1 576 2

Русия търси решение и за войната в Афганистан

Москва планира нови разговори за конфликта в Афганистан

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Анатоли Стайков

Русия планира нови разговори за конфликта в Афганистан. Те трябва да се състоят на 14 април в Москва, предаде ДПА. Агенцията цитира Мохамад Ханиф Атмар, съветник по сигурността на афганистанския президент Ашраф Гани.

Русия е отправила покана за срещата и към САЩ. Съветникът каза, че не изключва и участие на талибаните в разговорите. Той допълни, че неговото правителство е готово на преки преговори с тях.

През февруари Русия организира разговори относно ескалацията на насилието в Афганистан. В тях не участваха западни държави, а само представители на Афганистан, Пакистан, Индия, Китай и Русия.

На новите разговори са поканени 12 страни в това число САЩ и пет бивши съветски централноазиатски републики, каза Атмар.

Русия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Kcaniba
  Отговор
  1 12:20  19.03.17
  сирия спасихе, време е за преключване на перманентната 50 годишна война в Афганистан!!
 • краварско тролче
  Отговор
  2 12:32  19.03.17
  Това е фалшва новина!!! Путин иска да разцепи ЕС и няма изгода да стабилизира Афганистан. Напротив, даже ще праща още талибани да изнасилват и убиват в Европа, дори и атентати ще правят! Комунистите са измислили тероризма!!! Нали така, колеги, не мълчете като п....., ами ме подкрепете!! И как не го е срам да на покани на първата среща западните сили, които толкова десетилетия се грижат за Афганиста, ако не баха САЩ, сега нямаше никаква демокрация да има там!!! Къде е колегата Деси-Стоян да ме подкрепи, той е експерт по Афганистан?!

Напиши коментар:


Публикувай