Last news in Fakti

18 Март, 2017 09:08 3 446 33

НАТО: Русия не може да ни уплаши

  • русия-
  • нато-
  • балтийско море-
  • йенс столтенберг

Алиансът не вижда непосредствена заплаха за Балтийския регион

НАТО: Русия не може да ни уплаши - 1
Снимка: Shutterstock

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че алиансът не вижда непосредствена опасност от конвенционално военно нападение в района на Балтийско море, предаде ДПА.

"Ние сме разтревожени" от действията и възможните намерения на Русия, но "е важно да не драматизираме положението", заяви Столтенберг. По думите му алиансът вижда "почти през цялото време" страх от тероризъм и кибератаки, но нищо не свидетелства за "конвенционално военно нападение срещу страна от НАТО и дори срещу балтийските страни".

Столтенберг каза, че каналите за диалог между НАТО и Русия остават открити, посочва ТАСС. "Русия е нашият най-голям съсед и ние оставяме открити каналите, необходими за водене на диалог с нея", заяви той на съвместна пресконференция с датския министър-председател Ларс Льоке Расмусен в Копенхаген.

НАТО: Русия не може да ни уплаши
Снимка: БТА/АР

НАТО: Русия не може да ни уплаши
Снимка: БТА/АР

Расмусен заяви, че двамата със Столтенберг са обсъдили действията на Русия и заплахата от тероризма в Близкия изток и Северна Африка. "Ситуацията в областта на сигурността става все по-сложна, но ние не можем да забравим предишните предизвикателства, ако се появят нови. Необходимо е активно противопоставяне на всички тях", заяви той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    12 51 Отговор
    НАТО е сила, НАТО е мощ, НАТО к световен гарант за мир !!!
    Като НАТО няма второ тъй могъщо на света....
    НАТО е нашата упора, то е нашта висота....

    Коментиран от #12

  • 2 РЕАЛНО

    53 6 Отговор
    Е тогава защо постоянно пищят за руска заплаха в Прибалтика ???? ..Защо тогава отварят там бази на НАТО и правят военни учения до границата на Русия???..Не че ми пука за руснациите--но смятам че НАТО по този начин ги предизвиква и някой ден може да стане мазалото-а ще го отнесем ние....

    Коментиран от #4

  • 3 fmk

    51 10 Отговор
    Днешното НАТО с една турция не може да се оправи, че с Русия тръгнали да се мерят. Толкова е смешен този Столтенберг, че сам не се усеща.
  • 4 кроко

    6 41 Отговор

    До коментар #2 от "РЕАЛНО":

    Правят бази , защото от де да знаят няма ли утре на ушанките да им скимне да направят някой референдум и да им откраднат половината от територията им. Нато само гарантира безопасноста на тези страни джуджета и не мога да разбера защо вие русофилнята беснеете !?
  • 5 onq s konq

    3 40 Отговор
    Бес НАТО сме загубени и рушняците ше ни изядът ако не са те

    Коментиран от #8, #29

  • 6 ИСТИНАТА

    35 4 Отговор
    Гледайте филма "Сноудън" на Оливър Стоун и ще си отговорите на много въпроси...В филма се свалят много от маските на лицемерите във Вашингтон..
  • 7 ТоШибиян

    29 3 Отговор
    50 сатани от шахтите и светът и запада се изпаряват пък нато нека се перчи хаха сатаните не мое ги спре нищо дори бъдещите преспективни про

    Коментиран от #9

  • 8 onq s dinozavara

    23 3 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Ти и тук ли се появи бе коньо? Компетентен по всички въпроси, а ?
    От коли разбираш ама само от БМВ явно пък и това не е много сигурно, от политика разбираш още, от какво разбираш? Ядрена физика нещо, океанология, космонавтика нещо чуваш ли и там петела ?
    А бе я да те питам аз кво стана сега дрегела вдига ли още 240 км.ч. или само 40 ?
    И си оправи правописа, че не се пише "Бес" , а без. Явно много си избеСнял нещо да не би заради 13 годишното ти БМВ ?
  • 9 Хан Багатур

    30 2 Отговор

    До коментар #7 от "ТоШибиян":

    Колкото и да им го говориш на тези двамата "кроко" и "onq s konq" те пак няма да те разберат щото са гоуеми разбирачи. НАТО на тях лично им докладва, колко са велики и как Русия нищо не можела. Ха ха ха Смешници.
    Русия ако ги запраска ще ги върне не в първи клас, ами в каменната ера тези смешници, защото ако не беше така отдавна да ги бяха нападнали. Смешниците се въртолят отсам и оттам, около границите им и скимтят като улични хайти.

    Коментиран от #11, #13

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 кроко

    4 27 Отговор

    До коментар #9 от "Хан Багатур":

    Руснаците не смеят да препарят там сега, страх ги е от НАТО ! В прибалтика не си попдюват мноу. мноу с ушанките, руския език не е втори държавен, няма руски училища, ако русняка се казва Иван, става на Иванаускас... Няма руски ценности. как така ?
  • 12 Kcaniba

    30 6 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Бий се по чалмата тролче!!!!
    НАТО пълни памперсите!!!
    Нещо повече, ФАЩ, ддето си е 80% от НАТО пълни памперсиии!!!!
    Кой дирят американците в Прибалтика и Полша, Румъния!!!??? Нали тези държави са си в НАТО, т.е. по призумция са в безопасност!!!!
    НАТО е прикритие за пряка аерска агресия!!!!

    Коментиран от #14

  • 13 Kcaniba

    8 24 Отговор

    До коментар #9 от "Хан Багатур":

    Русия ако ги запраска.... ти напрау счупи тъпомера , ша ги запраска, но шопето е гооолем страх ! Я сега кажи, какво чака Русия, защо не ги запраска ?

    Коментиран от #17, #18

  • 14 кроко

    8 22 Отговор

    До коментар #12 от "Kcaniba":

    Ей пульо, пак ли са тъ изтървали санитарите от Карлуково ? Памперси , мамперси, агресия, магресия, мачкаааааай ушанкитеееее...
  • 15 БУРАН

    29 4 Отговор
    нато е една смешна урнганизация с началник КЛОУН приличащ на недоразумението ПЛЕВНЪО! Членовете на нато са смешни държави продаващи се за дребни пари и на такива членове аз не бих разчитал за нищо на света в конфликт сещу Русия!!! Освен това като изключим корумпираните правителства народите на тези държави изпитват силни симпатии към Освободителна братска РУСИЯ! За това дебилите от запад ги е страх от Русия защото всичките им членове ако стане конфликт ще избягат на страната на Русия и тогава няма да може да се самоизбием и ще се обединим срещу запада а от това те УМИРАТ ОТ СТРАХ!

    Коментиран от #16

  • 16 кроко

    4 32 Отговор

    До коментар #15 от "БУРАН":

    Ако не беше Нато сега щеше да си Бурхан, руските тролове беснииииии
  • 17 Хан Багатур

    32 4 Отговор

    До коментар #13 от "Kcaniba":

    Ми тя Русия все още зор няма, за да ги запраска. Не Русия е накацала на границите на краварите нали? Май краварите накацаха на границите на Русия? Нещо да кажеш?
    Ако Русия бъде заплашена със сигурност ще удари, а това за страха си го избий от главата. Руснаците са на принципа "Когато искаш мир готви се за война" и са много прави. Да ти припомня ли, какво се случи с 1 милионната китайка армия, която нахлу на територията на Русия? Ми изчезна и до сега китайците не знаят, какво им се е случило, а това кои години беше? А до сега дали руснаците са стояли със скръстени ръце как мислиш? Дали не са си развили въоръжението? Те може да не произвеждат луксозни автомобили и телевизори, но във въоръжението си компромиси не правят.
    А я да те питам пак, какво стана с Наполеон с Хитлер нещо да кажеш? Това ще сполети и прехваленото ти НАТО, ако не си опичат акъла. Лошото е, че и ние ще дадем фира, защото сега и ние сме в този военен блок. За теб не ми пука мри, защото си тяхна подлога, но за мен и децата ми е жал, че ние с нищо не сме виновни, а ще изпукаме заради чужди повтарям чужди, а не БЪЛГАРСКИ интереси. Ти щом си готов да платиш с живота си и този на твоите деца заради чужди интереси си е твой проблем.
    И пак питам - Като са толкова силни НАТО, защо гледаха безпомощно, когато Руснаците си върнаха чисто руската територия Крим ? Нали големи бабаити бяха, защо гледаха кат наакани и само плямпаха разни ноти, заплахи и бля бля бля ?
    Защо гледаха отново безпомощни,
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Хан Багатур

    29 6 Отговор
    Защо гледаха отново безпомощни, когато руският самолетоносач мина като на парад около цяла Европа и влезе триумфално през Босфора в Черно море та чак до руската база в Сирия?
    Защо не им се направиха на мъже ? Тогава с туркиетата бяха във влошени отношения. Нали туркиетата бяха голямата армия, ама нещо напълниха шалварите. Къде беше тогава тази толкова "велика и голяма армия" ? Къде беше този толкова силен военен съюз НАТО ??? Така, че не ми говори глупости от 1001 нощ. Руснаците си ходят по света, където и когато са си пожелаят и никой пет пари не може и не смее да им каже.

    Коментиран от #20

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 изтрещял

    9 1 Отговор
    Щом не ни е страх от Русия предлагам да свършваме по- бързо с нея и да си потърсим друг враг от който да изсрещим тотално
  • 22 мсимов

    4 11 Отговор
    бвп на рашка е 3% от бвп на държавите от нато. и за децата е ясно какво следва

    Коментиран от #23

  • 23 кроко

    12 2 Отговор

    До коментар #22 от "мсимов":

    Ооо, деси-стояне!!! Кажи някоя нова лъжа! Например какаво следва от това за БВП-то! Ама направи усилие да го обясниш както трява: колко процента от това БВП от какво се свормира, какво се сличва по време на война и т.н. Празните приказки и НПО лозунгите ви знаем че ги можете.

    Коментиран от #27

  • 24 Не бягай много бързо !

    2 1 Отговор
    Ще се окажеш сам в устата на Миша !
  • 25 very big men

    24 3 Отговор
    Руснаците са наши братя по род и дух! - колко от вас са ходили в Русия да видят как те уважават там като разберат, че си българин! ... а в Европа като разберат, че си българин те гледат с нескрито презрение.. айде стига с тези европейци!
    Аз съм алпинист и всяко лято съм по Алпите, помагали сме и на италианци, и на германци, и на швейцарци в различни трудни ситуации и трябва да ви кажа, че въпреки това, като разберат, че сме БГ и когато опасността отмине, почват се отнасят към нас снизходително сякаш сме втора категория хора, въпреки, че без нас щяха да бедстват и да викат хеликоптерите.. и на чехи сме помагали, ама там е по друга ситуацията. Бил съм във Кавказ с руснаци и трябва да ви кажа, че са по българи от нас, става дума за обикновените хора те наистина ни обичат!
    Някой от вас дето хулите руснаците въобще контактувал ли е някога с руснаци, бил ли е в Русия?... и колко европейци ще те нарекат брат???

    Коментиран от #26, #31

  • 26 момчилов

    3 19 Отговор

    До коментар #25 от "very big men":

    не само бил на разходка или учил по кагебейските школи,а съм работил и живял. обстановката беше тягостна криминална и пълна с алкохолици и проститутки,крадци и мошеници. най хубавото е когато напускаш русия
  • 27 стоян георгиев

    1 11 Отговор

    До коментар #23 от "кроко":

    само ми припомни за кво съм излъгал?за бензина на австрия или за баташкото клане или за тва че ислямистите от алкаида избягали при идил,а?ти само лъжеш и после се пънеш как другите го правили.заедно с другия голям експерт -шизофреник половия орган не правите разлика между ислямска държава и ал каида ,но давате мнение.смяхххх!а и както ти съм казвал пиша само с един ник за разлика от платената руска масовка дето се правите на много ,а всъщност сте трима човека.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 хост

    12 2 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Направо си прав....наскоро ми попадна строго секретна руска готварска книга...дори теб те има там:
    147 стр. "onq s konq" фрикасе ... пише, че преди всичко трябва да се сложи "onq s konq" за 10ч. в тенджера под налягане, че мнооого трудно увира ;)
  • 30 681 БЪЛГАРИЯ

    11 2 Отговор
    БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКИ !!!
  • 31 аааааааа

    2 3 Отговор

    До коментар #25 от "very big men":

    опазил ме Бог да ходя в Русията. То като гледам колко народ се е запътил натам..
  • 32 сам

    3 1 Отговор
    Не мога да повярвам колко простотия и глупост има в хората.
    И вие се наричате Българи!
    Срамувам се от вас!
    Забравихте миналото си историята си!



    .

    Коментиран от #33

  • 33 Msux

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "сам":

    През 968 г. Светослав потегля с голяма войска (според различни източници между 10 000 и 60 000 бойци ) на лодки по Днепър и черноморския бряг и през лятото на същата година достига до устието на Дунав. Два пъти по-малобройната българска войска е разбита още в първото сражение, след което русите завладяват десетки градове от двете страни на Дунав.
    - Благодарение на Русия падаме 2 века под византийска власт. Защото след тоя разгром който ни причиняват , не може да се oправим 100 години напред.
    - Стефан Стамболов бива поръчан от Русия и убит. Стамболов вдига цяла България на крака, по това време никъде в Европа няма такъв държавник като него , който ако беше водил България още 5 години, сега можеше да сме световна сила.
    - https://www.youtube.com/watch?v=PPh9hHdUe54 - с този клип ще разберете какво е направил този човек за България, просто е препоръчително да го видите, защото Стамболов не е 20левка.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания