17 Март, 2017 13:35 4 108 9

САЩ заплашиха Северна Корея с война

  • сащ-
  • военни действия-
  • северна корея-
  • южна корея-
  • заплаха

Търпението на Вашингтон към Пхенян се е изчерпало

САЩ заплашиха Северна Корея с война - 1
Снимка: БТА/ AP

Военни действия от страна на Съединените американски щати срещу Северна Корея са опция и са „на масата“. Това заяви държавният секретар Рекс Тилърсън по време на визита в Южна Корея.

Американският дипломат заяви, че стратегическото търпение на Вашингтон към Пхенян се е изчерпано, пише „Индипендънт“. Изданието посочва, че това е коренна промяна в американската политика.

Държавният секретар посети демилитаризираната зона на границата между Северна и Южна Корея. На съвместна пресконференция външните министри на САЩ и Южна Корея обявиха, че проучват нова гама от мерки в областта на сигурността и дипломацията.

Северна Корея предизвика загриженост с ракетните си и ядрени тестове през последните месеци. Рекс Тилърсън пристигна в Южна Корея от Япония, където заяви, че усилията за убеждаване на Пхенян да се откаже от ядрените си амбиции са се провалили.

Американският дипломат заяви, че САЩ не искат военна конфронтация със Северна Корея, но ако заплахата от оръжейната програма на Пхенян достигне до червено, то „всички опции ще бъдат на масата“.

През последните месеци напрежението в региона се повиши до червено. През този месец Пхенян изстреля четири балистични ракети, които попаднаха в японската изключителна икономическа зона.

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън и японският премиер Шиндзо Абе се споразумяха за по-тясно стратегическо сътрудничество между двете страни на фона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кики

    16 4 Отговор
    Какво ще рече това до червено? С.Корея си развива ядрената програма с пълна сила, а САЩ си плашат. Само да не вкарат Ю.Корея във война, защото подобни американски сценарий сме гледали много. Тихата и кротка Ю.Корея трябва много да внимава да не се полъже от Натовския Брат.
  • 2 Ким

    9 2 Отговор
    Тихата и кротка Южна Корея дължи целия си подем на САЩ. Отделно ако С.Корея тръгне в настъпление, то ще е в посока Ю.Корея. Така че НАТО или не, няма да имат избор.
  • 3 onq s konq

    5 13 Отговор
    Вероятността да го отнесе С.Корея е огромна не само по обективни причини относно въоръжаването си с ядрено оръжие,но и по субективни,в смисъл че САЩ и съюзници имат нужда да докажат решимостта си за активни военни действия.И това ще бъде ясно заявление,че както Русия може да навлезе в Украйна и Сирия,така и Запада няма да се поколебае да действа силово.Тогава вече е нормално руските тролове да престанат да говорят за страхливост на НАТО,памперси и др. подобни наивности!

    Коментиран от #6

  • 4 Кики

    13 2 Отговор
    За кой ли път ще го кажа: Докато има страни с ядрено оръжие, не трябва да се изисква от С.Корея да спира ядрената си програма. Естествено, че С.Корея няма да предприеме военни действия, освен ако не бъде нападната. Би трябвало Ю.Корея да призове своя ''гост'' да спре да плаши съседите си, защото е в неин интерес!
  • 5 Йоан

    0 6 Отговор
    Ама наистина ли наивничите до безграничност , като смятате ,че ядреното оръжие е за всеки ? Пълно недоразумение е (или опит да се воюва с чужда кръв),че Индия,Пакистан,Израел и Северна Корея го имат .Пък скоро и Иран....
  • 6 американски гении

    12 4 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Лесно е да показваш решимост и да се пънеш срещу държави като С. Корея, Либия, Ирак.......ама що не пробват срещу руснаците а.
  • 7 Mercedes-Benz

    5 11 Отговор
    Айде почвайте комунистическата сган, дълго ги търпяхте, кърлежа северна корея трябва да бъде смазан! Следващия път може да получат един "Трайдънт 2" и ще мирясат!
  • 8 БайХой

    0 1 Отговор
    Корейците са си зомбирани комунисти та не се знае дали наоколо няма да цъфнат атомни гъбки... Кой ще им бере берекетя се не звае...
  • 9 Хърбърт

    3 0 Отговор
    Те тия се плашат с война от 1953 досега...От 60 години само празни приказки колкото да се запълни времето.
Новини по държави: