума за разчистване на сметки между ученици. Няколко минути по-късно е била чута стрелбата, при която е пострадал и директорът.

Според BFMTV нападателят е имал в себе полуавтоматична пушка, два пистолета и гранати. До момента той не е познат на полицията с криминални прояви. 17-годишният ученик открил огън и по директора на учебното заведение, който опитал да потуши скандала.

Стрелба и ранени в гимназия във Франция (СНИМКИ)

На мястото на инцидента има полицаи и специални части на силите на реда. Разследването продължава.

Стрелба и ранени в гимназия във Франция (СНИМКИ)

Местните служби за сигурност призоваха в Туитър жителите на Грас да не излизат от домовете си. Заради стрелбата властите на Франция задействаха механизъм за информиране на населението за терористична заплаха, предаде ТАСС. В такива случаи това става със съобщение в приложение за мобилни телефони.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: