Last news in Fakti

17 Март, 2017 18:07 1 089 0

Японското правителство носи вина за Фукушима

  • япония-
  • фукушима-
  • правителство

Това разпореди японски съд

Японски съд постанови, че небрежност на местното правителство е довела до кризата в ядрената електроцентрала Фукушима, съобщи Гардиън.

През 2011 г. трус от 9 по скалата на Рихтер предизвика масивно цунами, което удари ядрената централа „Фукушима“. В резултат на това три реактора аварираха. Заради аварията от района се изселиха около 100 000 души.

Това беше първият случай, в който японското правителство беше подведено по отговорност за случая. Съдът реши, че аварията е можело да бъде предотвратена, ако правителството е било наредило на регулатора да вземе нужните мерки. Сега то ще трябва да участва в обезщетяването по щетите. Сумата възлиза на 1.5 млрд. йени. За нея настояват ищците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: