Last news in Fakti

16 Март, 2017 15:35 1 205 1

Шотландски референдум? Сега не е моментът!

  • шотландия-
  • референдум-
  • независимост-
  • brexit-
  • тереза мей-
  • време-
  • преговори

До пролетта на 2019 година - никакъв шанс за референдум

Шотландски референдум? Сега не е моментът! - 1
Снимка: БТА/ AP

Британският министър-председател Тереза Мей заяви, че „сега не е моментът“ за референдум за независимост на Шотландия, предаде „Скай нюз“.

След проведения референдум за излизане на Великобритания от Европейския съюз в Шотландия отново се заговори за независимост. Първият министър на Шотландия Никола Стърджън изрази амбиция да използва началото на процеса на отделяне от Европейския съюз, за да прокара идеята си.

През 2014 година се проведе референдум за независимост на Шотландия. Тогава 55.30% от гласоподавателите гласуваха против отделянето на страната си. Лондон обаче може да приеме или отхвърли предложението за провеждане на референдум.

Британският премиер заяви днес, че „сега не е подходящият момент“ за народно допитване. Тя добави, че това не може да се случи преди пролетта на 2019 година.

Според Тереза Мей не трябва да се провежда референдум за независимост на Шотландия, когато в същото време се водят тежки преговори с Брюксел за излизане от общността.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    3 2 Отговор
    Хайде да поиграем на тото-кой първи ще се разпадне? Европейския съюз или Великобритания?
Новини по държави: