1 141 2

Израелски танков огън по Газа

Обстрелът на ивицата е в отговор на ракетна атака от "Хамас"

Снимки: Shutterstock
Снимки: Shutterstock
Анатоли Стайков

Израелски танкове изстреляха три снаряда по северната част на ивицата Газа тази сутрин. Атаката е отговор на ракетно нападение от управляваната от палестинското въоръжено движение Хамас ивица срещу Южен Израел, предаде ДПА.

Източници от "Хамас" заявиха, че никой не е пострадал. По думите им израелски танкове, разположени по границата между ивицата Газа и Израел, изстреляли три снаряда по северната част на ивицата. Мишената им е бил обект на бойците на "Хамас".

Преди това израелската армия съобщи, че от Северна Газа е била изстреляна ракета по Южен Израел, която се е взривила в безлюден район недалеч от южното израелско пристанище Ашкелон. Не са нанесени щети.

Никой не е поел отговорност за ракетната атака, но израелската армия държи отговорна за това групировката "Хамас". Охраната и полицията на групировката веднага евакуирали постовете си, защото се опасявали от още ответни удари от еврейската държава.

Израел


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ооооо
  Отговор
  1 21:12  19.03.17
  ПРОЧИСТВАТ СИ ДУЛАТА НА ТАНКОВЕТЕ.
 • ддд
  Отговор
  2 13:08  21.03.17
  браво по нас ако стреля някои как ще гледаме като наакани чудесни са там няма емигранти няма цигани няма атентати и са обградени от мисюлмани не че нещо против тях но всички терористи са мисюлмани

Напиши коментар:


Публикувай