Last news in Fakti

17 Март, 2017 07:29 1 584 3

Меркел: Няма да отговоря на турските провокации

  • ангела меркел-
  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • холандия-
  • ес

Не възнамерявам да влизам в размяна на провокации с Анкара, заяви канцлерът

Меркел: Няма да отговоря на турските провокации - 1
Снимка: БТА/АР

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че няма да си разменя провокации с Турция след острите критики на президента Реджеп Тайип Ердоган срещу забраняването на планирани митинги с участието на турски министри в Германия и Холандия, предаде ДПА.

В интервю за регионалния вестник "Саарбрюкер цайтунг" Меркел окачестви като смехотворно обвинението на Ердоган от тази седмица, че подкрепяла терористи от групировката Кюрдска работническа партия.

"Не възнамерявам да участвам в това състезание за размяна на провокации", заяви тя. За нападките му към Холандия Меркел посочи: "Обидите трябва да престанат".

Тя заяви отново, че ако турските политици искат да участват в публични прояви в Германия, трябва открито да посочат кой точно ще участва и с каква цел и след това да се придържат към законите и принципите на германската конституция.

"Освен това правим преглед на ситуацията ежедневно и няма да даваме на никого картбланш за бъдещето", каза Меркел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    2 9 Отговор
    Що не казва как са попаднали немски противотанкови мини и ракети в ръцете на ПКК терористи!! Имали нужда Германия от такива доходи?! Нали си има БМВ и Мерцедес

    Коментиран от #2

  • 2 БАТЕ ЖОРО

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Хасане, я си признай, че си Лютфи Местан!
    Меркел ставаше за изчаткване преди 25- 30 г, ама тогава обслужваше Хелмут Кол. Сега за нищо не става и да вземе да си ходи.
  • 3 меркелизъм

    5 2 Отговор
    Щраусът си "заравя" главата в пясъка и доволно си разкрива задното отвърстие ! Ей това е политиката на Ему Меркел, щраусува примесена с кукувичи чувства.
Новини по държави: