18 Март, 2017 13:33 1 261 1

Ловът на магистрати в Турция продължава

  • турция-
  • съдии-
  • магистрати-
  • арест-
  • гюлен-
  • фето-
  • фетхуллах гюлен

Задържани са 26 бивши съдии и прокурори, за които се смята, че са свързани с движението на Гюлен

Ловът на магистрати в Турция продължава - 1
Снимки: БТА/АР

Ловът на магистрати в Турция продължава. Истанбулски прокурори издадоха заповед за арест на 55 бивши магистрати, за които се смята, че са свързани с движението на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен и които неотдавна бяха отстранени от длъжност, съобщава в. "Хюриет дейли нюз".

Движението на живеещия в американския щат Пенсилвания - Гюлен е обвинявано от турските власти за неуспешния опит за преврат през юли миналата година. Проповедникът отрича всякакви обвинения.

Всички заподозрени са обвинени, че са членове на "въоръжена терористична организация". По искане на прокуратурата съдът е одобрил претърсване на имуществото им и изземане на всички доказателства за престъплението.

Изданието отебялзва, че 26 души вече са задържани, а други 29 все още се издирват.

Същевременно министърът на отбраната Фикри Ъшък заяви, че 22 000 кадети от военните училища са били изгонени след опита за преврат на 15 юли 2016 г. Отговаряйки на въпрос на опозиционен депутат, Ъшък посочи, че общо 6511 души са били отстранени от турските въоръжени сили, а други 16 409 са загубили статута си на кадети след опита за преврат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    3 0 Отговор
    Тоя идиот ще съсипе държавата.
Новини по държави: