Last news in Fakti

16 Март, 2017 17:15 1 408 5

Русия: САЩ отвличат вниманието от WikiLeaks

  • русия-
  • wikileaks-
  • сащ

Кремъл отрича участие в атаки срещу Yahoo

Обвиненията срещу руски граждани за атаки срещу компанията Yahoo може да са опит за отвличане на вниманието от разкритията на WikiLeaks. Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

В САЩ обвиниха руски агенти на ФСБ за атаки срещу Yahoo. Те са можели да застрашат сигурността на 500 млн. акаунта.

„Не изключвам това да е опит да се отклони световното внимание от разкритията на WikiLeaks. Това може да е и продължение на темата за руска намеса във вътрешните работи на САЩ. В европейските медии разкритията за ЦРУ не се отразяваха обстойно“, заяви Захарова.

„Не може да става въпрос, за каквато и да е държавна агенция, от която и да е руска институция. ФСБ не е замесено в незаконна дейност в кибепространството“, заяви говорителят на руското президентство Дмитрий Песков.

През миналата седмица от WikiLeaks направиха разкрития за програмите за подслушване на ЦРУ. От там твърдят, че данните не са достоверни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    4 6 Отговор
    По големи мошенници и кукундели от руснаците и американците няма само се надлъгват едни с други и все ни лук яли ни лук мирисали !!

    Коментиран от #2

  • 2 кроко

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    Като гледам какво си писал пак из сайта с моя и други никове, спокойно можеш да се ги биеш по шизофрения и и американците и руснаците взети заедно!

    Коментиран от #3, #4

  • 3 кроко

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "кроко":

    А аз пък като гледам, ти колко л...а си и....л с моя ник, един шизофреник в сравнение с теб си е направо божА кравичка !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 да бе

    3 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ФСБ не е замесено в незаконна дейност в кибепространството - Пескоооов, даже и врабчетата по клоните никога няма да повярват, че една от най-големите шпионски централи в света не се занимава с киберпрестъпления.......